Dolar 32,5884
%0.35
Euro 34,8737
%0.41
Altın 2.498,600
%0.57
Bist-100 9.659,00
%1.41

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te seçim tamam: Başkan vekili Erkan Özkan oldu

Menderes'te seçim tamam: Başkan vekili Erkan Özkan oldu

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün belediye meclisinde başkan vekilliği seçimi gerçekleştirildi. CHP’nin adayının Erkan Özkan olduğu seçimde AK Parti aday çıkarmadı. Başkan vekilliği seçimlerinin ilk turda CHP’nin adayı Özkan, 13 oy aldı. Seçimde AK Parti grubu ise seçimde aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden Mustafa Akın’a oy verdi. Akın, 8 oy aldı. İkinci turda, CHP adayı Özkan 14 oy aldı. AK Parti grubu ise yine Mustafa Akın'a oy verdi. Akın bu kez 9 oy aldı. Son tura kalan seçimde AK Parti'den Cemil Az aday oldu. Az, 9 oy alırken CHP'nin adayı Özkan ise 15 oy alarak Menderes Belediyesi Başkan Vekili seçildi.

  • Ege Postası
  • 18.07.2022 - 08:00

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar'ın, yolsuzluk ve rüşvet iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında İçişleri Bakanlığı tarafından görevden uzaklaştırmasının ardından bugün belediye meclisi başkan vekili seçimi için olağanüstü toplandı. Meclis toplantısı Belediye Birinci Başkanvekili Gürsel Rüzgar idaresinde yapıldı. Mustafa Kayalar’ın yerine vekalet edecek başkan vekili meclis içinde yapılan gizli oylamayla belirlendi. 

Seçim öncesinde AK Parti ve CHP grupları toplantı yaptı. 15 meclis üyesi bulunan CHP’nin adayı Erkan Özkan olurekn, 9 meclis üyesi olan Cumhur İttifakı aday çıkarmadı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli ve MHP İzmir İl Başkanı Veysel Şahin meclis toplantısını salonda takip ediyor. Seçime ayrıca CHP’li ilçe belediye başkanları, ilçe başkanları ve AK Partili ilçe başkanları da katıldı.

Seçim öncesi meclis üyeleriyle toplantı yapan CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun da belediye içerisinde ayrı bir katta başkan vekili seçimini takip etti.

SEÇİM TARTIŞMAYLA BAŞLADI

Toplantının başlamasıyla birlikte Mustafa Kayalar ve İYİ Parti Menderes İlçe Başkanı Özdemir Makas’ın salonda bulunması tartışmalara neden oldu. AK Parti grubu iki ismin salonda olmasına itiraz etti ve salondan çıkmalarını talep etti.

Tartışmaların ardından Kayalar ve Makas, salondan çıktı.

Kayalar’ın salondan çıkmasının ardından oylamaya geçildi.

İLK TUR SONUÇLARI

AK Parti’nin ilk turda aday çıkarmadığı başkan vekilliği seçimlerinde CHP’nin adayı Özkan, 13 oy aldı.

Seçimde AK Parti grubu ise aday gösterilmeyince CHP'den istifa eden Mustafa Akın’a oy verdi. Akın, 8 oy aldı.

Yapılan oylamada 24 meclis üyesi oy kullanırken 3 oy geçersiz sayıldı.

YÜCEL’DEN İTİRAZ

Öte yandan; sonuçların açıklanmasının ardından CHP İzmir İl Başkanı Yücel, Mustafa Akın’ın aday olmamasını gerekçe göstererek, “Oylar geçersizdir” diyerek sonuçlara itiraz etti.

Yücel’in itirazının ardından konuşan Akın, “Arkadaşlar aday gösterdiğiniz için teşekkür ederim. Ama ben aday değilim” diye konuştu.

İKİNCİ TUR SONUÇLARI…

AK Parti ikinci turda da aday çıkarmazken CHP'nin adayı Özkan, 14 oy aldı.

AK Parti grubu yine Mustafa Akın'a oy verdi. Akın bu kez 9 oy aldı.

Oylamada 1 oy geçersiz sayıldı.

ÜÇÜNCÜ TUR SONUÇLARI...

Seçimin son turunda ise AK Parti'den Cemil Az aday oldu. Son turda Özkan 15 oy alarak Menderes Belediyesi Başkan Vekili seçildi. Cemil Az ise son turda da 9 oy aldı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.