Dolar 32,8404
%0.22
Euro 35,2085
%0.34
Altın 2.441,620
%-0.67
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mithatpaşa mezunu Gökçüoğlu'nun kitap sevinci

Mithatpaşa mezunu Gökçüoğlu'nun kitap sevinci

EGE Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Gökçüoğlu, mezun olduğu Mithatpaşa Meslek Lisesi ile ilgili olan içinde kendi görüşlerinin de yer aldığı İzmir Atatürk Organize Sanayi Bölgesi (İAOSB) Kültür Yayınları'ndan çıkan, 'Mithatpaşalılar- Okul Kuran Okuldan Sanayici Fabrikası' kitabının sevincini yaşıyor. EBSO Meclis üyesi Enver Olgunsoy'un kendisine takdim ettiği kitabı alan Gökçüoğlu, hazırlanmasında emeği geçen isimlere de teşekkür etti.

  • Ege Postası
  • 19.04.2015 - 12:38
İZMİR - Sanayici kimliğini, Mithatpaşa Meslek Lisesi'nde edindiği bilgi ve güven sayesinde edindiğini dile getiren Gökçüoğlu, okuldaki öğretmenlerine çok şey borçlu olduğunu söyledi. Mithatpaşa Meslek Lisesi'nde okudukları dönemde çok iyi eğitim aldıklarını ve teknik açıdan çok iyi yetiştiklerini anlatan Gökçüoğlu, “Keşke, o dönemdeki eğitim kalitesini koruyabilseydik. Meslek liseleri o yıllarda her öğrencinin tercih ettiği okullardı, son yıllarda büyük sıkıntılar yaşıyor. Eskisi gibi nitelikli eleman yetiştiremiyor. Ülkemizin şu anda da en büyük sorunu bu. O nedenle meslek liselerinin yeniden ayağa kaldırılması gerekiyor. Türkiye'nin hedeflerine ulaşması için nitelikli işgücüne ihtiyaç var. Bunun da yolu iyi eğitim veren meslek liselerinden geçiyor" dedi. 

SANAYİCİLERE ÇAĞRI

EBSO Meclis Üyesi Enver Olgunsoy da Meslek liselerinin memleket meselesi olduğuna işaret ederek, bu konuda herkesin seferber olması gerektiğini söyledi. Meslek liselerinde eğitim kalitesinin artırılması ve sanayicinin ihtiyaç duyduğu alanlarda mesleki eğitimler verilmesi gerektiğinin altını çizen Olgunsoy, sanayicileri de meslek liseleri konusunda proje üretmeye ve destek olmaya çağırdı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.