Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Menderes'te art arda korkutan depremler

Menderes'te art arda korkutan depremler

AFAD'ın açıkladığı verilere göre İzmir'in Menderes ilçesinde 11 dakika içerisinde peş peşe 3 deprem meydana geldi. Deprem İzmir kent merkezinde de hafif şekilde hissedilirken, meydana gelen depremler kısa süreli paniğe yol açtı. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, depremlere ilişkin kendilerine şu ana kadar olumsuz bir ihbarın ulaşmadığını bildirdi. Öte yandan Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Menderes ilçesinde bugün meydana gelen 4,3 ve 4,2 büyüklüğündeki depremlerin, 30 Ekim'de Seferihisar açıklarında kaydedilen sarsıntıdan farklı bir fayda gerçekleştiğini belirterek olumsuz bir durum beklemediklerini bilirdi.

  • Ege Postası
  • 19.05.2021 - 14:32

EGEPOSTASI- Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı'nın (AFAD) verilerine göre; İzmir'in Menderes-Gümüldür fayında peş peşe depremler meydana geldi.

İlk sarsıntı saat 14.14'te 4.3 büyüklüğünde oldu. Depremin derinliği ise 10,68 kilometre olarak kaydedildi.

Bu depremden 4 dakika sonra yine Menderes ilçesinde saat 14.18 sıralarında 4,2 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremin derinliği ise 13,1 olarak ölçüldü

Saat 14.25'te de 3.5  büyüklüğünde deprem kaydedilirken, derinliği 8.37 kilometre olarak belirtildi.

Herhangi bir hasar ya da zararın meydana gelmediği depremler kent merkezinde de hafif şekilde hissedilirken, vatandaşlar kısa süreli panik yaşadı.

Vali Köşger'den açıklama

Meydana gelen depremlerin ardından ekiplerin hemen yönlendirildiğini belirten Köşger, "Şu ana kadar olumsuz, can ve mal kaybına ilişkin herhangi bir bize intikal etmiş bilgi yok." dedi.

Köşger, bölgeye tarama amacıyla AFAD ekiplerinin yönlendirildiğini de sözlerine ekledi.

Menderes Kaymakamı Bahri Tiryaki ise ilçede olumsuz bir durumun olmadığını, mahalle muhtarları ve vatandaşlarla görüşmeyi sürdürdüklerini bildirdi.

Prof. Dr. Sözbilir'den İzmir'deki depremlere ilişkin açıklama: Bu yeni bir deprem

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Menderes ilçesinde bugün meydana gelen 4,3 ve 4,2 büyüklüğündeki depremlerin, 30 Ekim'de Seferihisar açıklarında kaydedilen sarsıntıdan farklı bir fayda gerçekleştiğini belirterek olumsuz bir durum beklemediklerini bilirdi.

Prof. Dr. Sözbilir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ege Bölgesi'nde bugün 3 şiddetinden büyük peş peşe 4 depremin yaşandığını hatırlattı.

Menderes'teki iki depremin, Gümüldür ve Tuzla fayına yakın olduğunu belirten Sözbilir, "30 Ekim'deki depremden sonra çok sayıda artçı deprem olmuştu. Ancak bu deprem 30 Ekim'deki depremden farklı bir fayda gerçekleşti. Bu yeni bir deprem." dedi.

Denizin içinde de çok sayıda fay olduğunu ve bir kırılma gerçekleştiğini bildiren Sözbilir, gelişen artçıların artık etrafındaki fayları da tetiklemeye başladığını ifade etti.

Bugün meydana gelen depremlerin olumsuzluk teşkil etmeyeceğini vurgulayan Sözbilir, "Bu büyüklükteki depremler herhangi bir olumsuzluk oluşturmaz. Sadece sarsıntı hissettirir." diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.