Dolar 41,9391
%-0.15
Euro 48,7999
%-0.23
Altın 5.545,350
%-0.5
Bist-100 10.942,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kuşadalı yabancılar Türkçe öğreniyor

Kuşadalı yabancılar Türkçe öğreniyor

AYDIN’ın Kuşadası ilçesinde yaşayan 9 farklı ülkeye mensup yerleşik yabancılar, Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan ücretsiz kursta Türkçe öğreniyor. Çoğunluğunu evlenip, Türkiye’ye yerleşen kadınların oluşturduğu kursiyerler aynı sıralarda oturup, Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı buluyor.

  • Ege Postası
  • 21.10.2025 - 14:53

Kuşadası’nda Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede yaşayan yerleşik yabancılara yönelik bir süre önce ücretsiz Türkçe kursu açıldı. Başlangıç seviyesi olan A 1, A 2 ve B 1 seviyelerinde açılan kursta Filipinler, Suriye, Irak, Ukrayna, Belarus, Rusya, Kosova, Avusturya ve İngiltere’den gelip, Kuşadası’na yerleşen yabancı uyruklular Türkçe öğreniyor. Çoğunluğunu genellikle evlendikleri için Kuşadası’nda yaşamayı tercih eden kadınların oluşturduğu kursiyerler, haftanın 5 günü aynı sınıfta, aynı sıralara oturup, Türkçe eğitimi alıyor. Yabancı kursiyerler, eğitim sayesinde Türk kültürünü yakından tanıma fırsatı da buluyor. Kursların, 2025-2026 Eğitim Öğretim yılı boyunca devam edeceği bildirildi.

'FARKLI KÜLTÜRLER BİR ARADA'

Kuşadası Halk Eğitim Merkezi Türkçe öğretmeni Ümmü Gülsüm Çınar, “Yabancılar kurslarımızdan ücretsiz faydalanıyor. Birçoğu evlendikleri için buraya gelenlerden oluşuyor. Ukrayna- Rusya savaşından sonra gelenler de var. Yabancı kursiyerlerimiz kurslarımız sayesinde buradaki yaşama kolaylıkla adapte oluyorlar. Sınıfımızda 9 ülkeden kursiyerler olduğu için farklı kültür ve renkler bir arada diyebiliriz. Burada birbirleriyle de tanışıp, kaynaşma fırsatı buluyorlar. Derslerimiz çok neşeli bir ortamda işleniyor. Öğrencilerimin hepsi Türkiye’yi, Türk kültürünü ve yemeklerini çok seviyor" dedi.

'DERSLER ZEVKLİ VE EĞLENCELİ GEÇİYOR'

Kuşadası’na Belarus’un başkenti Minsk’ten gelen Olga Cusakovskaya, “Henüz bir işte çalışmıyorum. Amacım Türkiye’de farklı şehirleri gezmek ve kültürünüzü daha yakından tanımak olduğu için Türkçe öğrenmeye karar verdim. Kursta dersler çok zevkli ve eğlenceli geçiyor" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı Olena Onyshchenko ise “Pastacılık öğretmeniyim. 1 yıldır burada yaşıyorum. Kuşadası’nı çok seviyorum. Alfabelerimiz farklı olduğu için Türkçe öğrenmek benim için biraz zor oluyor. Ama çok iyi bir öğretmeniz var. Amacım kurs sonunda Türkçemi ileri seviyeye taşımak" dedi.

Filipinler’den Türkiye’ye gelip, 3 yıl Bodrum’da yaşadıktan sonra Kuşadası’na taşınan Melek Atak da “Şu an bir sektörde çalışmıyorum. Çocuğum olduğu için onunla ilgileniyorum. Türk yemeklerinden en çok ıspanaklı ve patatesli börek ile dolmayı seviyorum" diye konuştu.(DHA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.