Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nu ayakta alkışlattı: O hizmetlerin mimarı...

Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nu ayakta alkışlattı: O hizmetlerin mimarı...

Partisinin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ile 28 ilçe belediye başkanı ile İYİ Parti’ye bırakılan Tire ve Kiraz belediye başkan adaylarının tanıtıldığı tanıtım toplantısına gelen CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, salonda yaptığı konuşmada mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nu tüm salona alkışlatan CHP Lideri Kılıçdaroğlu, “İzmir’e büyük hizmetler yapıldı. O hizmetlerin mimarı Aziz Kocaoğlu. Lütfen hep beraber ve ayağa kalkarak alkışlayalım” dedi. Kılıçdaroğlu, Kocaoğlu'nu ayakta alkışlattı

  • Ege Postası
  • 17.02.2019 - 13:50

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lideri Kemal Kılıçdaroğlu İzmir’de partisinin büyükşehir ve ilçe belediye başkan adaylarının tanıtım toplantısına katıldı. Halkapınar Spor Salonu'nda yapılan törende CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, mevcut İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve yeni dönemde aday gösterilmeyen Aziz Kocaoğlu’nu tüm salona alkışlattı.

Kılıçdaroğlu, "Baktılar İzmir'den istedikleri gibi bir kişi çıkmıyor. Ne yaptılar, dışarıdan ithal aday getirdiler. İthal belediye başkanıyla devasa bir İzmir yönetilir m? İzmir'i yönetecek kişinin İzmir'in kültürüne sahip olması lazım. İzmir'i yönetecek kişinin, İzmirli olması lazım" dedi.

 

KEMAL KILIÇDAROĞLU: İZMİR MİLLETVEKİLİ OLMANIN ONURUNU VE GURURUNU YAŞIYORUM

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sözlerine, “İzmir milletvekili olarak bana bu onuru yaşattığınız için tüm İzmirlilere yürekten teşekkürlerimi sunuyorum. İzmir Türkiye’nin gözbebeği, demokrasinin kalesi olan, uygarlığın kalesi olan bir kent. İzmir 8 bin 500 yıllık bir tarihi bağrında taşıyan bir kent. İzmir milletvekili olmanın onurunu ve gururunu yaşıyorum” diyerek başladı.

KILIÇDAROĞLU’NUN KONUŞMASININ SATIR BAŞLARI:

SADECE İZMİR’E DEĞİL BÜTÜN TÜRKİYE’YE BAHAR VE HUZUR GELMELİ

Hugo "İzmir bir prensestir" der. Biz martın sonu bahardır derken, onun söylediğini bir anlamda tekrarlamış oluyoruz. Ama İzmir’e değil tüm Türkiye’ye bahar gelmeli, huzur içinde yaşamalı. Bütün Türkiye’ye bahar ve barış gelmeli. En büyük arzumuz budur.

O HİZMETLERİN MİMARI AZİZ KOCAOĞLU, HEP BERABER AYAĞA KALKARAK ALKIŞLAYALIM

İzmir’e büyük hizmetler yapıldı. O hizmetlerin mimarı Aziz Kocaoğlu. Lütfen hep beraber ve ayağa kalkarak alkışlayalım.

AZİZ KOCAOĞLU SADECE BİR BELEDİYE BAŞKANI DEĞİL…

397 yıl hapisle yargılandı. Ama diz çökmedi, boyun eğmedi. Hayatını İzmir’e ve İzmirlilere adadı. Hiçbir belediye başkanının yapmadığı projelerin altına imzasını attı. Ankara ve İstanbul’un iktidar desteğine rağmen yapamadığı metroyu inat ve kararlılıkla yaşama geçirdi. Aziz Kocaoğlu sadece bir belediye başkanı değil aynı zamanda inançlı ve kararlı bir mücadele insanıdır. O nedenle hepimizin ona teşekkür borcu vardır.

İZMİR VE İZMİRLİLER TÜM TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLMUŞTUR

12 maddelik yerel yönetimlerle ilgili bir belge hazırladık. Bütün 12 maddeyi yan yana getirdiğinizde 12 madde İzmir'de Aziz Kocaoğlu’nun hayata geçirdiği maddelerdir. Diğer belediye başkanlarımız da buna göre davranmıştır. Pek çok örnek İzmir’den alınmıştır. İzmir ve İzmirliler tüm Türkiye’ye örnek olmuşlardır.

BİRİLERİ KURŞUNDAN SÖZ EDİYOR, BAHSEDECEKSEN HASAN TAHSİN’İN KURŞUNUNDAN BAHSEDECEKSİN

Birileri kurşundan söz ediyor. Bahsedeceksen Hasan Tahsin’in kurşunundan bahsedeceksin. Kalkınmanın düşünsel temellerinin, büyümenin temellerinin atıldığı yer de İzmir’dir. İzmir İktisat Kongresi toplandığında ülkenin her tarafına büyümeyi, kalkınmayı nasıl götüreceğizin hesapları yapılmıştır. O nedenle İzmir İktisat Kongresi sadece geçmiş değil geleceğimiz için de çok önemli hedefler belirlemiştir.

