Dolar 32,3796
%-0.13
Euro 34,7489
%-0.15
Altın 2.430,770
%-0.18
Bist-100 10.083,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu'ndan Selvitopu'na ilk destek geldi

Kocaoğlu'ndan Selvitopu'na ilk destek geldi

Karabağlar Belediyesi’nin yapımı çeşitli sebeplerle ertelenen ve geçtiğimiz ay gerçekleşen ihale sonrasında tadilatına başlanan yeni hizmet binası için umut ışığı göründü. Ekonomik güçlüklerle boğuşan ilçe belediyesinin talebini değerlendiren İzmir Büyükşehir Belediyesi, önümüzdeki günlerde imzalanması öngörülen protokol uyarınca Karabağlar Belediyesi’nin yeni hizmet binasına ait yapım masraflarını üstlenecek.

  • Ege Postası
  • 16.04.2014 - 13:33
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Maddi açıdan çeşitli zorluklar yaşayan ve personel maaşları da dahil olmak üzere ödemelerde güçlük çeken Karabağlar Belediyesi, bir yandan ekonomik krizle boğuşurken, bir yandan da devam eden projelerini tamamlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Yeni dönemde ilk işi yeni hizmet binası olan Karabağlar Belediyesi , toplam 18 ayrı noktada dağınık durumda bulunan belediye birimlerini tek bir çatı altında toplamak amacı ile geçen yıl satın alınan yeni hizmet binasına taşınmak için yeniden gün saymaya başladı.

TADİLAT İŞLEMLERİ DEFALARCA ERTELENMİŞTİ

Karabağlar Belediyesi’nin, Konak Belediyesi ve Balçova Belediyesi ile birlikte Üçkuyular’da hissedarı olduğu arazinin satışından gelen para ile satın alınan yeni hizmet binası önündeki engeller bir bir kalkıyor. Hatırlanacağı üzere, daha önceden Burda AVM olarak hizmet veren ve pahalıya alındığı gerekçesiyle muhalefet tarafından büyük eleştiri alan yeni hizmet binasının ihalesi de ki kez ertelenmiş ve tadilat işlemleri gecikmişti. Kısa süre önce binada başlayan tadilat çalışmaları bu kez de ekonomik sıkıntılarla boğuşan belediye yönetimini sıkıntıya sokarken, yeni Başkan Muhittin Selvitopu çareyi Büyükşehir’in kapısını çalmakta buldu.

EYLÜL’DEN ÖNCE BİTECEK

Geçmişte Büyükşehir Belediyesi’nde genel sekreter yardımcılığı görevinde bulunan Selvitopu’nun bu isteği eski mesai arkadaşı Başkan Kocaoğlu tarafından da kabul görürken, iki belediye arasında ortak hizmet protokolü imzalanmasına karar verildi. İlgili kararın önümüzdeki günlerde Büyükşehir Belediye meclisi tarafından onaylanmasının ardından imzalanacak protokol ile birlikte, tesisin yapımı için harcanan sözleşme tutarının yüzde 85’lik kısmı olan 8 milyon 475 bin TL’lik bölümü İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından karşılanacak. Diğer yandan, Büyükşehir Belediyesi’nden gelecek tutarla birlikte hızlanması beklenen çalışmalar sonrasında Karabağlar Belediyesi’nin beş ay içerisinde yeni hizmet binasına taşınarak hizmetlerine burada tam kapasite ile devam edeceği öğrenildi.  

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.