Dolar 32,2020
%-0.22
Euro 35,0069
%-0.22
Altın 2.498,740
%1.32
Bist-100 10.644,00
%3.14

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'nun listesinde hangi İzmirliler var'

Kılıçdaroğlu'nun listesinde hangi İzmirliler var'

CHP'nin Olağanüstü Kurultayı'nda ikinci gün mesaisinde gözler PM ve YDK üyelerinin seçiminde. Yeniden Genel Başkan seçilen Kemal Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesi saat 18:00 itibariyle delegeye ulaştırıldı. Kılıçdaroğlu'nun hazırladığı 'Birlik ve Kardeşlik' adı altındaki beyaz listede İzmir'den 7 isim yer aldı. Kılıçdaroğlu'nun anahtar listesinde yer alan Elfin Tataroğlu ve Sumru Karaer, Muharrem İnce'nin hazırladığı 'Umudun Anahtarı' listesinde de yer aldı.Seçimler için bir de Sol Liste oluşturulurken, 6 İzmirli isme yer verildi.

  • Ege Postası
  • 06.09.2014 - 18:29
SERCAN AVCI/HABER SERVİSİ – Birlik ve kardeşlik temasıyla yola çıkan Cumruhiyet Halk Partisi 18’inci Olağanüstü Kurultayı’nın  ilk günkü mesaisinde Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu 740 oyla yeniden genel başkan seçilmişti. Rakibi Muharrem İnce ise 415 oy almıştı. Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy sayısı, kendisine genel başkan adaylığı için verilen imza sayısının çok altında kalması dikkat çekmişti. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun teşekkür konuşması için geldiği kürsüde rakibi Muharrem İnce’yi kürsüye davet ederek jest yapmasının damga vurduğu kurultayın ilk günü geride kalırken, gözler asıl yarışa çevrildi.

PM VE YDK ÜYELERİ BELLİ OLACAK
İlk gün Genel Başkanın belirlendiği ve tüzük değişikliğinin yapıldığı ATO Kongre Merkezi’nde kurultayın ikinci gün mesaisinde 2015 seçimlerine götürecek kadrolar belirlenecek. 60 kişilik parti meclisi ve 15 kişilik yüksek disiplin kurulu üyeleri çarşaf listeyle yapılacak seçimle belli olacak.
Sabah saat 09.30’da başlayan başvurular saat 12.30'a kadar sürdü. Divan, parti üyesi olmayıp başvuru yapanları eledikten sonra adayların isimlerini okumaya başlandı.

PM'YE ADAY OLAN İZMİRLİLER
İzmir’den parti meclisine aday olan isimler şöyle; İzmir Milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam,Mustafa Balbay, Alaattin Yüksel,Musa Çam, Oğuz Oyan ve Rıza Türmen, mevcut PM üyeleri, Nazik Işık, Berrin Dilekçi, Hüseyin Saygılı,İl Sekreteri Sevda Erdan Kılıç, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, Kadın Kolları MYK Üyesi Düriye Taş, Kadın Kolları eski MYK Üyesi Elfin Tataroğlu, Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan,Bergama eski İlçe Başkanı İdris Yavuz Yılmaz,İl Eski Başkanı Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Yüksel Çakmur, İzmir eski Milletvekili Abdurrezzak Erten,İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın, Buca Belediyesi eski meclis üyesi  Aysun Önal Uyar, İzmir Roman Federasyonu Başkanı Abdullah Cıstır, Kazım Umdular, Evrim Bayraka, Şener Akdemir, Hasan Nebi ve Bahadır Koçak.

YDK'YI İZMİR'DEN KİMLER İSTEDİ'
YDK'ya başvuru yapan İzmirli isimler ise mevcut YDK üyeleri  Selahattin Balta, Mustafa Moroğlu, Ülkü Caner, Sumru Karaer, YDK eski Üyesi Murat Haluk Öncel,Kadın Kolları eski MYK Üyesi Hatice Tatlı ve Fatma Tosunoğlu

BAŞVURU YAPAN TEK İLÇE BAŞKANI
İsmi PM için geçen Mustafa Moroğlu, üyesi olduğu YDK için başvuru yaparken, PM üyesi Hülya Güven'in başvuru yapmaması dikkat çekti.İzmir'den başvuru yapan tek ilçe başkanı Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan olurken, il yönetiminden sadece il sekreteri Sevda Kılıç başvuruda bulundu.Muharrem İnce'ye açık destek veren İzmir Milletvekili Birgül Ayman Güler PM'ye aday olmadı.
Aday olan İzmirlilerin tamamına yakının broşür afiş ve kartvizit bastırmaması dikkat çekti.



