Dolar 48,4365
%0.23
Euro 56,3117
%-0.12
Altın 6.965,884
%0.23
Bist-100 13.932,46
%-0.84

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan cezaevi önünde Soyer, Aslanoğlu, Duman ve Kaya için iddianame çıkışı!

Kılıçdaroğlu'ndan cezaevi önünde Soyer, Aslanoğlu, Duman ve Kaya için iddianame çıkışı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, görevden alınınan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP İzmir önceki dönem İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, tutuklu CHP'li başkanlar hala hakkında iddianamelerin henüz hazırlanmamasına tepki göstererek, “Eğer bir kişiyi tutukluyorsanız iddianameyi bir an önce yazmanız gerekir. Aradan uzun süre geçmesine karşın iddianamelerin hala yazılmadığını görüyoruz. Bu doğru değil” dedi.

  • Ege Postası
  • 03.09.2026 - 15:57
  • Güncelleme: 03.09.2026 - 16:15

EGEPOSTASI - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, iki günlük İzmir programının ikinci gününde Buca Kaynaklar’da köylülerle gerçekleştirdiği kahvaltı programının ardından Buca Kırıklar F Tipi Cezaevi’ne geçti.

Kılıçdaroğlu, cezaevinde tutuklu bulunan eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, CHP İzmir önceki dönem İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve İZBETON eski Genel Müdürü Heval Savaş Kaya ile görüştü.

Ziyaretin ardından cezaevi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, tutuklularla gerçekleştirdiği görüşmelere ilişkin bilgi verirken, yargı süreçlerinde iddianamelerin henüz hazırlanmamış olmasına dikkat çekti.

“İDDİANAME BİR AN ÖNCE YAZILMALI”

Tutuklama kararlarının ardından aradan uzun süre geçmesine rağmen iddianamelerin hâlâ hazırlanmadığını belirten Kılıçdaroğlu, bunun doğru olmadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu, yetkililere seslenerek, tutuklanan kişilerin neyle suçlandıklarını bilmelerinin gerektiğini ifade etti.

CHP lideri, “Eğer bir kişiyi tutukluyorsanız iddianameyi bir an önce yazmanız gerekir. Aradan uzun süre geçmesine karşın iddianamelerin hâlâ yazılmadığını görüyoruz. Bu doğru değil” dedi.

“KİŞİLER NEYLE SUÇLANDIKLARINI BİLMELİ”

Kılıçdaroğlu, tutuklu bulunan isimlerle yaptığı görüşmelerde sürece ilişkin değerlendirmelerde bulunduğunu belirterek, raporların kişiler lehine sonuçlanmış olmasına rağmen iddianamelerin hâlâ hazırlanmamış olmasının soru işaretlerine neden olduğunu dile getirdi.

Adaletin sağlanabilmesi için yargılamanın gecikmeden ilerlemesi gerektiğini savunan Kılıçdaroğlu, “Eğer gerçekten siz adaleti istiyorsanız, adaleti savunuyorsanız kişiler neyle suçlandıklarını en azından bilmeliler” ifadelerini kullandı.

“İDDİANAME YAZILMALI, SAVUNMALAR YAPILMALI”

Yargı sürecinin bir an önce başlaması gerektiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, iddianamenin hazırlanmasının ardından sanıkların savunmalarını yapabilmesi ve adaletin gerçekleşmesi gerektiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“İddianame yazılmalı, savunmalar yapılmalı ve adalet de gerçekleşmeli.”

“ADALETİ SAĞLAYACAĞIM DERKEN ADALETSİZLİĞİ BESLEMİŞ OLURSUNUZ”

Tutukluluk süresinin uzaması ve iddianamelerin gecikmesinin adalet açısından yeni bir sorun yaratabileceğini belirten Kılıçdaroğlu, yetkilileri süreci hızlandırmaya çağırdı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, “Eğer iddianameler gecikirse, insanlar içeride tutuklu kalırsa adaleti sağlayacağım derken adaletsizliği beslemiş olursunuz. Bu da doğru değil” dedi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının sonunda basın mensuplarına teşekkür ederek cezaevi ziyaretini tamamladı.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.