Dolar 32,1974
%0.13
Euro 34,9771
%0.03
Altın 2.504,950
%0.07
Bist-100 10.895,00
%1.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Macron: Türkiye ve Yunanistan ile operasyon düzenleyeceğiz

Macron: Türkiye ve Yunanistan ile operasyon düzenleyeceğiz

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Rusya Devlet Başkanı Putin'in enerji satışı ödemelerinde Rus rublesine geçme planını kabul etmeleri için bir neden göremediğini söyledi. Macron, Ukrayna'nın Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceklerini bildirdi.

  • Ege Postası
  • 26.03.2022 - 09:25

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi sürerken, Batı dünyası ve Rusya ekonomik yaptırımlar açıklamayan devam ediyor.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hükümet yetkilileriyle gerçekleştirdiği toplantıda, ABD ve Avrupa Birliği'ne mal tedarikinde ödemeyi dolar veya avro ile almanın artık anlamsız olduğunu kaydederken, kendi para birimleri olan Ruble ile ödeme almayı planlıyor.

Fransız lider Macron, halen Rusya'nın Rus enerjisi için ruble ödeme taleplerini analiz ettiklerini belirtti.

Anlaşmaların, Rus enerjisi için Rus rublesi ödemesi talep etmenin yasak olduğunu gösterdiğini söyleyen Macron, "Rusya'nın Rus enerjisine yönelik ruble ödemeleri talebini neden kabul etmemiz gerektiğine dair bir neden göremiyorum" dedi.

Macron, Rusya'nın enerjisi için Rus Rublesi ödenmesi taleplerindeki amacın açıkça yaptırımlardan kaçınmak olduğunu söyledi.

Putin’in açıklamaları Rus para birimi üzerinde direkt etki gösterdi ve ruble, dolar ve avro karşısında güçlendi. Dolar/ruble paritesi yüzde 3’e yakın gerileyerek 3 Mart’tan bu yana ilk defa 100’ün altına indi. Avrupa’da 97 avrodan güne başlayan doğalgazın megavatsaat fiyatı ise Putin'in açıklamaları sonrası yüzde 22,42 artarak 118,75 avroya ulaştı.

"PUTİN'LE İLERLEYEN SAATLERDE KONUŞMAYI UMUYORUM"

Fransız lider Macron, Ukrayna'daki durum ve kuşatma altındaki Mariupol'den sivillerin çıkarılmasıyla ilgili, ilerleyen saatlerde Putin'le konuşmayı umduğunu söyledi.

400 bin nüfuslu Mariupol'de artık 150 bin kişinin kaldığını ve çok kötü şartlarda yaşadığını ifade eden Macron, "Mariupol kentini terk etmek isteyenler için Türkiye ve Yunanistan ile insani operasyon düzenleyeceğiz." dedi.

Macron, bunu mümkün olan en iyi şartlarda ve gelecek günlerde düzenleyeceklerini belirtti.

Mariupol'de on binlerce sivil yiyecek ve barınma sıkıntısı yaşıyor. (HABERTÜRK)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.