Dolar 32,4290
%0.02
Euro 34,7530
%-0.14
Altın 2.433,880
%-0.05
Bist-100 10.083,00
%1.69

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: Herkes aklını başına devşirsin

Kocaoğlu: Herkes aklını başına devşirsin

Tire Süt Kooperatifi’den 34 milyon 600 bin lira karşılığında 11 milyon litre süt almak üzere yeni sözleşmeye daha imza atan Kocaoğlu, kırsalda üretimin canlandırılması için bakanlığa önemli çağrılarda bulundu. Kocaoğlu, konuşmasında heykele saldırı için "Herkes aklını başına devşirsin" dedi. Kocaoğlu süt sözleşmesine imza attı, böyle seslendi

  • Ege Postası
  • 28.05.2016 - 14:19

ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- Tire İstasyonu’nda düzenlenen imza törenine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve ev sahibi Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in yanı sıra, CHP İl Yönetimi, İzmir milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, belediye meclis üyeleri, siyasi parti temsilcileri, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, belediye bürokratları, üretici kooperatiflerin temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. Törenin ardından yine İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Süt Kuzusu başlıklı resim yarışmasında dereceye giren çocuklara ödülleri verildi.

KIRSALA 230 MİLYON LİRALIK DESTEK

2006 yılından bu yana uygulanan sözleşmeli üretim modeli ile Tire’ye ve üreticilere sağladıkları katkılar sayesinde ilçenin Ege’nin parlayan yıldızı olduğuna vurgu yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sağlanan desteğin artarak devam edeceğini belirtti. Tire’de üreticilerin ve vatandaşların yoğun ilgisi ve pankartlar eşliğinde karşılanan Başkan Aziz Kocaoğlu, “Kırsal, köy, tarım, hayvancılık hepsine baktığımıza bir anlam ifade ediyor. Kırsalda ne üretiliyorsa onu yine kırsaldan alıp orayı destekliyoruz. Süt Kuzusu da bu projelerden bir tanesi. Okul sütü projesini başlattık, bunu merkezi hükümet alarak uygulamaya başladı. Ardından 0-5 yaş arası çocuklara yönelik Süt Kuzusu projesine başladık. Kalkınma bir bütündür. Sanayisinden tarımına, hizmet sektöründen turizmine, ticaretinden lojistik sektörüne varıncaya kadar kalkınmayı sürdürmemiz, sürekli kendimizi geliştirmemiz ve yeni projeler hayata geçirmemiz gerekmektedir. İzmir Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar kırsalda kalkınma için üreticiye direk alımlarla 230 milyon TL’lik destek vermiştir” diye konuştu.

“ESAS GÜÇ SİZLERDE”

Kocaoğlu, Türkiye’nin büyük bir üretim potansiyeline sahip olmasına karşın imkanlarını kullanamadığını söyledi ve konuşmasına şöyle devam etti: “Ülkemiz bu tarım ve hayvancılık potansiyelini kullanamıyorsa, önü açılmıyorsa, desteklenmiyorsa, ülkenin tarım ihtiyacının artması için teşvikler verilmiyorsa, hepimizin şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekmektedir. Her şeyimiz var… Fazlasıyla var… Avrupalı tarım yapmak için Baltık Denizi’ni dolduruyor, devlet arazi yaratıyor. Biz Küçük Menderes’i, Gediz’i, Bakırçay’ı kirletiyoruz. Hazır topraklarımızı ekip biçemiyoruz. Gerçekten silkelenmemiz gerekiyor. Taşıma suyla değirmen dönmeyeceğini, birlik beraberlik içerisinde, inanarak, bizlere güvenerek tüm üretimi gerçekleştirecek, tarımı ayağa kaldıracak olan siz değerli üreticilersiniz. Tüm mucize sizlerin nasırlı ellerinizde, inancınızda, çalışmanızda… Bizimkisi sadece destektir, gönül almadır. Esas güç sizlerde… Üretecek olan sizlersiniz…”

KOCAOĞLU’NDAN HEYKEL YORUMU: AYDINLIĞA SALDIRI!