Kentsel dönüşüm nasıl yapılaca? İstanbul, Ankara’ya bakın. Tam bir beceriksizlik. İnsanları kentin varoşlarına sürdüler. Fikirtepe’de yaptılar, insanların oturduğu gecekonduları kalmadı. Ortada müteahhit yok. Aynı şekilde Üsküdar ve Pendik’te yaşandı. Aynı şeyi İzmir’de de yapıldı. Sayın Kocaoğlu, kentsel dönüşümle ev sahibi olacaklara, sizin garantiniz İzmir Büyükşehir Belediyesi olacak dedi. Kimseye el avuç açmayacaksınız. Aynı süreci yeni büyükşehir adayımız da yönetecek. Dolayısıyla bizler aldığımız mirası daha da ileriye taşıyacağız.

GELSİNLER AZİZ KOCAOĞLU’NDAN DERS ALSINLAR, O SİZE BÜTÜN AYRINTILARI ANLATACAK

Süt projesi, kırsaldaki gelişmelere bakın. Dünya Bankası’nda Bağımsız Kentler Konferensı. Tarımda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin yaptıağını tüm dünyaya örnek gösterdiler. Şimdi tanzim satış diyorlar. Onlar 1970’lerde kaldı. 2019 yılındayız. Ne yapacaklarını bilmiyorlar. Tarımda büyümeyi nasıl yapmak istiyorsanız, kırsal kesimle kent arasındaki ilişkiyi nasıl güzel yapmak istiyorsanız, geleceksiniz Aziz Kocaoğlu’ndan ders alacaksınız. O size bütün ayrıntıları anlatacak bütün ayrıntıları.

DEMEK Kİ LAFLA GEMİ YÜRÜMÜYOR

Kooperatiflerde çalışanlar arttı. 2017 yılından bu yana 825 milyon lira kırsaldan aktarıldı. İzmir’de tarımın yıllık ortalama büyümesi yüzde 7.5. İzmir’de kırsalda kimse açım demiyor ama Türkiye genelinde tamamı açım diyor. Demek ki lafla gemi yürümüyor. Eylem adamı olacaksınız. Kırsal ile kent arasında sağlıklı bir ilişki kurulacak.

Doğal Yaşam Parkı sadece İzmir için Türkiye için değil bütün Avrupa için çok önemli. Hayata geçiren kim İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı. Örnek alınması gereken o kent İzmir. Dolayısıyla İzmirlilere şükran borçluyum.

Asgari ücret tüm belediyelerimizde 2 mbin 200. AK Partili, MHP’li belediyelerde çalışan tüm işçi kardeşlerime sesleniyorum; 2020 değil 2 bin 200 ve iş güvencesi istiyorsan, bu seçimlerde bize oy vereceksin kardeşim. Oy vereceksin. Seni 2 bin 20 liraya mahkum eden anlayışa izin vermeyeceksin. Bize bunu yapamazsınız diyorlardı, en küçüğünden en büyüğüne kadar tüm belediyelerimizde 2 bin 200 lira. Aradaki farkı da almak istiyorsan CHP’li belediyeye gideceksin, oyunu vereceksin. CHP’li belediyelersosyal adaleti sağlayan belediyelerdir.

Tanzim satışla insanları kuyruğa sokuyorlar. İzmir Büyükşehir Belediyesi 35 bin yoksul aileye patates ve soğanı haneye teslim ediyor, onları kuyruğa sokmuyor. Tıpkı her hafta sütü haneye teslim ettikleri gibi.

İTHAL ADAYLA İZMİR YÖNETİLİR Mİ'

Son sözlerim; İzmir’den istedikleri gibi biri çıkmıyor. Ne yaptılar, dışarıdan ithal belediye başkanı getirdiler. Devasa bir İzmir ithal bir adayla yönetilir m? İzmir’i yönetecek kişinin İzmirli ve İzmir kültürüne sahip olması ve tarihi dokusuna, kültürüne sahip çıkması lazım.

AK PARTİLİ SEÇMENLERE SESLENİYORUM…

Şununla bununla ittifak yaptınız diyorlar. Sandıkta bütün seçmenlerle ittifak yapıyoruz. AK Partili seçmenlere de sesleniyorum; geleceksin kardeşim CHP’ye oy vereceksin. Birlikte Türkiye’yi yeniden inşa edeceğiz. Kimsenin ekmeğiyle işiyle aşıyla oynamayacağız. Mutlu ve huzurlu yaşayan kentler inşa edeceğiz. Sözüm söz; CHP’li belediyelerin olduğu her yerde hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek.

Bir başarımız var. Bu başarılar kişilerle değil ideallerle sürdürülmeli. Bayrağı yeni alacak olan arkadaşlarımızın bayrağı daha ileriye taşımaları gerekiyor. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.