Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'ndan Derince Belediyesi'ne tepki

Kılıçdaroğlu ve Davutoğlu'ndan Derince Belediyesi'ne tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, şarkıcı Aynur Doğan’ın Derince konserinin AK Partili Derince Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine, "Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP. Geceye ‘Dar Hejiroke’ iyi gider" dedi. Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu da "Hangi dilde icra edilirse edilsin müziğin dili evrenseldir. Hangi cüretle, hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız" sözleriyle tepkisini gösterdi.

  • Ege Postası
  • 15.05.2022 - 23:03

Aynur Doğan’ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde 20 Mayıs’ta vereceği konser, AK Parti’nin yönetimde olduğu Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. Derince Belediyesi’nden bugün yapılan yazılı açıklamada, "İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun, yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir" denildi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Aynur Doğan’ın Derince konserinin AKP'li belediye tarafından iptal edilmesini sosyal medya hesabında bugün yaptığı paylaşımda değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, Aynur Doğan'ın 'Dar Hejiroke' isimli şarkısının internet uzantısına da yer verdiği paylaşımında şunları kaydetti:

"Gece müzik yasak. Gençler KPOP seviyor, yasak. AKP belediyesinde Kürtçe müzik yasak. Eğlenmeyi yasaklayan bir anayasa değişikliği getirsinler, yakışır onlara. Özgür doğduk, özgür öleceğiz bu vatanda. Bunu kafana sok AKP. Geceye ‘Dar Hejiroke’ iyi gider.”

DAVUTOĞLU: "HANGİ CÜRETLE, HANGİ AKLA HİZMETLE KÜRTÇE MÜZİĞİ YASAKLAMAYA KALKARSINIZ"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, 20 Mayıs'ta yapılacak olan sanatçı Aynur Doğan'ın konserinin AK Partili Kocaeli Derince Belediyesi tarafından iptal edilmesi üzerine sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı. Davutoğlu, Derince Belediyesi'nin sosyal medya hesabından yaptığı iptal duyurusu açıklamasını alıntıladı, şu açıklamayı yaptı:

"Hangi dilde icra edilirse edilsin müziğin dili evrenseldir. Hangi cüretle, hangi akla hizmetle Kürtçe müziği yasaklamaya kalkarsınız! Kürtçe, Türkçe gibi bu toprakların öz dilidir."

DERİNCE BELEDİYE MECLİSİ CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ ERHAN AKPINAR: BU GEREKÇESİZ VE HUKUKA AYKIRI KARARINIZI TANIMIYORUZ

Derince Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Akpınar, "Bu gerekçesiz ve hukuka aykırı kararınızı tanımıyoruz" dedi.

Uluslararası Dünya Müzik Fuarı (WOMEX) 2021 sanatçı ödülüne layık görülen Aynur Doğan’ın Kocaeli'nin Derince ilçesinde 20 Mayıs’ta vereceği konser, AK Partili Derince Belediyesi tarafından iptal edildi. Aynur Doğan’ın Derince Açık Hava Sahnesi’nde vereceği konserin iptal edildiğini sosyal medya hesabından duyuran Derince Belediyesi, “İlçemiz sınırları içerisinde özel bir firmanın yapacak olduğu konser organizasyonunun, yapılan detaylı inceleme sonucunda uygun olmadığı tespit edilmiş olup, etkinlik belediyemiz tarafından iptal edilmiştir” açıklamasını yaptı.

"BU GEREKÇESİZ VE HUKUKA AYKIRI KARARINIZI TANIMIYORUZ" 

Derince Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Erhan Akpınar, bugün yaptığı açıklamada, belediyenin iptal kararına tepki gösterdi. Akpınar, şunları söyledi:

"Derince Belediyesi'nin, ses sanatçısı Aynur Doğan'ın konserini uygun olmadığı gerekçesiyle iptal ettiğini öğrendik. Son zamanlarda valilerin konser ve festivalleri iptal ettiğini biliyoruz. Ne yazık ki bu yasakçı zihniyete Derince Belediyesi de dahil oldu. Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyeleri olarak soruyoruz; neyi uygun bulmadınız? Gerekçeniz neydi? Kültür ve sanat düşmanlığından ve yasakçı zihniyetten vazgeçmeyecek misiniz? Bu kararı, Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’na, Grup Başkanvekilimiz Özgür Özel'e küfür ve hakaret eden Derince Belediyesi Kültür Müdürü’nüz mü aldı? Bu gerekçesiz ve hukuka aykırı kararınızı tanımıyoruz."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.