Dolar 32,7707
%0.01
Euro 35,0898
%0
Altın 2.451,540
%-0.26
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Operasyonla çok zaman kaybettik

Kocaoğlu: Operasyonla çok zaman kaybettik

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, operasyonların projeleri geciktirdiğini belirtti, “moralimiz bozulunca hızımız kesildi” dedi

  • Ege Postası
  • 05.09.2012 - 17:00
 İZMİR -İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, özel yetkili savcıların talimatı ile 2011 yılında Büyükşehir Belediyesi'nde gerçekleştirilen polis operasyonu ve sonrasındaki yargılama sürecinde yaşananların belediyeye projelerde zaman kaybettirdiğini söyledi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Türkiye'de belediyecilik tarihinde görülmemiş bir davaya tanık olduğunu belirten Kocaoğlu, "Moraller bozulmasaydı daha çok çalışırdık. En azından belirli bir müddet daha önde olabilirdik. Sistem giderek rahatlıyor. Üstümüzden geçen silindirden sonra, bundan daha iyi olunabilir miyd? Olunabilirdi tabi" diye konuştu.

"HER ŞEY DOĞRU"
Operasyon sürecinde yaşananlar ve soruşturma kapsamında tutuklanarak cezaevinde yatmak zorunda kalan bürokratlar nedeniyle büyük eziyet çektiklerini belirten Başkan Kocaoğlu, "İzmir Büyükşehir Belediyesi ülkede, belediyecilik tarihinde görülmemiş bir davaya tanık oldu. Bir belediye ancak böyle test edilebilir ve sonuçtan da ancak böyle çıkabilir" diye konuştu.
Operasyonun yapıldığı sürece oranla bugün daha büyük bir özgüvene sahip olduklarını belirten Başkan Kocaoğlu, "Bugün, operasyonun yapıldığı günden daha büyük bir özgüvene sahibiz. Çünkü yaptığımız her şeyin doğru olduğu ortaya çıktı. Bundan sonra bize çalışmak düşüyor. O sıkıntılı süreçte arkadaşlarımız özverili çalıştılar. Otobüs kalkıyor, su akıyor, asfalt dökülüyor. İzmirli hemşerilerimiz o dönemde bize destek oldu. Yaşananlar nedeniyle moral bozulmasaydı daha çok çalışırdık. En azından belirli bir müddet daha önde olabilirdik" diye konuştu.
Operasyon nedeniyle bazı bürokratların imza atarak sorumluluk altına girmekten imtina etmesinin bir süreç işi olduğunu söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Sistem giderek rahatlıyor. Üstümüzden geçen silindirden sonra, bundan daha iyi olunabilir miyd? Olunabilirdi tabi. Konular defalarca konuşuldu. Evraklara imza atmayan arkadaşlar korkusundan değil, belirli bir çerçeveden bakarak, doğru olmadığı gerekçesi ile imza atmadı. 'Ben imza atmam kardeşim' dese, sen de bakarsın başının çaresine, o da bakar. İş aksamadığı sürece eleman değiştirmek gibi bir düşüncemiz başından beri olmadı, olmaz da" diye konuştu.(Yeni Asır)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.