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, önceki gün İzmirspor Metro İstasyonu’nda yer alan mitolojik müzisyen heykeline yönelik saldırıyı kınadı ve isim vermeden AK Parti Karabağlar Meclis Üyesi Emrullah Kavuz’un olayın sorumlusu olduğunu kaydetti. Başkan Kocaoğlu heykeli onardıktan sonra aynı yerde sergilemeye devam edeceklerinin altını çizerek, “Biz kentimizin heykel eksiklerini tamamlamak için her sene heykel çalıştayı yapıyoruz. Heykellerimizi kentimizde sergiliyoruz. Müzisyen heykeli yapıldı. Bir siyasi partimizin Karabağlar meclis üyesi önce örtü örttü. Sonra zincirledi. Ama ben kırmadım diyor. Siz üzerine örtü örtüp, zincir takıp bunu sürekli haber yaparsanız, siz bu heykele saldırılmasından en az saldıran kadar sorumlusunuzdur. İzmirliler heykellerini, sanat eserlerini koruyacaklardır. Bu kente 8 sene önce bir kültür müdürü geldi. Mermer heykeller çıplak diye müzeyi gezmiyordu... Ondan sonra böyle oldu... Şimdi nerede bilmiyorum. Sanattan, heykelden, objeden nereye gideceği? Biz o heykeli olduğu yerde sergileyeceğiz. İzmirli hemşerilerim de o heykele sahip çıkacaklar. Yanlış bir şey yapmadık. Yaptıysak hatadan dönmesini biliriz. İnsanız hata da bizim. Kabul eder, hatamızdan söneriz. Ama yanlış bir şey yapmadık... Bunlar sanata saldırıdır. Bunlar kente, belediyeye saldırıdır. Bunlar aydınlığa saldırıdır. Bunlar kültüre saldırıdır. Lütfen herkes aklını başına devşirsin” dedi.

ÇİÇEK: TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLDUK

Törende söz alan Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek “Tireliler olarak bu başarıdan gurur duyuyoruz. Tire Süt Kooperatifinin nasıl bir örnek teşkil ettiğini gurur ile izliyoruz. Bu proje bence Türkiye’ye model. Neden bu model meyve sebzede de olmasın'  Üreticilerimizin ihtiyaçlarını bu yönde de karşılamak istiyoruz. Bu sene zeytinyağı ve karadut üretimi de yapacağız. Her türlü kooperatifimize lojistik desteği sağlayarak kooperatifçiliğe sağlanan katkıyı bütün Küçük Menderes’e yaymak istiyoruz. Belediyecilik sadece yol, kaldırım, park yapmak değildir. Bütçemiz oranında mutlaka akıllı projeler geliştirmek istiyoruz. Stadımızın yarısı bitti, Nisan 2017’de açacağız. Tire’yi spor, turizm, tarımın merkezi haline getireceğiz. Üreticilerin Sayın Aziz Kocaoğlu’ndan ümidi büyük” şeklinde konuştu.

