Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menkul satışında TL ile ödeme zorunluluğu getirildi

Menkul satışında TL ile ödeme zorunluluğu getirildi

Türkiye’de yerleşik kişilerin kendi aralarında yapacakları dövize endeksli taşıt dışı menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerini Türk parası cinsinden yerine getirmeleri zorunluluğu getirildi.

  • Ege Postası
  • 19.04.2022 - 10:52

Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan, "Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ’de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliği", bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Buna göre, Türkiye'de yerleşik kişiler, kendi aralarında yapacakları dövize endeksli taşıt dışı menkul satış sözleşmelerinde ödeme yükümlülüklerini Türk parası cinsinden yerine getirmeleri zorunluluğu getirildi.

Söz konusu düzenlemeden önce Türkiye'de yaşayan herkes, kendi aralarında taşıt dışındaki menkul satış sözleşmelerinden kaynaklanan ödeme yükümlülüklerini döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak yapabiliyordu.

KAMU KURUM VE KURULUŞLARINA GAYRİMENKUL DIŞINDA DÖVİZLE SÖZLEŞME VE ÖDEME İMKNI

Öte yandan, aynı tebliğde yapılan bir değişikliğe göre ise kamu kurum ve kuruluşlarının veya Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı şirketlerinin taraf olduğu gayrimenkul satış ve gayrimenkul kiralama dışında kalan sözleşmelerde, sözleşme bedelinin ve bunlardan kaynaklanan diğer ödeme yükümlülüklerinin döviz cinsinden veya dövize endeksli olarak kararlaştırılması, ödenmesi ve kabul edilmesi mümkün olacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.