Dolar 38,4418
%-0.12
Euro 43,6704
%-0.16
Altın 3.979,880
%-2.22
Bist-100 9.078,00
%-1.59

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konteyner Kentte Açlik Grevine Devam

Konteyner Kentte Açlik Grevine Devam

VAN'da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedelerin 41 gündür açlık grevi sürüyor. Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın "Sigortalı...

  • Ege Postası
  • 08.10.2013 - 15:17
VAN'da iki yıl önce meydana gelen depremlerin ardından geçici barınma için kurulan ve bir bölümü kaldırılamayan konteynerleri boşaltmaları istenen depremzedelerin 41 gündür açlık grevi sürüyor. Van Valisi Aydın Nezih Doğan'ın "Sigortalı iş bulana kadar kira yardımı yapacağız" açıklaması da eylemi bitirmedi. Açlık grevinde bulunanlar, kira yardımı değil kalıcı konut istediklerini söyledi.
Van'da 23 Ekim ile 9 Kasım 2011 tarihlerinde meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin geçici barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan 15 bin 343 konutun geçen yıl 23 Ekim'de teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde, kiracı olan ve kendisine konut çıkmayan yaklaşık 500 aile yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Verilen sürenin dolmasına rağmen konteynerlerden çıkmayan depremzedelerin elektrikleri kesildi. İpekyolu Caddesi'nde bulunan Anadolu konteyner kentte zor koşullar altındaki yaşam mücadelesi veren 110 aileden 30'u, 28 Ağustos'ta açlık grevine başladı. 41 gündür açlık grevinnde bulunan depremzedeler, kendilerine kalıcı konut verilene kadar da açlık grevini sürdüreceklerini söyledi.
VALİ: KİRA YARDIMI YAPILACAK
Van Valisi Aydın Nezih Doğan, açlık grevini sonlandırmak için STK'lar parti yöneticileri ve belediye başkanı ile konuşarak konteyner kentte kalanlara kira yardımı yapacaklarını söyledi. Vali Doğan şöyle dedi:
"Ailelere mağduriyetiniz ne zaman biterse 1 yıl olur 2 yıl olur ne zaman biterse o zamana kadar biz bu ailelere kira yardımı etmeye hazırız. İyi bir işe girip sigortalı çalışıncaya kadar. Çünkü Van'da bir çok aile aynı durumda yaşıyor. Şu anda Van'da 14 bin aile konut için sırada bekliyor. Evler yapılsa bile bu ailelere sıra gelmesi çok zor. Almış olduğumuz bu kararı da, STK'lar parti yöneticileri ve belediye başkanı ile konuşarak aldık. Artık konteyner kentin boşaltılması gerekiyor. Yine kiraya çıkacak bu ailelere de sağlık, eğitim gibi birçok yardımda da bulunacağız."
'KALICI KONUT İSTİYORUZ'
Kendileri için düşünülen kira yardımının çözüm olmayacağını belirten açlık grevi yapanların sözcüsü Ali Ahi ise şunları söyledi:
"Biz açlık grevine bizim için kalıcı bir cözüm oluşturulması için girdik. Zaten burada yaşayan bir çok ailede çalışabilecek kişi yok. Evin yetişkinleri ya hasta, ya da çalışamaz  raporu olan kişiler. Biz kiraya gitsek bile bunun sonu yok. Bizler için en ideali baştan da dediğimiz gibi kalıcı konut. Biz bunu istiyoruz. Talebimiz karşılana kadar da açlık grevini sürdüreceğiz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.