Dolar 32,7834
%0.05
Euro 35,0541
%-0.1
Altın 2.448,740
%-0.38
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa’da sonuç ne oldu'

Kemalpaşa’da sonuç ne oldu'

AK Partili Arif Uğurlu ile CHP’li Rıdvan Karakayalı’nın yarıştığı Kemalpaşa’da seçimi kaybeden AK Parti’nin itirazı üzerine 36 sandıkta yapılan sayım sonucunda AK Parti’ye 13 oy, CHP’ye 6 oy geçti. Sonuç AK Parti lehine değişmedi. Kazanan CHP Adayı Rıdvan Karakayalı oldu. Seçimi kaybeden AK Parti, mecliste ise çoğunluğu kaptırmadı. AK Partili Arif Uğurlu, Millet İttifakı'nın seçimi kazandığını söyledi. 36 sandıktaki oylar yeniden sayıldı

  • Ege Postası
  • 03.04.2019 - 11:03

HALİDE DEMİR POLATLI/EGEPOSTASI-AK Parti’nin sonuca itiraz ettiği Kemalpaşa’da yeniden sayılan geçersiz oyların sonucu da sonucu değiştirmedi. 36 sandıktaki geçersiz oyların yeniden sayımı gerçekleştirildi.

Sayım sonunda 13 oy AK Parti’ye, 6 oy ise CHP’ye geçti. CHP’nin Kemalpaşa’da aldığı oy 783 iken 7 eksikle 776’ya düştü ancak sonuç AK Parti lehine değişmedi.

SONUÇTA SAADET ADAYI ÖZÜDOĞRU ETKİSİ

AK Partili mevcut başkan Arif Uğurlu’nun yeniden aday olarak gösterildiği 31 Mart yerel seçimlerinde yarış CHP’li Rıdvan Karakaya ve Arif Uğurlu arasında geçti. AK Partili Arif Uğurlu yüzde 44.56, CHP’li Rıdvan Karakayalı ise yüzde 45.71 oranında oy adı. İki aday arasındaki makas dar olmasına karşın yarışı aslında Saadet Partisi’nin aday olarak gösterdiği ve yüzde 8.96 gibi yüksek oranda oy alan Mehmet Ali Özüdoğru belirledi.

AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş, seçim sonuçlarına itiraz ederek geçersiz oyların yeniden sayımını istemişti.

MEHMET AYÇİL: EZİYET ETTİLER BİZE BAŞKA BİRŞEY DEĞİL

Sonucu değerlendiren CHP Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ayçil, “36 sandıktaki geçersiz oylar sayıldı. Bunlardan 13 tanesi AK Parti’ye,  6 tanesi de bize geçti. Aramızda 7 fark var. Yani 7 tane bizden fazla oy almış oldular. 783 oyla öndeydik 776 oyla önde olmuş olduk yine. Gece boyu sayım yaptık. Boşu boşuna biz de rezil olduk onlar da rezil oldu bu ayazda. Eziyet ettiler bize başka bir şey değil. 126 oy mecliste bize geçti ama bu sonucu değiştirmedi. CHP 14, AK Parti 17 meclis üyesine sahip. Tutanağı aldık, burada süreç bitti. Kemalpaşa'ya hayırlı olsun. Gerçekten bahar geldi, çiçekler açtı” dedi. 

UĞURLU: MİLLET İTTİFAKI KAZANDI

Kemalpaşa Belediye Başkanı AK Partili Arif Uğurlu, sayımın bittiğini, sonuçların değişmediğini, Millet İttifakı'nın kazandığını belirterek, "Hayırlısı olsun" dedi. İlçede meclis üyeliğinde çoğunluğunu ellerinde bulundurduklarını söyleyen Arif Uğurlu, "Kemalpaşa'da HDP'nin kazandığı görülüyor. Çünkü HDP mecliste kendi üyelerine oy verdiği için, belediye başkanlığını CHP, meclisi ise biz kazandık. Bundan sonraki süreçte de mevcut başkanın vaatlerini takip edeceğiz. Bize 30 bin insan oy verdi. Oy veren ve vermeyen seçmene teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki süreçte, Kemalpaşa'da yaptıkları hayırlı her projenin destekçisi olacağız. Yanlışları da elimizden geldiğince ifade etmeye çalışacağız. Türkiye kazandı, vatana ve millete hayırlı olsun" dedi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.