Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu’ndan İzmir trafiğine alternatif çözüm

Kılıçdaroğlu’ndan İzmir trafiğine alternatif çözüm

İzmir Ticaret Odası'nın Nisan ayı olağan Meclis oturumuna katılan Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Genel Başkanı İzmir’e ilişkin kendisine ilişkin yöneltilen soruları yanıtladı. Kılıçdaroğlu, İzmir’in kangren haline gelmiş trafik sorunu için yeraltı otoparkı çözümünü önerdi. Öte yandan Çeşme projesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Kılıçdaroğlu, “İstihdam sağlayacak projeleri destekliyoruz. Çeşme projesi ile ilgili sayın Bakan, burayı betonlaştırmayacağının taahhüdünde bulunmuş arkadaşlarımıza. Eğer betonlaştırmayacaksa, çevreyi koruyan bir yapılaşma olacaksa burada herhangi bir tereddüdümüz yok” dedi.

  • Ege Postası
  • 28.04.2021 - 16:49

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- İzmir Ticaret Odası Nisan ayı Olağan Meclis Toplantısı, Meclis Divan Başkanı Selami Özpoyraz idaresinde, Zoom üzerinden gerçekleştirildi.

Toplantıya, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve CHP İzmir milletvekilleri de katılım gösterdi. 

Toplantıda konuşan Kılıçdaroğlu, genel siyasete ve tam kapanmaya ilişkin görüşlerini dile getirdi. Kılıçdaroğlu ayrıca, İzmir’in kangren haline gelmiş trafik sorununa ilişkin alternatif çözüm önerisi de sundu.

Toplantı başlangıcında konuşan İzmir Ticaret Odası Başkanı Mahmut Özgener, “İzmir hepimizin bildiği gibi ülkemizin dünyaya açılan kapısıdır. İZTO ise ekonomik olarak dünya ile bağ kurmamızı sağlıyor. Mustafa Kemal Atatürk’ün İzmir İktidar Kongresinde önümüze koyduğu hedeflere ulaşmak için çalışıyoruz. Güzel İzmir’imizin modern, çağdaş ve eğitimli insan kaynağı bakımından zengin olduğunu biliyoruz. Odamız sadece kentimizin ticari faaliyetlerini düzenleyen bir kurum olarak tanımlıyor Bugün, odamızın bir vakıf olarak kurduğu İzmir Ekonomi Üniversitesinin de 20. yılı kutluyoruz.  İnsanımızın ve özellikle gençlerimizin kuşak farkı gözetmeksizin en iyi eğitimi almasını görev olarak belledik. Genç girişimcileri destekleyecek ve hayallerini gerçekleştirmelerine yardımcı olacağız.  Hem yenilikleri hem de yıllar içinde oluşan deneyimlerimizi ülkemizle paylaşmayı hedefliyoruz. İleride sizlerin de bilgi ve tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz” dedi.

“PANDEMİYİ KABUS OLMAKTAN ÇIKARABİLİRİZ”

Kabine toplantısında alınan tam kapanma kararına da değinen ve tam kapanmanın doğru bir karar olduğunu belirten Başkan Özgener, “Pandemi sürecinde vaka sayılarında Avrupa’da en çok vaka sayısına eriştik. Bu nedenle kısıtlamalara uymaya daha çok özen göstermeliyiz. Pazartesi günü alınan kararla ülkemizin 3 hafta tam kapanmaya girmesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Turizmin kötü etkilenmemesi ve ticaretin hareketliliği için hepimizin kapanma süresince üzerimize düşeni yapmamız gerekiyor. Ayrıca aşı konusunda bilinçli hareket etmemiz gerekiyor. Umuyoruz ki bu kapanma sürecinde ülke olarak büyük bir sınav verir ve pandemiyi kabus olmaktan çıkarabiliriz” ifadelerini kullandı.

TAM KAPANMAYA OLUMLU YAKLAŞIM

Özgener ayrıca, kısa çalışma ödeneğinin haziran ayına kadar uzatılması hususunda iktidara teşekkür etti ve “Bu talebimizin olumlu değerlendirilmesi hepimizi mutlu etti” dedi.
Kapanmayla birlikte turizm sezonuna da olumlu girileceğini belirten Başkan Özgener, sektörün sorunlarından da bahsetti ve şunları söyledi; “Turizm sezonu da başlamak üzere. Turizme yönelik çözüm önerilerimizi e paylaşmak istiyorum. Sektörün finansman ihtiyacını karşılamak için sektöre yönelik faizsiz ödemeler ve SGK primlerinin 2021 yılı sonuna kadar ertelenmesi gerekiyor. Ayrıca istihdam… Pandeminin olumsuz etkilerinin azaltılması için SGK primlerinde işçi ve işveren paylarının azaltılması gerekiyor. KDK indirimlerinin devam ettirilmesi gerekiyor. Düşük faizli tatil kredilerinin sunulması da gerekiyor. Ayrıca hizmet sektöründeki tüm şiltelemeleri kira desteğinin verilmesi üyelerimizin destek taleplerinin içinde yer alıyor.”

