Dolar 32,4348
%0.04
Euro 34,7727
%-0.09
Altın 2.435,930
%0.04
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muharrem İnce'den İzmir’de demokrasi çıkışı!

Muharrem İnce'den İzmir’de demokrasi çıkışı!

Geçtiğimiz Pazar günü vefat eden CHP İzmir eski İl Başkanı Dr. Sedat Akman’ın cenazesi bugün Alsancak Hocazede Camii’nden kaldırıldı. Cenaze törenine son günlerin tartışmalı ismi Muharrem İnce de katıldı. İnce’nin CHP İzmir İl eski yöneticisi Cüneyt Oğuz’la yakınlığı dikkat çekerken, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile mesafeli durdu. İnce, Sedat Akman ve Bülent Ecevit arasında 43 yıl önce yaşanan bir olayı da anlatarak, "43 yıl önce Türkiye’deki demokrasiye ve siyasi partilerdeki demokrasiye bakın, bir de bugünküne bakın. 43 yılda siyasi partilerdeki demokrasi de Türkiye’deki demokrasi de yerlerde sürünüyor" dedi.

  • Ege Postası
  • 18.08.2020 - 14:58

EGEPOSTASI- Geçtiğimiz Pazar günü vefat eden CHP İzmir Eski İl Başkanı Dr. Sedat Akman’ın cenazesi CHP İzmir İl binasında düzenlenen anma töreninin ardından öğle namazının ardından Alsancak Hocazede Camii’nden kaldırıldı. Dr. Akman’ın cenaze namazına son günlerde CHP'den ayrılacağı iddialarıyla gündemden düşmeyen Muharrem İnce de katıldı. İnce'nin yanı sıra CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, PM üyesi Devrim Barış Çelik, İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP İzmir milletvekilleri Kani Beko, Bedri Serter, CHP ilçe başkanları ve ilçe belediye başkanları katıldı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise cenaze törenine katılmadı.

Cenazede, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve partililerin İnce’ye karşı mesafeli tavırları dikkat çekti. Sadece selamlaşan Yücel ve İnce, cenaze namazı öncesinde aynı karede yer almazken, eski il yöneticisi Cüneyt Oğuz  ve Bornova ilçe eski başkanı Nevzat Kavalar İnce ile yan yana saf tuttu.

Cenaze namazının ardından basına açıklamalarda bulunan Muharrem İnce cenazede Yalova eski İl Başkanı sıfatıyla bulunduğunun altını çizerek,  “Eski il başkanımıza karşı son görevimizi yapmak için buradayım. Bu nedenle bir siyasi mesajım yok. Ancak şunu söyleyebilirim. Türkiye demokrasisinin 43 yılda ne kadar geri gittiğini bir örnekle anlatayım size. 1977 yılında CHP Genel Başkanı Sayın rahmetli Bülent Ecevit o dönemin İzmir İl Başkanı Sedat Akman’ı arar. O dönemlerde İzmir  12 milletvekili çıkarıyordu. Sayın Ecevit der ki, ‘Ben bir kontenjan kullanmak istiyorum. Herkes ön seçimle geliyor.’ İl başkanımız de kendisine gerekçesini sorar. Genel Başkan, açıklama yaparak "Ahmet Taner Kışlalı’yı Kültür Bakanı yapğacağım. Bu yüzden onu ön seçime sokmak istemiyorum. Onu ön seçimsiz merkez yoklamasıyla kontenjandan milletvekili yapmak istiyorum" der. İl başkanımız Ecevit’e bir şart koşarak Kışlalı’nın ilk dört sırada giremeyeceğini söyler. Kışlalı altıncı sıraya koyulur ve Kültür Bakanı olur. Bir 43 yıl önce siyasi partilerdeki demokrasiye bakın bir de bugünkü demokrasiye bakın. 43 yılda siyasi partilerdeki demokrasi de Türkiye demokrasisi de yerlerde sürünüyor” ifadelerini kullandı.

İnce yaptığı açıklamanın ardından herhangi bir soru almadan Dr. Akman’ın defni için Bergama’ya hareket etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.