Dolar 32,4164
%-0.02
Euro 34,7878
%-0.04
Altın 2.432,780
%-0.09
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menemen'de gol sesi yok!

Menemen'de gol sesi yok!

Spor Toto 1'inci Lig'de alt sıraları yakından ilgilendiren maçta Menemenspor, konuk ettiği Adanaspor'la golsüz berabere kaldı. Ev sahibi ekipte Alhassan 73'te kırmızı kart gördü. Öte yandan her iki takım futbolcuları, seremoniye 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla beyaz önlükle çıktı.

  • Ege Postası
  • 14.03.2021 - 19:20

TFF 1. Lig 26. hafta mücadelesinde Menemenspor ile Adanaspor 0-0 berabere kaldı.

Her iki takım futbolcuları, seremoniye 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla beyaz önlükle çıktı.

Karşılaşmanın ilk yarısında sakatlandıktan sonra müsabakaya devam edemeyen Ognjen Ozegovic, kontrol amaçlı hastaneye götürüldü. 

Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı, 71. dakikada sarı kartla cezalandırıldı.

Menemenspor'da 72. dakikada yaptığı faulün ardından ilk sarı kartını gören Adamu, 1 dakika sonra başka bir pozisyonda ikinci kez sarı kartla cezalandırıldıktan sonra kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

Bu sonuçla Adanaspor puanını 28 yaptı.

Menemenspor'un puanı 28 oldu.

MAÇTAN NOTLAR

7'nci dakikada sol kanattan atak yapan Menemenspor'da ceza sahası içinde topla buluşan Rasheed, sol çaprazdan kaleyi denedi ancak kaleci Karacic yere uzanarak topun sahibi oldu.

28'inci dakikada sağ kanattan gelişen Menemenspor atağında Ba'nın ceza sahası içine yerden çevirdiği topa gelişine vuran Tayfun Aydoğan'ın şutunda meşin yuvarlak kalenin üstünden auta çıktı.

45+2'nci dakikada kaleyi cepheden gören bir noktadan serbest vuruş kazanan Menemenspor'da topun başına geçen Tayfun Aydoğan, meşin yuvarlağı doksana gönderse de kaleci Karacic topu tek elle yumruklayarak uzaklaştırdı.

63'üncü dakikada Adanaspor ceza sahasında gerçekleşen pozisyonda İsmail Odabaşı'nın pasıyla sağ çaprazda topa gelişine vuran Alhassan'ın şutunda top kalenin üstünden auta gitti.

88'inci dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazından serbest vuruş kazanan Menemenspor'da topun başına geçen Mehmet Aytemiz, topu kaleye yönlendirdi ancak kaleci Karacic topu çift yumrukla uzaklaştırdı..

Menemenspor: 0 - Adanaspor: 0

Stat: Menemen İlçe

Hakemler: Murat Erdoğan, Seyfettin Ünal, Gökhan Barcın

Menemenspor: Emre Selen, Yusuf Talum, Furkan Bayır, Domgjonas, Emir Han Topçu, Mohamed (Dk. 83 Mehmet Aytemiz), Adamu, Ba, Akanbi (Dk. 89 Alaattin Hamza Ok), Tayfun Aydoğan (Dk. 89 Berkay Samancı), Aydın Yılmaz (Dk. 59 İsmail Haktan Odabaşı)

Adanaspor: Karacic, Furkan Şeker, Donkor, Hakan Çinemre, İsmail Erdoğan, Berkan Fırat (Dk. 61 Eren Keleş), Uğurcan Yazğılı, Umut Sözen (Dk. 61 Atalay Babacan), Serdar Özkan, Celil Yüksel, Ozegovic (Dk. 20 Ergin Keleş) (Dk. 84 Ahmethan Köse)

Kırmızı kart: Dk. 73 Adamu (Menemenspor)

Sarı kartlar: Dk. 66 Akanbi, Dk. 69 Yusuf Talum, Dk. 74 Alaattin Hamza Ok (Yedek kulübesinde) (Menemenspor), Dk. 67 Celil Yüksel, Dk. 87 İsmail Erdoğan (Adanaspor)

Maçın ardından

Menemenspor Teknik Sorumlusu Recep Yazıcı: "Gol arayan ve topa sahip olup üstün oynayan bizdik"

TFF 1. Lig'de konuk ettiği Adanaspor'la 0-0 berabere kalan Menemenspor'un teknik sorumlusu Recep Yazıcı, üstün oynayan taraf olmalarına rağmen sahadan beraberlikle ayrıldıklarını söyledi.

Yazıcı, maçtan sonra katıldığı basın toplantısında, galip gelebilecekleri müsabakada aldıkları bir puana üzüldüklerini kaydetti.

Maçın ilk 45 dakikalık bölümünde 2-3 net pozisyonlarının olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu:

"Gol arayan ve topa sahip olup üstün oynayan bizdik. Fakat gol atamadığınız zaman maalesef ki tabelayı değiştiremiyorsunuz. İkinci yarıda eksik kalmamızla beraber oyun formatımız değişti, rakibin de oyun formatı değişti. Yapılan değişiklikler maçın berabere bitmesini sağladı. İki takımın da mücadelesi güzeldi. Bundan sonraki maçlarımıza bakacağız."

Emrah Bayraktar: "Alt sıralarda bir savaş var"

Adanaspor Teknik Direktörü Emrah Bayraktar, maçın ilk yarısında sakatlanan Ognjen Ozegovic'in ayağında kırık şüphesinin olduğunu ve hastaneye kaldırıldığını aktardı.

Maçın hakeminin birkaç pozisyonda faul kararı vermediğini ve rakibin sertliğine rağmen tercih haklarını Menemenspor'dan yana kullandığını kaydeden Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Santrforumuz Ozegovic'in çıkması konsantrasyonumuzu düşürdü. Isınmayan Ergin Keleş'in oyuna girmesi ve adapte olması biraz zaman aldı. İlk yarının sonuna kadar oyunda tutunmaya çalıştık. İkinci yarı aynı anlayışla sahaya çıktık. Topa sahip olup pozisyon üretmek amacıyla başladık. Pozisyon üretme noktasında hala problemler yaşıyoruz. Tribünler de bayağı doluydu. Seyircisiz maçlar oynuyoruz ama seyircili olsa herhalde bundan biraz daha kalabalık olurdu. O yüzden dışarıdan bağırışlar rakibi etkiledi. Bu sertliğin sonucu olarak en sonunda bir oyuncuları kırmızı kart gördü."

Bayraktar, rakiplerinin 10 kişi kaldığı andan sonra ciddi bir pozisyona giremediklerini belirterek, "Bu haftalarda hiç kimse mağlup olmak istemiyor. Alt sıralarda bir savaş var.  Yenemiyorsak yenilmemek de her zamanki gibi önemli." diye konuştu.

Menemenspor'un, Adanaspor'u konuk ettiği maç öncesinde yapılan seremoniye iki takımın futbolcuları 14 Mart Tıp Bayramı sebebiyle beyaz doktor önlükleriyle çıktı. Pandemi döneminde canla başla mücadele veren sağlık çalışanlarına önlükleriyle jest yapan futbolcular, tribünde bulunanlar tarafından uzun süre alkışlandı. İstiklal Marşı'nı üstünde bulunan önlüklerle beraber okuyan futbolcular, seremoninin ardından önlükleri çıkarıp maça başladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.