Dolar 32,3666
%0.15
Euro 34,9429
%-0.35
Altın 2.325,450
%0.22
Bist-100 9,12
%0.45

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını Ankara'da topladı! Seçim startı verildi

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarını Ankara'da topladı! Seçim startı verildi

CHP’nin partili tüm belediye başkanları bugün Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da toplandı. Toplantının tek gündem maddesi seçim stratejisi olurken, belediye başkanlarının yürüteceği çalışmalar konuşuldu.

  • Ege Postası
  • 25.03.2023 - 11:44
  • Güncelleme: 25.03.2023 - 17:44

EGEPOSTASI-  CHP’nin partili tüm belediye başkanları bugün Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı ve 13. Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında Ankara’da bir araya geldi.

Çankaya Belediyesi'nin Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirilen toplantının tek gündem maddesi 14 Mayıs Genel Seçimleri oldu.

Belediye başkanları buluşması saat 10.00'da başlarken, toplantı 15.00 sıralarında sona erdi.

Kılıçdaroğlu, toplantıda belediye başkanlarına açıklama yaparken; arkasındaki ekranda “Başlıyoruz” ifadesinin yazılı olduğu görüldü. Toplantıda; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da birer konuşma yaptı.

Toplantıda, belediye başkanları açısından da seçim startı verildi.

Yürütülecek seçim stratejilerinin detaylarının konuşulduğu toplantıda alınan kararlarla belediye başkanlarının seçim kampanyası döneminde hem kendi bölgelerinde hem de kendi illeri dışında aktif bir çalışma yapacağı ifade edildi.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve ilçe belediye başkanları da katıldı.

SEYİT TORUN: “YERELDE BAŞARDIK, GENELDE DE BAŞARACAĞIZ”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantı devam ederken gazetecilere yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“Tek gündemli bir toplantımız var. Burada bütün belediye başkanlarımız ile birlikte; Sayın Genel Başkanımız Cumhurbaşkanı adayımızın başkanlığında, seçim startını vermiş olacağız. Benim konuşmam ile başladı. Ardından Onursal Adıgüzel, Genel Başkan Yardımcımız, seçim güvenliği ile ilgili bilgilendirme yaptı. Öğleden sonra da; Cumhurbaşkanı Yardımcılarımız Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Sayın Ankara Büyükşehir Belediye Başkanımız Mansur Yavaş’ın konuşmaları olacak. Ardından da Sayın Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarımıza konuşacak.

Buradan seçim sürecinde neler yapmamız gerektiğini, hep birlikte nasıl mücadele vermemiz gerektiğini ifade edeceğiz. 2019’da çok önemli bir başarıya imza attık, yerel seçimlerde, 31 Mart’ta. Her türlü iftiralara, kara propagandaya karşı mücadele ettik ve seçimi kazandık. Seçimi kazandıktan sonra da belediye başkanlarımız, kendilerine atılan o iftiralara, karalamalara rağmen olağanüstü işler başardılar. O iftiraların hepsini boşa çıkardılar: Yardımlarını artırdılar, vatandaşımızı kucakladılar, hiçbirini ayrıştırmadılar. Gerçekten olağanüstü başarıları, bize de yansıdı.

İnşallah yerelden genele bu köprüyü kuracağız. Yerelde başardık, genelde de başaracağız. Bunun motivasyonu ile belediye başkanlarımız o özgüven ile birlikte kendi bölgelerine dönecekler. Ayrıca başka bölgelerde de çalışmalarını sürdürecekler, sadece kendi seçim bölgelerinde değil. Örneğin çalıştaylar yaptık, orada dostluklar edindiler, tekrar oralara gidecekler. Kendilerine yakın hissettikleri, bildikleri bölgelere gidecekler. ‘Hattı müdafaa yoktur, sathı müdafaa vardır’ dedik ve o seçim çalışmalarını bütün Türkiye geneline yayacak şekilde mücadelemizi örgütlerimizle birlikte, belediye başkanlarımızla birlikte topyekun sürdürmüş olacağız.”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.