Dolar 32,2427
%0.25
Euro 35,1469
%0.16
Altın 2.464,070
%-0.15
Bist-100 10.320,00
%1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kütahya'da olaylı gece: 'Biz PKK'lıyız' diye bağırınca...

Kütahya'da olaylı gece: 'Biz PKK'lıyız' diye bağırınca...

Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde baraj inşaatında çalışan işçilerin bölücü örgüt propagandası yaptıkları iddiası üzerine ilçe karıştı ve olaylar çıktı. 'Biz PKK'lıyız' diye bağırdığı öne sürülen bir işçiyi, öfkeli kalabalığın linç girişiminden polis güçlükle kurtardı.

  • Ege Postası
  • 18.08.2017 - 09:35

Altıntaş İlçesi'nde baraj inşaatında çalışan ve kimliği açıklanmayan bir işçi dün akşam saatlerinde ilçe merkezinde otomobille gezerken iddiaya göre "Biz PKK'lıyız" diye bağırdı,  Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için hakaret içeren sözler sarf etti. Çevredekiler müdahale edince tartışma çıktı.

ARKADAŞLARINI DA ALIP GELDİ

Olay yerinden ayrılan inşaat işçisi kısa süre sonra kendisi gibi baraj inşaatında çalışan bir grup işçiyi de yanına alarak tartıştığı kişilerin yanına geldi. Ellerinde sopalar olan inşaat işçilerine çevredekiler tepki gösterdi. Kısa sürede ilçede kalabalık toplanınca, yanındaki arkadaşları kaçan inşaat işçisi yalnız kaldı.

Kalabalığın tepkisi devam edince bu işçi ilçede kirada oturduğu 3 katlı apartmandaki daireye kaçtı. Bina çevresinde kalabalık toplanınca cep telefonundan 155 Polis İmdat telefonunu arayıp kalabalığın evini basmaya kalkıştığını söyledi ve yardım istedi. Bölgeye hemen polis ekibi sevk edildi.

LİNÇTEN POLİS KURTARDI

Binanın etrafında toplanan kalabalık 'Biz PKK'lıyız' diye bağırıp, Atatürk ve Erdoğan'a hakaret ettiğini ileri sürdükleri inşaat işçisinin evine girmek isteyince polis yoğun önlem aldı. Polislerin tüm çabasına karşın, PKK aleyhine sloganlar atan kalabalık sakinleşmeyince  bu kez jandarmadan yardım istendi. Kütahya kent merkezinden ilçeye çevik kuvvet polisleri sevk edildi.

Kütahya Emniyet Müdürü Hasan Çevik de ilçeye gelerek öfkeli kalabalığı sakinleştirmeye çalıştı. Polisler  bir yandan kalabalığı evin önünden uzaklaştırmaya çalışırken, bir yandan da inşaat işçisini yoğun güvenlik önlemleri altında çıkarıp polis aracına bindirdi. Bunu fark eden kalabalık barikatı aşıp polis aracına saldırdı. Güvenlik güçleri öfkeli kalabalığın linç girişiminden kurtardığı inşaat işçisini ilçeden uzaklaştırdı.

Altıntaş İlçesi'nde halkın uykusuz bir gece geçirmesine neden olay olaylar sabaha karşı kalabalığın dağılmasıyla son buldu.

GÖZALTINA ALINAN 2 İŞÇİ KÜTAHYA'DA

Kütahya'nın Altıntaş İlçesi'nde baraj inşaatında çalışan işçilerin bölücü örgüt propagandası yaptıkları iddiası üzerine çıkan olayların ardından işçilerden Abdulgafur Y. ve Serhat A. gözaltına alınarak Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele (TEM) Şubesi'ne götürüldü.

İlçede dün gece toplanan kalabalığın linç girişiminden polis ve jandarmanın yoğun çabasıyla kurtarılan Abdulgafur Y.'nin gece  Kütahya Emniyet Müdürlüğü TEM Şubesi'ne götürülmesinden sonra bu sabah da olaylara neden olan işçilerden Serhat A. Altıntaş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek teslim oldu. Serhat A. da Kütahya'ya götürüldü. 

Terör örgütü propagandası suçlamasını kabul etmeyen Abdulgafur Y. ve Serhat A. ifadelerinde ilçede gençlerle tartıştıklarını, ardından olayların çıktığını söyledi.

İLÇEDE DURUM SAKİN

Altıntaş Belediye Başkanı Ak Parti'li Ferit Karabulut ilçede durumun sakin olduğunu söyledi. İlçede inşaatı süren Beşkarış Barajı'nda doğu illerinden gelenlerin çalıştığını belirten Başkan Karabulut, DHA muhabirine şunları söyledi:

"İlçedeki gençlerle bir tartışmaya girmiş bunlar. 'PKK'lı mısınız' diyerek üzerlerine gidince herhalde o zihniyette oldukları için tepki vermişler. Bizim gençler bunu biraz abartarak kovalayıp evlerine tıkmışlar. Herkes birbirini çağırınca kalabalık oluşmuş. Daha sonra Kaymakam bey, Emniyet Müdürü ve çevik kuvvet ekipleri olay yerine gelmiş. Halk durduruldu ve evdeki bir kişi alınıp emniyete götürüldü. Burada büyük bir sıkıntı yok, çatışma yok. Biri kaçmıştı geldi teslim oldu polise. Bir sıkıntı yok ilçede, durum sakin. Fakat birkaç provokatör çıktı ilçemizden, birbirlerine lafla taş atan oldu. Kendi özel kinlerini orada kusmuş oldular." (DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.