Dolar 32,2631
%0.07
Euro 34,7238
%-0.14
Altın 2.401,130
%-0.34
Bist-100 10.337,00
%0.68

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Lavrov'dan Ukrayna açıklaması; Savaş olacak mı?

Lavrov'dan Ukrayna açıklaması; Savaş olacak mı?

Rusya-Ukrayna krizine ilişki sürerken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Ukrayna ile savaş olmayacak" dedi.

  • Ege Postası
  • 28.01.2022 - 12:28

Dünya, Rusya ile Ukrayna arasında yükselen gerilimi takip ederken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov "Ukrayna ile savaş olmayacak" açıklamasında bulundu.

Lavrov Ukrayna ile savaş ihtimaline ilişkin, "Eğer bu Rusya'ya bağlı ise savaş olmayacak. Biz savaş istemiyoruz" dedi.

"Ukrayna ile savaş olmayacak ama ama çıkarlarımızı görmezden gelemeyiz" diyen Lavrov, önümüzdeki haftalarda ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile görüşmeyi umduğunu söyledi.

ABD ve NATO'nun güvenlik teklifine nasıl yanıt verileceğine Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in
karar vereceğini belirtti.

ABD'NİN GÜVENLİK KONULARINA YANITI OLUMLU

Lavrov dün yaptığı açıklamada, ABD'nin güvenlik konularıyla ilgili kendilerine verdiği yanıtın olumlu olmadığını belirterek, "Belgede, ikincil plandaki konularla ilgili ciddi istişarelerin başlayacağına dair umut verici yanıtlar var." dedi.

Bu yanıtın içeriği konusunda Lavrov, "Belgede, ikincil plandaki konularla ilgili ciddi istişarelerin başlayacağına dair umut verici yanıtlar var. Belgedeki en önemli konuda ise olumlu tepki yok." diye konuştu.

BIDEN-ZELENSKIY GÖRÜŞMESİ

ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rus işgali durumunda ABD'nin ortak ve müttefik ülkelerle birlikte kararlı adımlar atmaya hazır olduğunu bildirdi.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesi durumunda ABD'nin ortak ve müttefikleriyle kararlı bir şekilde adım atmaya hazır olduğunu bir kez daha dile getiren Biden, ABD'nin Ukrayna'nın toprak bütünlüğü ve egemenliğine desteğini yineledi.

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, "Görüşme uzun sürdü. Gerginliğin azaltılması yönündeki diplomatik girişimleri ele aldık. İlerideki ortak adımlar konusunda mutabık kaldık. Biden'a sürekli askeri yardımdan dolayı teşekkür ettim. Ayrıca, Ukrayna'ya maddi desteğin sağlanması imkanı ele alındı." ifadelerini kullandı. HABERTURK.COM / İHA

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.