Dolar 32,8346
%0.2
Euro 35,2178
%0.36
Altın 2.446,500
%-0.47
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kıtalararası Bisiklet Gezisi tanıtım toplantısı yapıldı

Kıtalararası Bisiklet Gezisi tanıtım toplantısı yapıldı

Hollanda Başkonsolosluğu ve Spor A.Ş. işbirliği ile düzenlenecek olan bisiklet gezisi tanıtım toplantısı yapıldı. Bu yıl 21-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında Kıtalararası Bisiklet...

  • Ege Postası
  • 18.04.2013 - 12:58
Hollanda Başkonsolosluğu ve Spor A.Ş. işbirliği ile düzenlenecek olan bisiklet gezisi tanıtım toplantısı yapıldı. Bu yıl 21-28 Nisan tarihlerinde düzenlenecek 49'uncu Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu kapsamında Kıtalararası Bisiklet Gezisi 28 Nisan Pazar günü İstanbul'da yapılacak.
    İstanbul Hollanda Başkonsolosluğu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Hollanda Başkonsolosu Onno Kervers, geçen sene organizasyonun başarıyla yapıldığını belirterek, ''Hollanda'nın bu geziye katkısından dolayı çok mutluyum. Hollanda bisikletle anılan ve kendisini öyle tanımlayana bir ülke. İstanbul kadar nüfusu var. 17 milyon nüfusu olan bir ülke, ama bu ülkede 35 milyon bisiklet var. Kişi başına iki bisiklet düşüyor. Umarım eğlenceli zevkli bir gün yaşanır.”diye konuştu.

    Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu ise böyle bir organizsayonun içinde bulunduklarından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Müftüoğlu, “Hep yapabilirmiyiz diye geçen yıl çok düşündük. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katkılarıyla güzel bir başlangç yaptılar. 35 yıl önce Avrasya Maratonunu nasıl başlattılarsa bununda öyle geleneksel hale gelmesini temenni ediyorum.”dedi.

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Spor A.Ş. Genel Müdürü Alpaslan Baki Ertekin de sporun fair - play ruhuna inandıklarını ve bunun için bu tür etkinlikler yaptığını söyledi.
    Alpaslan Baki Ertekin, “Geçen yıl 400. yılı münasebetiyle ilk defa Avrasya bisiklet gezisinin yapmıştık. Geçen sene turu birincilikle tamamlayan sporcu iki hafta sona Londra Olimpiyatlarında altın madalya aldı. Biz spora inanan insanlar sporun fair - play hoşgörü ruhuna da inanıyoruz.” diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.