ÜRETİCİLERDEN BAKANLIĞA ÇAĞRI

İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne üreticiye sağladığı katkılardan ötürü teşekkürlerini sunan Tire Süt Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Eskiyörük ise yaptığı konuşmada, “Çeyrek asırdır bir kavga veriyorum. Bir başarı sağladık. Türkiye’de dünyaya örnek olduk. Birbirimize inandık. Amacımızdan sapmadık. Kimseye ayrımcılık yapmadık. İşimize siyaset bulaştırmadık. Kalkınmada Türkiye’de önemli bir model yarattık. 2008 yılında bir kriz yaşadık, üreticiler sütlerini satamıyordu. İyi bir itibar kazandık. İzmir Büyükşehir Belediyesi ile 8 yıldır süren bu proje hiç aksamadan devam ediyor. Sonuçta Tire sütün merkezi oldu. Üretici köyünü terk etmeden yerinde yaşıyor. Benim kavgam budur. Hiçbir projemiz geri dönmüyor, yeni yatırımlar yapıyoruz. İyi bir marka olduk. Kurumsal bir yapı oluşturduk. Hiç kimse korkmasın, ben buradan ayrıldığımda hiçbir şey sekteye uğramadan aynen devam edecek. Ülke olarak tarımda geri kaldık. Ülkemize anguslar geliyor. Bu bizim ayıbımız. Bir Türk vatandaşı olarak bundan utanıyorum. Bunların aşılması için bir politika gerekiyor. Bunları yapabilecek güçlü yanımız çok, yeter ki güçlü olalım. Eğer biz güçlü olursak, ekonomik gelişmeyi sağlarsak başarıya ulaşırız. Bizi güçlü kılacak olan tarımdır. Tarımda yol haritası olmadan gelişmeyi sağlayamayız. Kooperatif olmadan yaşama şansı yok. İzmir’in kalkınma modelini Türkiye’ye yerleştirmemiz lazım. Türkiye ithalat değil, ihracat yapan bir ülke olmalı, bunun için de bir politikamız olmalı. Tarım ile kalkınamazken, emperyalizmin tuzağından kurtulamayız. Köylü ile kalkınamayız diyen bir zihniyete karşı Tirelilerin enler başardığını dünyaya gösteriyoruz. İzmir bu anlamda Türkiye’ye ışık dağıtıyor. Bu mücadelemiz sonuna kadar sürecek” dedi ve merkezi hükümete çağrılarda bulundu.

“TİRELİLER GURUR DUYUYOR”

İlçe halkına seslenen Tire Kaymakamı Mehmet Demirezer de İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkürlerini sundu ve “Tire’de üreticilerle birlikte örnek bir kooperatifçilik modeli yaratıldı. Bu Tireliler olarak bize gurur veriyor. Tarım Bakanlığı’mız on dönemde yaşanan krizin aşılması konusunda büyük yardımlarda bulundu. Umarız diğer büyükşehirler de bu projeyi örnek alır” dedi ve ilçenin kalkınması için hayata geçirilmesi planlanan yatırımları özetledi.

BAŞKANA SÜT KUZUSU

Konuşmalarından ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük ve Tire Belediye Başkanı Tayfur Çiçek’in katılımıyla süt alım sözleşmesi imzalandı. Süt Kuzusu Projesi'nden yararlanan minikler Başkan Kocaoğlu'na çiçek hediye etti. Tire Süt Kooperatifi Başkanı Mahmut Eskiyörük de Başkan Kocaoğlu'na Başkan'ın çifçiyle çekilmiş keçeden yapılan tablosu ile birlikte süt kuzusu verdi.
Törende "Süt Kuzusu" projesi için düzenlenen resim yarışmasında dereceye giren minikler de ödüllendirildi. Başkan Kocaoğlu, yarışmada birinci olan Ada Karataş, ikinci olan Dilara Irmak Şahin ile üçüncü olan İkra Uygun'u tebrik ederek hediyesini verdi.

SÜT ÜRETİCİLERİNE 170 MİLYON LİRALIK DESTEK

İzmir Büyükşehir Belediyesi, "Okul Sütü" projesi olarak başlayan ve 2012 Eylül ayından itibaren "Süt Kuzusu" projesi olarak devam eden alımlar kapsamında Tire Süt Kooperatifi'nden 2006 - 2015 yılları arasında 135 milyon 809 bin  liralık süt alımı yaptı. 2016 yılı süt alımı sözleşmesi ile bu rakam 170 milyon 400 bin liraya ulaşmış oldu.  Büyükşehir Belediyesi'nin kooperatiflerden, üretici birliklerinden ve üreticilerden yaptığı tüm alımların maddi tutarı 264.6 milyon oldu. "Süt Kuzusu Projesi" ile İzmir Büyükşehir Belediyesi,  11 ilçede, 1-5 yaş arasındaki 125 bin çocuğa 15 günde bir 4 litre su dağıtımı yapılıyor.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.