Dolar 32,7682
%1.53
Euro 35,0901
%0.53
Altın 2.457,000
%2.76
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Mika-der Fethiye'deki çocuk  evlerini ziyaret etti

Mika-der Fethiye'deki çocuk evlerini ziyaret etti

MUĞLA'nın Fethiye İlçesi'ne gelen Minik Kalplerle El Ele Derneği (MİKA-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan ve üyeler, kurdukları 2 çocuk evini ziyaret etti.

  • Ege Postası
  • 23.03.2013 - 14:39
MUĞLA-  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne bağlı yuva ve yurtlarda kalan çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek için ülke çapında çalışmalar yapan MİKA-DER Yönetim Kurulu üyeleri, Fethiye'de kurulan çocuk evlerini ziyaret etti. Muğla'daki temasların ardından dün akşam Fethiye'ye gelen heyet, ilk olarak Çiftlik Beldesi'nde 0-5 yaş arası 5 çocuğun barındığı Ege Çocuk Evi'nde incelemelerde bulundu. Ziyarette, üyeler çocuklara çeşitli hediyeler verdi. Evi gezerek eksikler hakkında bilgi alan MİKA-DER Başkanı Nesrin Ercan, kendilerine bildirilmesi halinde tüm ihtiyaçların giderileceğini söyledi.

Heyet daha sonra 10- 15 yaş arası çocukların barındığı Zeybek Çocuk Evi'ne geçti. Burada da incelemelerde bulunan dernek yöneticileri, çocuklara çeşitli hediyelerin yanı sıra tuttukları takımların formalarını hediye etti. Ziyaretten dolayı çok mutlu olan çocuklar, Nesrin Ercan'a içerisinde 'Fethiye Çocuk Evleri' yazılı cam lamba verdi. Çocuklar daha sonra Yönetim Kurulu üyeleriyle sohbet etti.

Ziyaretin sonunda incelemeler hakkında bilgi veren Nesrin Ercan, amaçlarının 0-18 yaş arası çocukların yaşam koşullarını iyileştirmek, geleceğe yürüdükleri yolda ellerinden tutmak ve onları daha donanımlı hale getirmek olarak açıkladı.

BATIYA KAÇIŞLARIN MERKEZİ MUĞLA

Çocukların doğru hedefleri belirleyebilen, özgüvenleri tam bireyler olarak yetişebilmesi için çalıştıklarını anlatan MİKA-DER Yönetim Kurulu Başkanı Nesrin Ercan, şunları söyledi:

"Muğla, 2 yıl önce de çalışma yaptığımız bir ildi. Fethiye Erkek Yetiştirme Yurdu'nda iyileştirme çalışması yapmıştık. Batıya kaçışların merkezi Muğla olduğu için nüfus yoğunluğu sürekli artmakta. Bu yıl 3 çocuk evi açtık. Biri Muğla Kavaklıdere'de, ikisi ise Fethiye'de. Bugün üç çocuk evini ziyaret ettik. Çocuklarımızın anneleri, ablaları, arkadaşları olmaya çalışıyoruz. Hayatlarına dokunmaya çalışıyoruz. Onlar çok şanslı çocuklar değiller. Bundan sonrası için onlara bir şans olmaya çalışıyoruz. Ancak burada gördüğümüz gençler dinamizmi, öz güvenleri ve duruşlarıyla bizi çok mutlu etti. İnşallah Allah bize onları bir kürsüde, bir sahnede alkışlama şansı da verir." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.