Dolar 46,2690
%0.15
Euro 53,5644
%-0.16
Altın 6.277,079
%0.31
Bist-100 13.938,48
%1.42

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Konak Rıhtımı için özelleştirme kararı!

Konak Rıhtımı için özelleştirme kararı!

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait Konak’taki bazı taşınmazlar ile TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi’nin işletme hakkının verilmesi yöntemiyle özelleştirileceğini duyurdu. Resmi Gazete’de yayımlanan ilana göre ihale 36 yıllık işletme hakkını kapsayacak.

  • Ege Postası
  • 13.06.2026 - 14:30
  • Güncelleme: 13.06.2026 - 14:57

EGE POSTASI - İzmir’in Konak ilçesinde Türkiye Denizcilik İşletmeleri AŞ’ye ait bazı taşınmazlar ile TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi için özelleştirme süreci resmen başladı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın konuya ilişkin yatırımcı duyurusu Resmi Gazete’de yayımlandı.

Buna göre Konak ilçesi Ahmetağa Mahallesi’nde bulunan bazı taşınmazlar ile devletin hüküm ve tasarrufu altındaki alanda faaliyet gösteren TDİ Konak Rıhtımı İşletmesi, bir bütün halinde özelleştirilecek.

Özelleştirme, “işletme hakkının verilmesi” yöntemiyle yapılacak. İhale kapsamında işletme hakkı süresi 36 yıl olarak belirlendi.

İhalede şartname bedeli 150 bin lira, geçici teminat tutarı ise 90 milyon lira olacak. Kapalı zarfla teklif alınmasının ardından pazarlık görüşmeleri yapılacak. Süreç, pazarlık aşamasında devam eden teklif sahiplerinin katılacağı açık artırmayla tamamlanacak.

İhaleye katılmak isteyen yatırımcıların tekliflerini 5 Ağustos’a kadar Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’na sunması gerekiyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.