Dolar 32,1993
%-0.01
Euro 34,9803
%-0.08
Altın 2.503,090
%0.1
Bist-100 10.711,00
%0.63

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak'ın yeni başkanı Mutlu mazbatasını aldı: 8 kadın tarih yazacak

Konak'ın yeni başkanı Mutlu mazbatasını aldı: 8 kadın tarih yazacak

Konak'ın yeni belediye başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu mazbatasını aldı. Mutlu açıklamasında, "Ülkemiz üzerindeki kaygıyı, mutsuzluğu, gelecek korkusunu attı ve 31 Mart akşamı içimize yepyeni bir umut doğdu. Bize düşen bu 5 yıl çok çalışarak örnek bir belediyecilik yaparak partimizi iktidara taşımak. 8 kadın İzmir'de tarih yazacak. Çok başarılı olacağız" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 03.04.2024 - 15:30
  • Güncelleme: 03.04.2024 - 17:28

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- Türkiye 31 Mart günü yerel yöneticilerini seçmek için sandık başına gitti. 

Konak'ta CHP'nin Adayı Nilüfer Çınarlı Mutlu yüzde 52,8 oy oranıyla seçimi kazandı.

Rakibi AK Parti Aday Ceyda Bölünmez Çankırı ise yüzde 31,86 oy aldı. 

Konak'tan 98 bin 924 oy alarak Konak'ın yeni belediye başkanı seçilen Nilüfer Çınarlı Mutlu mazbatasını aldı. Tarihi Bıçakcı Han'da gerçekleştirilen mazbata törenine CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi, meclis üyeleri, ilçe  yöneticileri katılım sağladı.

"ÇOK GÜZEL İŞLERE İMZA ATACAĞIZ"

CHP'li Mutlu mazbata alımı sırasında yaptığı açıklamasında, "Bu seçimde sandıklarda görev alan tüm sandık kurulu üyelerine, okul sorumlularına ve günlerce çalışan, uyumayan seçim kuruluna teşekkür ediyorum. Çok şeffaf açık ve güzel bir seçim oldu. İyi bir seçim sonuçlandı. Önümüzdeki 5 yıl çok güzel işlere imza atacağız" dedi. 

"İÇİMİZE UMUT DOĞDU" 

Mazbatasının aldıktan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mutlu, "Türkiye'de büyük bir değişim partimizle başladı. 30 Mart akşamı da değişimi bütün ülkenin nasıl benimsediğini ve içine sindirdiğini gördük. Ülkemiz kıpkırmızı oldu. Çok mutluyuz. Çok başarılı bir seçim oldu. Bütün örgütlerimize çok teşekkür ediyoruz. Ülkemiz üzerindeki kaygıyı, mutsuzluğu, gelecek korkusunu attı ve 31 Mart akşamı içimize yepyeni bir umut doğdu. Bize düşen bu 5 yıl çok çalışarak örnek bir belediyecilik yaparak partimizi iktidara taşımak. Bunun için çok heyecanlıyız. Çok güzel  bir 5 yıl bizi bekliyor" ifadelerine yer verdi. 

8 KADIN TARİH YAZACAK 

İzmir'de aday gösterilen 9 kadın adaydan 8'inin seçildiğine dikkat çeken Mutlu, "Ben başından beri 9 kadının da çok liyakatli atandığını ve hepsinin seçilebilecek yerden aday gösterildiğini söylemiştim. Yanılmadığımı düşünüyorum. Deniz başkanın da az bir oy ile seçilmeyişi hepimizi üzdü. 8 kadın İzmir'de tarih yazacak. Çok başarılı olacağız" ifadelerini kullandı. 

ATATÜRK ANITI'NA ÇELENK BIRAKTI

İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alan Başkan Mutlu, buradaki törenin ardından Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde çelenk sunma törenine katıldı. Marşlar ve şarkılarla zafer coşkusunun yükseldiği programda; Mutlu’ya partililerin yanı sıra eşi Necip Mutlu da eşlik etti. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından alanı dolduran kalabalığı selamlayan bir konuşma yapan Başkan Mutlu, “Çok mutluyuz, pazar akşamından beri hayat başka güzel. Herkesin ağzı kulaklarında. Pazartesi gününden beri yolda yürürken bambaşka duygular içindeyim. Umudu yeşerttiğimiz için çok teşekkür ediyorlar. Türkiye’ye bahar geldi, bu baharı getiren başta Genel Başkanımıza ve tüm örgütümüze çok teşekkür ediyorum. Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak. İktidara doğru yürüyen bir partinin mensuplarıyız artık. Meclis üyesi sayımızı ittifaksız da koruduk. Bu bizim çok büyük bir başarı” diye konuştu.

İZMİR BİR TARİH YAZDI

Kampanya sürecince çok çalıştıklarının altını çizen Mutlu, “Bir tek vatandaşımızın oyunu çaldırmadık, sahip çıktık. Bu başarımızın en büyük mimarlarından, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e teşekkür etmeye şükran ve minnetimizi sunmaya geldik. İzmir’de bugün 8 kadın belediye başkanı varsa, kadınlara bu hakkı bize veren Ulu Önderimiz sayesinde. İzmir bir tarih yazdı. 8 kadın aynı anda belediye başkanı oldu. Birinci parti çıktık seçimlerden. Şimdi bize düşen 5 yıl tertemiz, pırıl pırıl bir belediyeciliğin nasıl olduğunu bütün ülkeye göstermek. Toplumcu ve halkçı belediyecilik nasıl yapılır göstermek ve buradan iktidara yürümek. Kimsenin geride kalmadığı, herkesin birlikte yürüdüğü ve çok çalışacağımız bir 5 yıl bizi bekliyor. Bu ülkede çocuklarımızın geleceği kurtulsun diye bunu yapmak zorundayız. Biz çok başarılı olmak zorundayız. Yarından itibaren çok çalışmaya başlıyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇOK GÜZEL BİR SONUÇLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Programda kürsüye çıkan CHP Konak İlçe Başkanı Ozan Ali İlgazi ise şunları söyledi: “Hepiniz bu güzel güne hoş geldiniz. Bugün çok güzel bir gün için buraya toplandık. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kadınlara seçme ve seçilme hakkı vermesi doğrultusunda çok güzel bir sonuçla karşı karşıyayız. Türkiye’de ve İzmir’de çok güzel sonuçlara imza attık. Sizlerle ne kadar gurur duysak az. Kendinizi bu sonuç için bir kez daha alkışlamalısınız. Bu seçimi nasıl karalayabilirler diye uğraş içindeler. Vatandaşın özgür iradesine kilit vurmak istiyorlar. Van’da yaşananlar asla kabul edilemez. Yanlarında olduğumuzu haykırmak istiyorum. Asla hukuksuzluğa geçit verilmeyecek. İyi ki bu mücadeleyi iyi ki hep birlikte verdik.”

Devir teslim töreni ise 4 Nisan Perşembe günü saat 11.00'da Konak Belediyesi'nde gerçekleşecek.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.