Dolar 32,3951
%0.11
Euro 34,7626
%-0.08
Altın 2.401,750
%0.21
Bist-100 10.209,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa’da ‘doğal kaynaklı enerji’ hamlesine bakanlıktan vize

Kemalpaşa’da ‘doğal kaynaklı enerji’ hamlesine bakanlıktan vize

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Halilbeyli Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’nin alanda kurmak istediği Güneş Enerji Santrali(GES) projesi için “ÇED gerekli değil” kararı verdi.

  • Ege Postası
  • 12.04.2022 - 10:37

TENZİLE AŞÇI/EGEPOSTASI- Küresel iklim kriziyle mücadelede doğal kaynaklardan enerji elde edilmesi ekolü dünya genelinde yaygınlaşırken bir yandan da erten enerji maliyetleri özellikle sanayi bölgelerinde ciddi ekonomik yük getirdi.

Geçtiğimiz aylarda sanayi bölgelerinde hükümet tarafından uygulanan elektrik kesintisiyle birlikte doğal kaynaklarla enerji üretiminin önemini bir kez daha ortaya koydu.

Bu kapsamda; İzmir’in Kemalpaşa ilçesi Halilbeyli Mahallesi’nde faaliyet gösteren Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi, alanda Güneş Enerji Santrali(GES) kurulumu için harekete geçmiş ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na başvurarak ÇED sürecini başlatmıştı. 

OSB’nin şubat ayında başlattığı ÇED süreci ise geçtiğimiz günlerde sonuçlandı. Bakanlık, proje için “ÇED gerekli değil” kararı verdi.

Mülkiyeti Bağyurdu Organize Sanayi Bölgesi’ne ait olan 29 bin  491 metrekarelik alanda kurulacak olan GES’lerde birlikte 1,6 MWe enerji elde edilmesi planlanıyor. 

Projenin ise 24 milyona mal olması beklenen GES santralinde 3 bin 500 panel kullanılacak.

OSB'de faaliyet gösteren 48 firma, projenin enerji getirisinden faydalanak.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.