Dolar 32,3847
%-0.11
Euro 34,6225
%-0.52
Altın 2.390,720
%-1.82
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kocaoğlu: 3-4 ay içerisinde Diyarbakır'a gideceğiz

Kocaoğlu: 3-4 ay içerisinde Diyarbakır'a gideceğiz

Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin, 'Barış istemeyen kent’ algısını silmek için 1 Mart’ta İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i kentte ağırlaması, 2 Mart'da da Diyarbakır’a konuk olmasını kapsayan önerisi gündemdeki yerini korurken, Kocaoğlu TV 8’de katıldığı Haberaktif programında açıklamalarda bulundu. Kocaoğlu, 2 Mart’ta CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu Yeni Fuar Alanı’nın temel atma töreninde ağırlayacaklarının altını çizerken, “Meslektaşım Baydemir’i İzmir’de 11 Aralık’ta ağırladık. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Kürtçe Hamlet’i birlikte izledik. 3-4 ay hazırlanmak istiyoruz. Bizde Diyarbakır’da bir folklor gösterisi bir tiyatro gösterisi yapmak isteriz” dedi.

  • Ege Postası
  • 18.02.2013 - 18:56
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ - Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin, 'Barış istemeyen kent’ algısını silmek için İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun  Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’i kentte ağırlaması, sonra da Diyarbakır’a konuk olmasını kapsayan önerisi gündemdeki yerini korurken, Kocaoğlu TV 8’de Haberaktif programına  canlı bağlantı yaparak konu hakkında açıklamalar yaptı.

KÜRTÇE HAMLET’İ BİRLİKTE İZLEMİŞLERDİ

Türkiye Küçük Millet Meclisi’nin, ’İzmir’in barışı istemeyen kent imajını silmek’ iddiasıyla 1 Mart’taki İzmir toplantısına Diyarbakır Büyükşehir Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir’in İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun ev sahipliğinde gelmesini, 2 Mart’da da Diyarbakır toplantısının Baydemir’in ev sahipliğinde gerçekleşmesini önermiş, Kocaoğlu bu öneri karşısında Baydemir’i daha önce İzmir’de ağırladıklarını, birlikte ’Kürtçe Hamlet’ oyununu izlediklerini ve barış mesajı verdiklerini hatırlatıp, “İzmir, Türkiye’nin en aydınlık kentidir. İzmirli hemşehrilerimizin hiçbir ayrımcılığı desteklemediği, bırakın bugünü, tarihin her aşamasında rüştünü ispat etmiştir. Bu kentte çok kültürlülük çok seslilik var. Her inançtan her etnik kökenden insanımız huzur içinde mutlu yaşamaktadır. Türkiye’nin en güvenilir kentidir. Biz Diyarbakır’a da diğer illere de gideriz. Ama bizim şu anda gündemimizde EXPO çalışmalarımız var” demişti.

“EGE’DEN ESİNTİYLE GİDECEĞİZ”

Kocaoğlu TV 8’e Haberaktif programına telefonla bağlanarak konu hakkında açıklamalar yaptı. Kocaoğlu, “2 Mart’ta çok önemsediğimiz Yeni Fuar Alanı’mızın temel atma töreni var. Genel Başkanımızın takvimine anca uydurabildik. Büyük bir katılımla gerçekleştireceğiz. STK’ların barışa yönelik çalışmalarını tabiî ki destekleriz. Meslektaşım  Baydemir’i İzmir’de 11 Aralık’ta ağırladık. İsmet İnönü Kültür Merkezi’nde Kürtçe Hamlet’i birlikte izledik. Biz hiçbir tepki görmedik. Yerel basında da olumlu haberler çıktı. Beraber salona girdik oyunu izledik. Ege’den bir esintiyle kendisine Diyarbakır’a gelebileceğimizi söyledik. Ancak 3-4 ay hazırlanmak istiyoruz. Bizde Diyarbakır’da bir folklor gösterisi bir tiyatro gösterisi yapmak isteriz.İzmir çok kültürlü bir kent. Bütün ırklar inançlar barış içinde yüzyıllardır yaşıyorlar. Bu kentin hoşgörüsü, insan sevgisi çok büyük. İzmir’de hiçbir ayrımcılık yaşanmamaktadır. Bizim yerel yönetim olarak bunları sağlamak görevimiz ve başarımız. İzmir’de böyle bir hava varmış gibi konuşulması yanlış. Diyarbakır’a gittiğim de eminim Sayın Baydemir de beni ağırlayacaktır” dedi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.