KILIÇDAROĞLU’NDAN 2. YÜZYIL MESAJI

Konuşmasına, Türkiye’nin ikinci yüzyılının planlanması gerektiğini belirterek başlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,“Bir yüzyılı devirdik. Şimdi 2. yüzyılın eşiğindeyiz. Geçtiğim yüzyılda acılarımız ve senelerimiz oldu. Önümüzdeki yüzyıla nasıl bakmalıyız? Devleti yönetmek iddiasında olanların hedef alacakları nokta bu olmalı. Bu konuda gerek sizler gibi iş adamlarının gerek akademisyenlerin gerekse sanatçıların bunu düşünmesi lazım” dedi.

“UMARIM Kİ KAPANMA SÜRECİNDE SORUNLARIN TAMAMI ÇÖZÜLÜR”

“Pandemi sürecinde süreç başladığında, biz hep nelerin yapılması gerektiğini açıkladık. Ama bunların büyük bir kısmı gerçekleşmedi” diyen Kılıçdaroğlu, kapanma sürecine ilişkin ise şunları söyledi; “Bir kapatma süreci var. Bunun çok önceden yapılması gerekiyordu. Ama yapılmadı. Salonlar dolduruldu, kongreler yapıldı ve şimdi turist geliyor. Biz kendi elimizle turizmin dibine kibrit suyu döktük. Umarım ki kapanma sürecinde bu sorunların tamamı çözülür. Üzerimize düşenin yapılmasından bahsedildi. Vatandaşlarımız üstüne düşeni yapıyor. Üzerine düşeni yapmayan siyaset kurumu. Burada ciddi bir sorunumuz var. Devletin özellikle pandemi döneminde turizme hibe desteği vermesi lazım. Kısa çalışma ödeneğinin uzatılması konusunda, turizmcilerin çağrılması ve konuşulması hususunda ben Sayın Erdoğan’a teşekkür ettim.

TRAFİĞE YER ALTI OTOPARKI ÖNERİSİ

Meclis üyelerinden gelen İzmir trafiğine ilişkin soruyu da yanıtlayan Kılıçdaroğlu,  “İzmir’deki trafik sorunu için Sayın Tunç Başkanımız ve ekibi zaten çalışıyor. İzmir’in özellikle merkez trafiği çok yoğun. Oralarda çözüm üretmek gerekiyor. Belki yeraltına inip otoparklar yapmak gerekiyor. Çünkü yerin üstünde alan çok kısıtlı. Belki merkezdeki yolların altına otoparklar yapılabilir. Trafik yalnızca İzmir’de değil, çarpık kentleşmenin olduğu her kentte ar olan bir sorun maalesef” diye konuştu.

ÇEŞME PROJESİ’NE DESTEK

Henüz planlama aşamasındayken bile İzmir gündeminde büyük tartışmalara sebep olan Çeşme Projesi’ne ilişkin değerlendirmede de bulunan Kılıçdaroğlu, yapılaşma olmaması koşuluyla projeyi desteklediklerini ifade etti ve “İstihdam yaratacak projelere destek veriyoruz. Çevre Şehircilik Bakanı burada yapılaşma olmayacak taahhütlünde bulunmuş. Eğer ki burada yapılaşma olmayacaksa ve bakan sözünde duracaksa bu projede hiçbir sorun yok ve destekliyoruz” dedi.

"TUNÇ SOYER TALİMAT VERDİ"

İzmir'de bulunan Büyükşehir ve 30 ilçe belediyelerinde yapılan işlemlerde alınan harçların yüksek olduğu yönündeki eleştiriler hakkında da konuşan Kılıçdaroğlu, "Belediyenin aldığı harcalar çok yüksek diye bir soru var. Bu konuda Sayın Soyer belediye başkanlarımız yazı gönderdi belirli standartları sağlama konusunda. Belediyelerin yasalara görev verilmesi gereken kaynaklarının büyük bir kısmı veriliyor. Belediye başkanlarımız da yapması gereken yatırımları yapamıyor ve yerel kaynaklara başvuruyor harçlarda bunlardan bir tanesi. Bir uyumlaşma olursa tabii ki bizlerde bundan mutlu oluruz" diye konuştu.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.