Dolar 46,9980
%0.01
Euro 53,5997
%-0.13
Altın 6.038,121
%-3.01
Bist-100 14.092,02
%-1.6

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kütahya’da orman yangını

Kütahya’da orman yangını

Kütahya’nın Tavşanlı ilçesinde ormanda çıkan yangın, ekiplerin erken müdahalesi sonucu büyümeden söndürüldü.

  • Ege Postası
  • 11.07.2026 - 20:41

Tavşanlı ilçesine bağlı Çaltılı ve Doğanlar köyleri yakınlarındaki kızılçam ormanında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yoğun dumanları görenlerin ihbarıyla orman yangınına Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipler sevk edildi. Alevlere 3 arazöz, su ikmal aracı ve havadan 1 helikopter ile kısa sürede müdahale edildi. Ekiplerin havadan ve karadan yürüttüğü yoğun çalışma sayesinde yangın geniş orman alana yayılmadan kontrol altına alındı.

Kızılçam ağaçlarının bulunduğu bölgede örtü yangını şeklinde ilerleyen alevlerin durdurulmasıyla birlikte, yaklaşık 500 metrelik alanın zarar gördüğü belirlendi.

Yangının tamamen söndürülmesinin ardından Tavşanlı Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri bölgede uzun süre soğutma çalışması yaptı. Jandarma ve orman ekipleri, yangının çıkış nedeninin belirlenmesi için inceleme başlattı. (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.