Mecliste 'Uzundere' tartışması: Eroğlu’ndan Kınay’a sert sözler!
İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Partili Fırat Eroğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay arasında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı tartışması yaşandı. Eroğlu’nun “vahşi depolama” iddiasına Kınay, “Böyle bir durum söz konusu değil” yanıtını verdi.
- Ege Postası
- 12.11.2025 - 22:07
- Güncelleme: 13.11.2025 - 08:54
EGE POSTASI - İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti Meclis Üyesi Fırat Eroğlu ile Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay arasında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı üzerinden tartışma yaşandı. Eroğlu, bölgenin “vahşi depolama alanına çevrildiğini” öne sürerken, Kınay iddiaları sert bir dille yalanladı.
“Vatandaşlar konut beklerken aldatıldıklarını hissediyor”
Meclis oturumunda söz alan AK Partili Fırat Eroğlu, Uzundere 4. Etap’taki sürecin uzamasına tepki gösterdi. Bölgedeki vatandaşların yıllardır evlerine kavuşmayı beklediğini belirten Eroğlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne güvenerek arsalarını verdiler. Ancak hâlâ hak sahibi oldukları konutlara oturamıyorlar” dedi.
AK Partili Eroğlu, alanın Karabağlar Belediyesi tarafından “vahşi depolama sahasına dönüştürüldüğünü” iddia ederek şunları söyledi:
“İnsanlar konut beklerken bir de dalga geçilme duygusu yaşıyor. Burası kentsel dönüşüm alanı olmasına rağmen şu anda vahşi depolama yapılıyor. Üstelik Karabağlar Belediye Başkanı yüksek çevre mühendisi. Allah’tan öyle, yoksa çok daha kötü şeyler yaşayacakmışız.”
AK Partili Eroğlu: 'Yangın girişimleri yaşandı'
Eroğlu, bölgede zaman zaman yangın tehlikesiyle karşılaşıldığını öne sürerek, “Bu bölgede belediye tarafından yakmalar yapılmış, ardından Büyükşehir itfaiyesi müdahale etmek zorunda kalmıştır. Ayrıca 2023 yılında Büyükşehir Belediyesi, alanın kentsel dönüşüm bölgesi olduğunu belirterek Karabağlar’a tahliye yazısı göndermiştir. Buna rağmen tahliye gerçekleşmedi, hiçbir ruhsat ve ÇED raporu bulunmuyor” ifadelerini kullandı.
Kınay’dan yanıt: “Vahşi depolama söz konusu değil”
Eroğlu’nun açıklamalarına yanıt veren Karabağlar Belediye Başkanı Helil Kınay, iddiaları reddetti. Kınay, “Fırat Eroğlu’nun söylemlerine kendi meclisimizden alışığız. Siyasi ikbal ve kişisel şov uğruna farklı cümleler kuruyor” diyerek tepki gösterdi.
Uzundere bölgesinde yürütülen çalışmaların yasal çerçevede sürdüğünü vurgulayan Kınay, “2009’dan itibaren temizlik işleri şantiyesi olarak kullanılan bu alan, 2011’den sonra kentsel dönüşüm alanı ilan edilmiştir. Belediye hizmet alanıdır, konut alanı değildir. Yasal izinlerimiz de tamdır. Burada yangın ya da vahşi depolama söz konusu değildir” dedi.
Kınay ayrıca, yanlış beyanlarla ilgili gerekli hukuki süreçlerin başlatıldığını belirterek, “Diğer meclis üyelerine tavsiyem, eksiklerimizi halk için daha iyi hizmet üretme amacıyla eleştirmeleridir. Kişisel ikbal veya magazin diliyle değil” ifadelerini kullandı.
Yorum Yazın