Dolar 32,3374
%-0.07
Euro 34,8108
%0.06
Altın 2.393,270
%-0.15
Bist-100 10.277,00
%0.67

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kılıçdaroğlu: Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok yok

Kılıçdaroğlu: Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok yok

Kılıçdaroğlu, “17 gün geçmesine karşın belli sorunların devam ettiğinin farkındayız. Su sorunu, çadır sorunu gibi… Bir şekilde çözülmesi lazım.Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. İlk geldiğimde bölgeye şu açık çağrıyı yapmıştım: Kimin elinde çadır varsa fiyatına bakmaksızın haber versinler. Alacağız ve depremzedelere dağıtacağız diye. Maalesef çadır üreticileri, üretiyorlar bir taraftan ama kamunun elinde, Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok olmadığı için yetiştiremiyorlar" dedi

  • Ege Postası
  • 22.02.2023 - 11:15
  • Güncelleme: 22.02.2023 - 23:34

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Aradan 17 gün geçmesine karşın sorunların hala belli sorunların devam ettiğinin de farkındayız. Su sorunu, çadır sorunu gibi… Gittiğimiz yerlerde dile getiriliyor. Bunun bir şekilde çözülmesi lazım. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Ben, ilk geldiğimde bu bölgeye şu açık çağrıyı yapmıştım: Kimin elinde çadır varsa fiyatına bakmaksızın haber versinler. Biz gelip alacağız ve burada depremzedelere dağıtacağız diye. Fakat, maalesef çadır üreticileri, üretiyorlar bir taraftan ama kamunun elinde, Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok olmadığı için üreticiler çadır da yetiştiremiyorlar” dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hatay Defne’de Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Aşevi’ni ziyaret etti. Kılıçdaroğlu burada bölgedeki çalışmalarla ilişkin görevlilerden bilgi aldı.

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Kılıçdaroğlu; “Vatandaşlarımız, dün itibarıyla Antalya’da 148 bin 864’e ulaştı. Yapmamız gereken ne varsa, onlara ev sahipliği yapıyoruz. Burada tüm ekibimiz, başkanlarımızın da desteği ile yapılması gereken ne varsa yapıyoruz” dedi.  

“SADECE CHP’Lİ BELEDİYE BAŞKANLARI İÇİN İFADE ETMİYORUM, BÜTÜN BELEDİYE BAŞKANLARIMIZ OLAĞANÜSTÜ ÇABA HARCIYORLAR”

Kılıçdaroğlu, görevlilerden bilgi almasının ardından yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Depremde en çok zarar gören bölgelerden birisi, sayın Başkan da az önce ifade etti. Hem yaraları sarmamız hem de geleceğe umutla bakan bir Türkiye inşa etmemiz gerekiyor. Elbette vatandaşlarımızın çok sorunu var. Biliyoruz. 17 gün geçmesine karşın bazı ihtiyaçlar henüz giderilememiş. Ama gerçekten de belediye başkanlarımız canla başla olağan üstü çaba harcıyorlar… Sadece CHP’li belediye başkanları için ifade etmiyorum, bütün belediye başkanlarımız olağanüstü çaba harcıyorlar. O nedenle ben bütün belediye başkanı arkadaşlarıma yürekten teşekkür ederim.

“HATAY’I YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK, O GÖRKEMLİ KÜLTÜRÜNÜ YENİDEN YAŞATMAK, TARİHSEL DOKUSUNU YENİDEN AYAĞA KALDIRMAK, HEPİMİZİN ORTAK GÖREVİDİR”

Hatay kadim bir kent. Önemli bir kent Hatay. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Hatay benim şahsi meselemdir’ demiştir. Dolayısıyla Hatay’ı yeniden ayağa kaldırmak, o görkemli kültürünü yeniden yaşatmak, tarihsel dokusunu yeniden ayağa kaldırmak, hepimizin ortak görevidir. Biz elimizden gelen bütün çabayı gösteriyoruz, göstermeye de kararlıyız zaten.

“KIZILAY’IN ELİNDE, AFAD’IN ELİNDE YETERİ KADAR STOK OLMADIĞI İÇİN ÜRETİCİLER ÇADIR DA YETİŞTİREMİYORLAR”

Hataylı büyük acılar çekti bunun farkındayız. Aradan 17 gün geçmesine karşın sorunların hala belli sorunların devam ettiğinin de farkındayız. Su sorunu gibi, çadır sorunu gibi… Gittiğimiz yerlerde dile getiriliyor. Bunun bir şekilde çözülmesi lazım. Elimizden gelen çabayı gösteriyoruz.

