Dolar 42,5628
%-0.06
Euro 49,5250
%-0.06
Altın 5.758,490
%-0.16
Bist-100 11.238,00
%0.44

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
‘Kooperatif davası’nda ara karar açıklandı: Karcı tahliye edildi, Soyer ve Kaya'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

‘Kooperatif davası’nda ara karar açıklandı: Karcı tahliye edildi, Soyer ve Kaya'nın tutukluluk hallerinin devamına karar verildi

İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş'de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine açılan davada ara karar açıklandı. Barış Karcı oy çokluğu ile tahliye edilirken, Heval Savaş Kaya’nın ve Tunç Soyer’in oy çokluğu ile tutukluluk halinin devamına ve Şenol Aslanoğlu’nun adli kontrol şartı ile ev hapsinin kaldırılmasına karar verildi. Bir sonraki duruşma ise 5 Ocak 2026’da saat 10.00’da görülecek.

  • Ege Postası
  • 09.12.2025 - 21:09
  • Güncelleme: 09.12.2025 - 21:39

ŞİLAN KOCADAĞ/EGEPOSTASI- İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON A.Ş'de, taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine dava açılmıştı. İzmir Büyükşehir Belediyesi önceki dönem Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir eski İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’nın da aralarında olduğu 3'ü tutuklu toplam 65 sanığın yargılandığı “kooperatif” davasının 3’üncü duruşması bu sabah saat 9.30’da başladı. 

Mağdurların, tanıkların ve sanıkların ifadelerinin ardından mahkeme heyeti ara kararı açıkladı. 

KARCI TAHLİYE EDİLDİ!

Barış Karcı oy çokluğu ile tahliye edilirken, Heval Savaş Kaya’nın ve Tunç Soyer’in oy çokluğu ile tutukluluk halinin devamına ve Şenol Aslanoğlu’nun adli kontrol şartı ile ev hapsinin kaldırılmasına karar verildi. 

BİR SONRAKİ DURUŞMA TARİHİ BELLİ OLDU!

Bir sonraki duruşma ise 5 Ocak 2026’da saat 10.00’da görülecek. 

NE OLMUŞTU?

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, 1 Temmuz'da İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZBETON AŞ'de taşeron şirketler eliyle yolsuzluk yapıldığı iddiası üzerine soruşturma başlatılmış, bu kapsamda Sayıştay raporu, mülkiye müfettişi raporu, bilirkişi raporlarına istinaden "ihaleye ve edimin ifasına fesat karıştırma" ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamasıyla 157 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilmişti.

Şüphelilerden 22'sinin İZBETON AŞ, 2'sinin İş İnsanları Örnekköy Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün İş Dünyası Konut Yapı Kooperatifi, 2'sinin İş İnsanları Gaziemir Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün İş Alemi Yeni Yaşam Konut Yapı Kooperatifi, 3'ünün Egeli İş İnsanları Konut Yapı Kooperatifi'nde görevli olduğu, diğer 122 şüphelinin ise belediye personeli, inşaat, yapı, elektrik, mermer, ayrıştırma gibi alanlarda faaliyet gösteren şirketlerin sahibi ve çalışanları olduğu belirtilmişti.

Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da aralarında bulunduğu 139 şüpheli yakalanmıştı.

Sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerden aralarında Soyer ve Aslanoğlu'nun da bulunduğu 60'ı tutuklanmış, 58 şüpheli adli kontrol şartıyla salıverilmişti. Şüphelilerden 20'si emniyetten, biri savcılıktan serbest bırakılmıştı.

Soyer ile Aslanoğlu'nun da aralarında olduğu 65 şüpheli hakkında, "kooperatif" işlerinde yolsuzluk iddiasıyla iştirak halinde ve zincirleme şekilde, "kamu kurum ve kuruluşlarının, kamu meslek kuruluşlarının, siyasi parti, vakıf veya dernek tüzel kişiliklerinin araç olarak kullanılması suretiyle nitelikli dolandırıcılık", "kamu kurum ve kuruluşlarının zararına olarak nitelikli dolandırıcılık", "tacir veya şirket yöneticisi olan ya da şirket adına hareket eden kişilerin ticari faaliyetleri sırasında kooperatif yöneticilerinin kooperatifin faaliyeti kapsamında nitelikli dolandırıcılık" ve bu suçlara teşebbüs suçlarından hazırlanan üçüncü iddianamede 3'er yıldan 45'er yıla kadar hapis cezası talep edilmiş, iddianame İzmir 23. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edilmişti.

Yargılama devam ederken İZBETON AŞ yönetim kurulu üyeleri Levent İşler, Sevcan Tınaztepe, Orhan Sertaç Dölek, Mehmet Gürhan Özata ve eski İZBETON AŞ Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Alphan Bozan ara kararla tahliye edilmiş, savunması alınan tüm tutuksuz sanıkların adli kontrol şartlarının kaldırılmasına karar verilmişti.

 

 

 

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.