Dolar 32,3836
%-0.12
Euro 34,6084
%-0.56
Altın 2.390,160
%-1.84
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
MYK'da şimdi de liste krizi

MYK'da şimdi de liste krizi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun meclis üye aday listeleri hazırlanırken MYK üyelerinin ve genel başkan yardımcılarının müdahale etmemesi uyarısına CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan’ın karşı çıkması ve listelere müdahale edeceği yönünde görüş bildirmesi partide krize neden oldu. Kılıçdaroğlu ve Özkan karşı karşıya geldi

  • Ege Postası
  • 12.02.2019 - 16:22

EGEPOSTASI- Cumhuriyet Halk Partisi’nde belediye başkan adaylarının belirlenmesinin ardından meclis üye aday listelerinin belirlenmesi için ittifak yapılan İYİ Parti ile görüşmeler sürerken, CHP MYK'sında gerginlik yaşandığı öne sürüldü. 

İzmir'de CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İYİ Parti İzmir İl Başkanı Hüsmen Kırkpınar koordinasyonunda süren meclis üyeliği listelerinin ortak belirlenmesi çalışmalarında henüz sonuca ulaşılmazken, genel merkezde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MYK üyeleri ve genel başkan yardımcılarına meclis üye listelerine müdahale edilmemesi talimatını verdi.

Edinilen bilgilere göre Kılıçdaroğlu, listeler hazırlanırken kadın ve gençlik kotalarına uyulması konusunda titiz davranılması, bu konuda hukuki bir sorun olmaması için de dikkatli olunması gerektiği vurgusunu yaptı. Toplantı sırasında CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Tuncay Özkan’ın partisinin genel başkanına, ‘Ben listelere karışacağım, yazılmasını istediğim isimler var’ yanıtını verdiği ileri sürüldü.

CHP kaynaklarından edinilen bilgilere göre Kemal  Kılıçdaroğlu’nun Özkan’a ‘Siz listelere meclis üyesi yazmak için mi genel başkan yardımcısı oldunu? Listelere MYK üyeleri ve genel başkan yardımcıları müdahale etmesin’ yanıtını verdiği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun ısrarla uyarmasına karşın Özkan’ın da ısrarını sürdürdüğü ve bu durumun krize neden olduğu kaydedildi. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.