Dolar 44,4590
%0.28
Euro 51,3810
%0.24
Altın 6.286,240
%0.63
Bist-100 12.727,00
%-1.83

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Muğla'da yanan ormanlık alan 2 bin fidanla yeşeriyor

Muğla'da yanan ormanlık alan 2 bin fidanla yeşeriyor

Muğla'nın Milas ilçesinde yanan ormanlık alanlara, Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında düzenlenen törenle 2 bin kızılçam fidanı dikildi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2026 - 18:18
  • Güncelleme: 26.03.2026 - 23:08

Kıyıkışlacık Mahallesi'nde yanan ormanlık alanda Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası kapsamında fidan dikim töreni yapıldı. Törene Milas Kaymakamı Mustafa Ünver Böke, ilçe protokolü, Muğla Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri, gönüllüler ve 400'den fazla öğrenci katıldı.

"Türkiye'nin Gücü Orman" mottosuyla düzenlenen etkinlikte, yangınlarda zarar gören sahalarda 2 binin üzerinde kızılçam fidanı toprakla buluşturuldu.

Protokol üyeleri ve öğrencilerin diktiği fidanlara can sularının verilmesinin ardından, orman ekipleri tarafından katılımcılara orman yangınları ve doğayı koruma konularında bilgilendirme yapıldı. Etkinlik kapsamında orman ekipleri tarafından öğrencilere günün anlam ve önemine ilişkin çeşitli hediyeler takdim edildi.(DHA)

 

 

 

 

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.