Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kremlin:Olay çok ciddi! NATO:  Dikkatle izliyoruz

Kremlin:Olay çok ciddi! NATO: Dikkatle izliyoruz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, SU-24 tipi Rus uçağının düşürülmesini 'çok ciddi bir olay' olarak tanımladı, ancak 'resmin tamamı ortaya çıkmadan' konuyla ilgili değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi. NATO'nun açıklamasında, 'NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz' ifadelerine yer verildi.

  • Ege Postası
  • 24.11.2015 - 14:51
Türkiye'nin hava sahasını ihlal ettiği ve uyarılara da aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürdüğünü belirttiği Su 24 tipi Rus uçağı ile ilgili olarak Rusya harekete geçti. Devlet Başkanı Putin, Rusya Güvenlik Konseyi'ni acil toplantıya çağırdı. Rusya Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamada uçağın Türk hava sahasını ihlal etmediğini iddia etmiş bunu kanıtlayacaklarını belirtmişti. 

KREMLİN: SAVAŞ UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ CİDDİ BİR OLAY
Olayın ardından Kremlin'den ilk açıklama geldi. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, SU-24 tipi Rus uçağının düşürülmesini ‘çok ciddi bir olay’ olarak tanımladı, ancak ‘resmin tamamı ortaya çıkmadan’ konuyla ilgili değerlendirme yapmak için henüz erken olduğunu söyledi. Peskov, SU-24 uçağının Suriye’de düşme nedeninin kesin olarak saptanana kadar beklenmesi çağrısında bulundu.

Uçağın düşmesinin ardından Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov’un yarın gerçekleştirmesi planlanan Türkiye ziyaretini nasıl etkileyeceği konusunda ise yorum yapmayan Peskov, “Bunu Dışişleri Bakanlığı’na sorun” yanıtını verdi.

'GÜVENLİK KONSEYİ TOPLANTISI YAPILIRSA BİLGİ VERİRİZ'
Peskov, Türk basınında çıkan ‘Putin, Rusya Ulusal Güvenlik Konseyi’ni acil toplantıya çağırdı’ iddiasını doğrulamadı: “Türk basını, Putin’in olağanüstü ya da olağan Güvenlik Konseyi toplantısını ne zaman ve ne üzerine toplayacağını muhtemelen bilmiyordur. Bugün ya da gelecek günlerde ek toplantılar olursa bilgilendirme yaparız.”

'PUTİN UÇAKLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPABİLİR'
Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün Ürdün Kralı Abdullah ile yapacağı görüşmenin ardından düzenlenecek basın toplantısında, düşürülen Su-24 uçağıyla ilgili bir açıklama yapabileceğini de söyledi: “Putin’e Ürdün Kralı ile yapacağı toplantıda bu konu mutlaka sorulacaktır ve Putin’in de yanıt vermesi gerekir.” (Cihan, DHA, Sputnik)

NATO: Durumu dikkatle izliyoruz
NATO'nun açıklamasında, 'NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz' ifadelerine yer verildi.

Suriye sınırında, sınır ihlali yaptığı belirtilen ve F-16'lar tarafından vurulan Su 24 tipi Rus savaş uçağıyla ilgili NATO'dan ilk açıklama geldi. AFP'nin haberine göre, açıklamada, "NATO durumu dikkatle izliyor. Türk yetkililerle yakın temas halindeyiz" denildi.
Türkiyeli yetkililer, Rus uçağını beş dakika içinde 10 kez uyardıklarını duyurmuştu. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.