Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu'ndan Hasan Polatkan Havaalanı’nın kapatılmasına sert tepki

Kılıçdaroğlu'ndan Hasan Polatkan Havaalanı’nın kapatılmasına sert tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kütahya'daki Zafer Havaalanı’nın yolcu açığının kapatılması için Eskişehir Hasan Polatkan Havaalanı’nın kapatılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu, “Akıl mantık alacak şeyler değil bunlar, tam bir soygun düzeni. Anlaşma yapmışlar, işletmeci firma ile yapılan anlaşmada İngiliz mahkemeleri yetkili. Kendi mahkemelerine bile güvenleri yok. İster İngiliz mahkemeleri ister dünyanın bir başka ülkesindeki mahkemeler olsun, bu paraları söke söke getireceğim buraya” dedi.

  • Ege Postası
  • 29.03.2022 - 17:20

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM grup toplantısında Eskişehir’deki Hasan Polatkan Havaalanı’nın kapatılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu bu konuyla ilgili şunları söyledi:

“TAM BİR SOYGUN DÜZENİ… BU PARALARI SÖKE SÖKE GETİRECEĞİM BURAYA”

“Zafer Havaalanı, Kütahya’da. 50 milyon avroya mal olmuş. Biz ona 208 milyon avro ödeyeceğiz. 50 milyona mal olmuş, hadi 55 milyon verelim, hadi 60 milyon, hadi 100 milyon verelim. 208 milyon avro vereceksin. Akıl mantık alacak şeyler değil bunlar, tam bir soygun düzeni. Anlaşma yapmışlar, yetkili mahkemeler İngiliz mahkemeleri olacak diyor. Kendi mahkemelerine bile güvenmiyorlar. İster İngiliz mahkemeleri ister dünyanın herhangi bir yerindeki mahkeme. Bu paraları söke söke getireceğim buraya.

“ZAFER HAVAALANI’NIN AÇIĞINI KAPATMAK İÇİN ŞİMDİ ESKİŞEHİR HAVAALANINI KAPATIYORLAR”

Zafer Havaalanı’nın açığını kapatmak için şimdi Eskişehir Havaalanını kapatıyorlar. Yılmaz Büyükerşen o havaalanını devletten, hazineden bir kuruş almadan yaptı. 100 bin yolcusu var oranın, yurt dışından gelenler, buradan gidenler… Şimdi orayı kapatıyorlar, diyorlar ki ‘siz buraya inmeyeceksiniz, buradan gitmeyeceksiniz.’ Ne olacak? ‘Gideceksiniz Kütahya'ya, oradan bineceksiniz.’ Niye? ‘Çünkü orada açığımız var. 208 milyon avro ödeyeceğiz biz.’

“HASAN POLATKAN HAVAALANI, ANANIZIN AK SÜTÜ GİBİ SİZE HELALDİR”

İyi de sen bunu yaparken Eskişehirlilere sordun mu? Eskişehirlilerin iznini aldın mı? Eskişehirlilerin hepsine seslenmek isterim. Elinizi vicdanınıza koyacaksınız. O havaalanı sizin ananızın ak sütü gibi size helaldir. Hiçbir yerden 5 kuruş alınmadan yapılmıştır.

Havaalanının iktidar sahipleri tarafından birilerine peşkeş çekilmesine izin vermeyin. Yapıyorlarsa da bir tek oy verseniz dahi, iki elim yakanızda olacak. Bir tek oy verseniz AK Partiye, bir tek oy bile verseniz. Yeter artık, bu soygun düzeni bu kadar da olmaz.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.