Dolar 32,2063
%0.13
Euro 35,1204
%0.08
Altın 2.472,830
%0.2
Bist-100 10.159,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Meclis’te oybirliği: Borçlara karşılık Hazine’ye 4 devir

Meclis’te oybirliği: Borçlara karşılık Hazine’ye 4 devir

Konak Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci bileşimininde dikkat çeken bir karara imza atıldı. Oturumda belediye mülkiyetindeki 4 taşınmazın Maliye Hazinesi’ne devredilmesine oybirliğiyle karar verilirken taşınmazlar arasında yıllardır faaliyet gösteren Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi arazisi de yer aldı.

  • Ege Postası
  • 06.01.2023 - 17:33

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Konak Belediye Meclisi Ocak ayı ikinci bileşimi, Meclis Birinci Başkan Vekili Mahmut esat Arslan idaresinde gerçekleştirildi.

Tüm önergelerin oybirliğiyle kabul edildiği oturumda dikkat çeken karar ise belediye mülkiyetinde olan 4 taşınmazın devri oldu. Mecliste belediye mülkiyetinde olan Güney Mahallesi ve Kültür Mahallesi’ndeki toplamdaki 4 taşınmazda belediyenin sahip olduğu hisselerin belediyenin vergi borçlarına karşılık devredilmesi önergesi meclis üyelerine sunuldu.

Alınan karar doğrultusunda Güney Mahallesi’nde bulunan ve yıllar önce yıkılan Barbaros Hayrettin İlkokulu’nun bulunduğu 8 bin 400 metrekarelik alan, Resmi Tesis-Karakol alanında kalan Güney Mahallesinde bulunan bin metrekarelik arsa ve Kültür Mahallesi’nde üniversite alanında kalan Dokuz Eylül Üniversitesi adına kayıtlı taşınmazların Maliye Hazinesi adına devri Hukuk ile Plan-Bütçe Komisyonlarından oybirliğiyle gelirken mecliste de oybirliğiyle kabul edildi.

TEPECİK HASTANE ALANI DA SATILIYOR

Yapılan devirler arasında en çok dikkan çeken alan ise yine Güney Mahallesi’nde bulunan planlarda ‘Sağlık Tesisi alanında kalan ve 52 bin 938 metrekarelik alanı kapsayan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi alanı oldu.

Alınan karar kapsamında belediyenin taşınmazdaki 3 bin metrekarelik hissesi Hazine’ye devredildi.

Oybirliğiyle alınan kararla birlikte belediyenin borç yükü azalırken kasan maddi bir çıkış olmaması noktasına dikkat çekildi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.