Dolar 44,5824
%0.27
Euro 51,4629
%-0.2
Altın 6.704,430
%0.27
Bist-100 12.936,00
%-0.88

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
LGS'ye 'milli maç' ayarı: Sınav tarihi resmen değişti

LGS'ye 'milli maç' ayarı: Sınav tarihi resmen değişti

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavın, Dünya Kupası'ndaki milli maç sebebiyle 13 Haziran Cumartesi gününe alındığını bildirdi

  • Ege Postası
  • 03.04.2026 - 12:36

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının A Milli Futbol Takımı'nın Dünya Kupası maçı nedeniyle bir gün öne çekilerek, 13 Haziran Cumartesi günü yapılacağını açıkladı.

A Milli Futbol Takımı'nın 2026 Dünya Kupası D Grubu'ndaki ilk maçı 14 Haziran günü TSİ 07.00'de başlayacak.

Avustralya ile oynanacak maç, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavının yapılacağı güne denk geliyordu.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuya ilişkin açıklama yaptı.

RESMEN AÇIKLANDI: TARİH DEĞİŞTİ

Bakan Tekin, LGS tarihinin değiştiğini açıkladı. 

Tekin, LGS tarihinin bir öne çekildiğini ve 13 Haziran Cumartesi günü yapılacağını açıkladı. Ayrıca, sınav hazırlıkları dolayısıyla 12 Haziran'da okullar tatil edildi ve kamu personelleri ise idari izinli sayılacak. 

ÜNİVERSİTE SINAV TARİHİNDE DEĞİŞİKLİK YOK

Yükseköğretim Kurumu (YÖK) kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise 20 Haziran'da yapılacak Türkiye-Paraguay maçıyla aynı gün planlanan YKS tarihlerinde ise değişiklik yok. 

TYT oturumu 20 Haziran saat 10'da yapılacak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.