Dolar 49,8371
▲ %0.08
Euro 55,6340
▲ %0.25
Altın 6.468,535
▼ %-0.49
Bist-100 11.165,44
▲ %0.13

Pzt

2° -8°

Sal

0° -12°

Çar

3° -3°
Kurultay delegesi yapılmayan Çapın ateş püskürdü: 'Şahsıma itibar suikastı yapıldı'

Kurultay delegesi yapılmayan Çapın ateş püskürdü: 'Şahsıma itibar suikastı yapıldı'

YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, İzmir İl Kongresi’nin ardından yaptığı açıklamada il başkanını ve bir belediye başkanını hedef aldı. Kurultay delegesi listesine alınmadığını belirten Çapın, yaşananları “itibar suikastı” olarak nitelendirirken, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il başkanlığında birlik sağlanabileceğini savundu.

  • Ege Postası
  • 28.10.2026 - 16:55
  • Güncelleme: 28.10.2026 - 17:02

EGEPOSTASI- YENİ Parti Bornova Kurucu İlçe Başkanı Ertürk Çapın, partisinin İzmir İl Kongresi’nin ardından yazılı bir açıklama yaparak kongre sürecinde kendisine yönelik tutumlara tepki gösterdi. Çapın, il başkanı ve bir belediye başkanının kendisine yönelik “itibar suikastı” yaptığını öne sürerken, kurultay delegesi listesine alınmamasını da eleştirdi.

“Aziz Kocaoğlu’nun il başkanlığı şart”

İzmir’de Cemil Tugay’ın istifasının ardından halkta sahipsizlik duygusu oluştuğunu savunan Çapın, mevcut il başkanının bu duyguyu daha da artıracağını düşündüğünü belirtti. Çapın, eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun il başkanlığında partinin birlik ve beraberlik sağlayabileceğini savundu.

“Cemil Tugay’ın istifasından sonra İzmir halkında bir sahipsizlik duygusu oluşmuş ve mevcut il başkanımızla İzmir halkındaki bu sahipsizlik duygusunun daha da artacağından emin olduğumdan, İzmir’de partinin ancak önceki Büyükşehir Belediye Başkanımız Sn. Aziz Kocaoğlu’nun il başkanlığında birlik ve beraberlik sağlayabileceğini gördüm. Aziz Başkan’la parti içi siyasette hep karşı karşıya gelmemize rağmen onun liderliğinin bugün için şart olduğunu savundum. Oturduğu koltuk için verdiğim emeğin herkesçe malum olduğu biri ile mevcut il başkanımız, şahsımı kurultay delegesi yazdırmayarak akılları sıra bana itibar suikastı yapmışlardır. Siz önce bu nankörlüğünüzle kendinizde ne kadar itibar bıraktığınızı düşüneceksiniz.”

“Özgür Özel’e bağlılığım sorgulanamaz”

YENİ Parti’nin kurucu ilçe başkanı olmaktan gurur duyduğunu belirten Çapın, açıklamasının sonunda CHP Genel Başkanı Özgür Özel’e bağlılığını vurguladı. Çapın, “Halkımızın son umudu Sn. Özgür Özel’dir. Sizlere değil ama Özgür Özel’e bağlılığım sorgulanamaz” ifadelerini kullandı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.