Dolar 32,7802
%0.04
Euro 35,0320
%-0.17
Altın 2.449,070
%-0.36
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Matcha çayı faydaları, Matcha tozu yorumları

Matcha çayı faydaları, Matcha tozu yorumları

Matcha, Japon geleneksel yeşil çayıdır. Yeşil çay içeren bu ürün aslında yeşil çaydan oldukça farklıdır. Yeşil çayın en taze yaprakları bu çay üretmek için toplanır. Daha sonra ise taş bir değirmende yavaş bir şekilde toz haline getirilir. Matcha çayı toz çaydır. Ancak bu toz çayın toz haline gelmesi oldukça yavaş şekilde gerçekleşir.

  • Ege Postası
  • 10.11.2017 - 17:05

Her çayı hazırlamanın ve üretmenin bazı püf noktaları bulunur. Bu püf noktalar içerisinde yavaş bir işlem uygulamak oldukça önemlidir. Çünkü Matcha toz çaydır. Çayı toz haline getirirken ortaya bir ısı çıkmaması gerekmektedir. Bu nedenle de yavaş bir şekilde yeşil çay dövülmelidir. Hızlı dövüldüğü takdirde yeşil çay tepkimeye girer. Çıkan ısı sonucunda bu tepkime sağlığa zararlı bir çay haline dönüştürür. çayının faydalarından yararlanmak için ısı oluşmaması son derece büyük önem taşır.

Kanser Oluşumunu Önler

Matcha çayının sağladığı faydaların başında kanser oluşumunu önleme gelir. Bu noktada insanların son dönemlerde en fazla canını sıkan durumların başında kanser oluşumu gelir. Günümüzün belki de en önemli problemi kanser hastalığıdır. Kesin çözümü olmayan bu hastalık; ilerleme ve geç fark edilme durumunda da ölümcül sonuçlar ortaya çıkarabilir. İnsanlar bu nedenle bitkisel ürünler kullanarak kanser hastalığından kendilerini korumaya çalışır.

Matcha tozu düzenli kullanım ile kanserli hücrelerin oluşumuna engel olmaktadır. Özellikle Japonya’ daki kansere yakalanma oranının düşüklüğüne bakılırsa son derece etkili bir ürün olduğu da söylenebilir. Bu nedenle de kanser hastalarına ve kanser riski taşıyan kişiler uzmanlar tarafından bu çayın kullanılması önerilmektedir. internette dolaştığımızda 29-59 lira gibi bir fiyat aralığında satılmaktadır.

Zayıflamayı Sağlar

Matcha çayının tercih edilme nedenleri içerisinde en fazla zayıflık sağlaması gelir. İnsanlar her zaman zayıf bir şekilde görünmek ister. Bunun için de ciddi çalışmalar yapar. Ancak bazı insanlarda metabolizmanın son derece yavaş çalışması kilo almayı arttırır. Günümüzdeki yaşam tarzı hareketsizliğin ön planda olduğu bir tarzdır. Bu tarz dolayısıyla da insanlar daha güç bir şekilde zayıflamaktadır. Ancak her zaman son derece zayıf bir millet olan Japonlar düşünüldüğünde çayın işe yaradığı da gözler önüne serilir.

Zayıflamak isteyen pek çok kişi Matcha çayı sayesinde hedeflediği kilolara ulaşır. İnsanlar için son derece önemli olan kilo problemi de çay sayesinde ortadan kalkar.

Yaşlanmayı Geciktirir

Japonlar, zayıf oldukları kadar son derece uzun ve sağlıklı yaşayan insanlardır. Bu duruma etki eden faktörlerden biri de Matcha çayıdır. Bu çay içerdiği antioksidanlar sayesinde sürekli vücudun yenilenmesine olanak sağlar.

Matcha tozu cildi oldukça genç bir görüntüye ulaştırır. Bunun için düzenli olarak Matcha çayından tüketmek gerekmektedir. İçerisinde bulunan tüm vitamin ve mineraller insan için oldukça sağlıklıdır. Genç kalmak isteyen herkesin de öncelikli olarak tercih ettiği bu çay; artık Türkiye’de de satışa sunulmuştur.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.