Kılıçdaroğlu'ndan YENİ Parti'ye geçen yöneticiler hakkında talimat: Savcılığa başvurun
CHP’de parti mallarının bazı eski yöneticiler tarafından götürüldüğü iddiaları üzerine teşkilatlara envanter talimatı verildi. Kılıçdaroğlu’nun eksik ve zararlı demirbaşların belirlenmesini, sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulmasını istediği aktarıldı.
- Ege Postası
- 28.08.2026 - 08:56
- Güncelleme: 28.08.2026 - 10:19
CHP'den ayrılarak YENİ Parti'ye geçen bazı eski yöneticilerin parti binalarındaki demirbaşları götürdüğü ve zarara yol açtığı iddiaları üzerine CHP yönetimi harekete geçti.
Mahkemenin mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanılığına geri dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun, teşkilatlardan eksiklerin belirlenmesini ve sorumlular hakkında savcılığa başvurulmasını istediği aktarıldı.
Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkezinde 81 il başkanıyla yaptığı toplantıda, bazı il ve ilçe teşkilatlarında parti mallarının götürüldüğü ve binalarda zarar oluştuğu yönündeki iddiaları gündeme aldı.
Türkiye gazetesinin aktardığına göre, CHP'den ayrılarak YENİ Parti'ye geçen bazı eski yöneticilerin görev yaptıkları teşkilatlardaki demirbaşları beraberlerinde götürdükleri öne sürüldü.
Bunun üzerine parti binalarındaki teknik ekipman, mobilya ve diğer demirbaşların envanterle karşılaştırılması, eksik veya zarar görmüş eşyaların kayıt altına alınması istendi.
Kılıçdaroğlu'nun, parti mallarının izinsiz götürülmesi ya da binalara zarar verilmesi halinde konunun yalnızca parti içi işlemle sınırlı tutulmaması, gerekli belgeler hazırlanarak sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulması yönünde talimat verdiği aktarıldı.
KONGRE TAKVİMİNİN ERTELENMESİ TALEBİ
Toplantının bir diğer başlığı kongre takvimi oldu. 40'tan fazla il başkanının, birçok il ve ilçede yeni yönetimlerin henüz tamamlanmadığını belirterek takvimin en az bir ay ertelenmesini istediği ifade edildi. İl başkanlarının Kılıçdaroğlu'na, "Ortada örgüt yokken kongre yapmak mümkün değil" görüşünü ilettiği belirtildi.

Yorum Yazın