Dolar 32,2190
%0.05
Euro 35,0666
%0.17
Altın 2.527,370
%1.07
Bist-100 10.644,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan tüm STK’lara Sayıştay mektubu

Kılıçdaroğlu’ndan tüm STK’lara Sayıştay mektubu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sayıştay raporlarının TBMM’ye eksik gönderilmesine ilişkin eleştirilerini, ilgili sivil toplum ve basın kuruluşları temsilcilerine mektup yoluyla iletti.

  • Ege Postası
  • 13.12.2013 - 16:47
 Sayıştay raporlarının Meclis’e eksik gelmesini eleştiren CHP, bu tepkisini bugün başlayacak bütçe görüşmeleri sırasında vereceği önergelerle sürekli gündemde tutmaya hazırlanıyor. CHP’liler, dün konuya dikkat çekmek için çeşitli girişimlerde bulundu. CHP grup başkanvekilleri Akif Hamzaçebi ve Engin Altay, raporların bir an önce Meclis’e eksiksiz sunulması için Meclis Başkanı Cemil Çiçek’i ziyaret etti. Hamzaçebi, bütçe hakkının kullanılmasının önemine işaret etti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise Sayıştay raporlarıyla ilgili hazırladığı 3 sayfalık bilgilendirme mektubunu sivil toplum kuruluşları ve basın temsilcilerine gönderdi. Kılıçdaroğlu mektubunda bütçe hakkını tanımlarken, hükümetin 2010 yılından itibaren Sayıştay denetimini uluslararası standartlardan uzaklaştıran müdahalelerde bulunduğunu öne sürdü. Sayıştay’ın performans denetimi yapma yetkisini ortadan kaldırdığını belirten Kılıçdaroğlu, hükümetin 2013 yılı bütçesi ile 2011 yılı kesin hesabının Sayıştay raporları olmadığından TBMM tarafından denetlenemeden yasalaştığını kaydetti.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.