KILIÇDAROĞLU’NUN LİSTESİNDE 7 İZMİRLİ
Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun merakla beklenen anahtar listesi saatler 18:00’i gösterdiğinde salona ulaştı.Genel Başkan Kılıçdaroğlu tarafından hazırlanan  ‘Birlik ve Kardeşlik’ adı altındaki 52 kişilik beyaz listede PM için İzmir’den üç isim yer aldı.İzmirli milletvekilleri Aytun Çıray, Mehmet Ali Susam ve Alaattin Yüksel, Kılıçdaroğlu’nun listesine girmeyi başardı.15 kişilik YDK listesinde ise  Selahattin Balta, Mustafa Moroğlu ve Sumru Karaer yer aldı. CHP Genel Başkanı’nın BYKP anahtarında ise İzmir’den sadece Kadın Kolları Eski MYK Üyesi Elfin Tataroğlu yer aldı.

Kılıçdaroğlu’nun PM için uygun gördüğü listede şu isimler yer aldı:
Saliha Sena Kadıgil, Sena Kaleli, Ercan Karakaş, Haluk Koç, Durdu Özbolat, Ümran Köksüz, Bülent Kuşoğlu, Nihat Matkap, Ekrem Kerem Oktay, Gülseren Onanç, Kadir Gökmen Öğüt, İrfan Önal, Yasemin Öney Cankurtaran, Murat Özçelik, Tuncay Özkan, İhsan Özkes, Engin Özkoç, Faik Öztrak, Serpil Öztürk, Şafak Pavey, Şenal Sarıhan, Mehmet Ali Susam, Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Zekeriya Temizel, Bülent Tezcan, Erdoğan Toprak, Halit Toraman, Elif Uzunşimşek, Hüseyin Yaşar, İdris Yıldız, Candan Yüceer, Alaattin Yüksel, Gürkut Acar, Onursal Adıgüzel, Veli Ağbaba, Ezgi Akar, Yakup Akkaya, Zeynep Altıok, Enis Berberoğlu, Tekin Bingöli, Rana Bozkurt, Volkan Canalioğlu, Cemal Canpolat, İlhan Cihaner, Aytun Çıray, Gül Çiftçi, Zeki Eker, Ahmet Ertuğrul, Levent Gök, Didem Gültekin, Fevzi Gümüş

İNCE’NİN LİSTESİNDE İZMİR’DEN KİMLER VAR'
Genel başkan seçiminde beklenenin üzerinde oy alan Muharrem İnce’de 'Umudun Anahtarı' adı altında liste hazırladı.  Önder Sav’ın etkisinin olduğu gözlenen mavi listede İzmir’den İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın, İzmir Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Yüksel Çakmur, İzmir eski Milletvekili Abdurrezzak Ertan ve Evrim Baykara yer aldı. İnce’nin listesinde BYKP kontenjanında ise İzmir’den Elfin Tataroğlu kendine yer buldu.İzmirli Sumru Karaer 'de İnce'nin YDK listesinde yer aldı.  Kılıçdaroğlu’nun anahtar listesinde yer alan Karaer ve Tataroğlu'na İnce'de hazırladığı listede yer vermiş oldu.

SOL LİSTEDE 6 İSİM 
Seçimler için bir de Sol Liste oluşturuldu. Ercan Karakaş ve Fikri Sağlar’ın hazırladığı iddia edilen kırmızı listede İzmir’den PM Üyesi Nazik Işık, Dikili eski Belediye Başkanı Osman Özgüven, İzmir Milletvekili Musa Çam , Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan ve İzmir eski Milletvekili Hakkı Akalın yer aldı. 12 kişilik YDK listesinde ise İzmir’den Selahattin Balta’nın ismi yer aldı.

Saat 18:30 itibariyle delege sandık başına gitti ve oy verme işlemi başladı. 







Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.