Ben, ilk geldiğimde bu bölgeye şu açık çağrıyı yapmıştım: ‘Kimin elinde çadır varsa fiyatına bakmaksızın haber versinler, biz alacağız ve burada depremzedelere dağıtacağız’ diye. Fakat, maalesef çadır üreticileri, üretiyorlar bir taraftan ama kamunun elinde, Kızılay’ın elinde, AFAD’ın elinde yeteri kadar stok olmadığı için üreticiler çadır da yetiştiremiyorlar. Böyle bir sorun da var. İnşallah çözülecek. Hiç kimsenin umutsuzluğa kapılmasını istemem. Büyük acılar çekildi farkındayım.

Ölenlere Allah rahmet eylesin, yaralılara Allah şifalar versin diyorum. Sorunları çözeceğiz. Hiç kimse bundan en ufak endişe duymasın. Belediye başkanlarımız burada, onların ekipleri burada, onların ekipleri burada, mühendisler burada, mimarlar burada. Su işleriyle uğraşan, enkaz kaldırma işiyle uğraşan, gönüllü olarak gelip enkaz altında kalanları kurtarmaya çalışan bütün yurttaşlarıma, bütün çalışanlara; bütün kamu, özel, sivil toplum kuruluşlarına… Hepsine yürekten teşekkür ederim.”

KILIÇDAROĞLU: “TRAVMA YAŞAYAN VATANDAŞLARI BİR ŞEKLİYLE YARALARININ SARILMASI VE ONLARA GÜZEL BİR GELECEK, UMUT VAAT EDEN BİR ORTAMIN YARATILMASI LAZIM”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesindeki çadır kentteki vatandaşları bugün ziyaret etti. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ise bölgede yapılan çalışmalara ilişkin Kılıçdaroğlu’na bilgi verdi. Büyükakın şunları söyledi:

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

“İkinci günden itibaren Defne’ye yerleştik. Burada bir çadır kent oluşturduk. Yaklaşık 40 dönümlük bir alan burası, gönüllü doktorlar var. Almanya’dan, Amerika’dan gelenler. Kocaeli’nden gelen bir gönüllü eczacı ekip var, onlar da ilk çarşambadan beri buradalar. Yaklaşık bin küsür civarında depremzedemiz burada kalıyor. AFAD ile Kızılay ile Aile Sosyal Politikaların diğer hizmetleriyle beraber çalışmalar yürütülüyor. Yemek hizmeti var. Arka tarafta sosyal market var, bir kısımda gıda bir kısımda hijyen maddeleri bir kısımda da giysiler var. Arkada çocukların bir an önce normale dönmesi için oyun parkları vesaire yaptık. Psikoterapi hizmeti verecek bizim ekiplerimizden getirdik. Çocuklarımızla görüşüyorlar. Defne Belediye Başkanı ile Antakya Belediye Başkanı ile temas halindeyiz, onlarla da birlikte çalışıyoruz. Sayın vekillerimizle akşam koordinasyon toplantıları yapıyoruz. Hep birlikte vatandaşlarımızın yanındayız. Biliyorsunuz 99’da biz bunu yaşadık. Onları çok iyi anlıyoruz. Yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Sivil toplum kuruluşlarıyla, buradaki yerel yönetimlerle elimizden geleni yapıyoruz."

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, depremden etkilenen Hatay’ın Defne ilçesindeki çadır kentte vatandaşları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Kemal Kılıçdaroğlu şunları söyledi:  

“BU ACILARI SARMAK İÇİN BELEDİYELER ELLERİNDEN GELEN BÜTÜN ÇABALARI GÖSTERİYORLAR”

“Sayın Başkan çok teşekkür ederiz, gerçekten çok güzel bir görev üstlenmiş durumdasınız, yapıyorsunuz görevinizi. Sonuçta acı hepimizin ortak acısı, dediğiniz gibi 99’da İzmit, Sakarya, Düzce’ye kadar uzanan Yalova’yı, İstanbul’u kapsayan büyük bir deprem felaketi yaşamıştık. Yaraları inşallah el birliğiyle hep birlikte saracağız. Gittiğim yerlerde de ifade ettim, hiçbir ayrım yapmadan bütün belediye başkanı arkadaşlara yürekten teşekkür ederiz. Çünkü belediyelerin güçleri var, imkanları var. Dolayısıyla bu acıları sarmak için belediyeler ellerinden gelen bütün çabaları gösteriyorlar. Çocukları, yaşlıları, engellileri, travma yaşayan vatandaşların bir şekliyle yaralarının sarılması ve en azından onlara güzel bir gelecek umut vaat eden bir ortamın yaratılması lazım. Siz Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı olarak elinizden gelen çabayı gösteriyorsunuz. Ben herkesin huzurunda size, ekip arkadaşlarınıza, gönüllü çalışanlara, eczacılara hepsine yürekten teşekkür ederim ve çok sağ olun var olun.”

(ANKA)

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.