Dolar 32,4375
%-0.15
Euro 34,7411
%-0.66
Altın 2.441,870
%0.23
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kemalpaşa Ören merkez yerleşimi imar planları iptal

Kemalpaşa Ören merkez yerleşimi imar planları iptal

İzmir 2. İdare Mahkemesi, Kemalpaşa Ören Merkez Yerleşimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planını davası karara bağladı. Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesinin açtığı dava sonucu, Kemalpaşa Ören Merkez Yerleşimi imar planları tarım alanları korunmadığı gerekçesiyle iptal edildi.

  • Ege Postası
  • 16.12.2022 - 15:59

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi bugün yaptığı yazılı açıklama ile, Kemalpaşa Ören Merkez Yerleşimi 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planlarının iptal ediliğini duyurdu. 

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin kararıyla onaylanan, Kemalpaşa İlçesi 75.Yıl, Cumhuriyet ve Egemen Mahallelerinde 1/25.000 ölçekli İzmir Büyükşehir Bütünü Çevre Düzeni Planı doğrultusunda hazırlanan planlar, ŞPO İzmir Şubesinin açtığı dava sonucu İzmir 2. İdare Mahkemesi kararı ile iptal edildi. 

Bölgenin, Büyükova sınırı içerisinde yer aldığı, bu alanlarda tarımsal faaliyetlerin devam ettiği ve bu alanların çevresinde bulunan diğer tarım arazileriyle tarımsal bir bütünlük oluşturduğuna dikkat çeken ŞPO açıklamasında, ‘’ Dava konusu planda, plan dışında bırakılan bölgedeki mevcut 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı doğrultusunda tesis edilecek ruhsat, imar durumu vb. diğer işlemler, üçüncü kişiler bakımından kazanılmış hak doğmasına sebep olacak ve bu durum telafisi güç zararlara neden olacağı, bu nedenle herhangi bir mağduriyetin oluşmaması ve tarım alanlarının korunması amacıyla gerekli düzenlemelerin ivedilikle yapılması gerekmektedir’’ ifadelerine yer verdi. 

ŞPO tarafından yapılan açıklamanın devamı şu şekilde;
‘’Sonuç olarak; planlama yetkisi bulunan idarelere, kentlerimizin kontrollü ve bütüncül gelişimi ve korumasının sağlanması için kentsel kullanımlarla bütünlük gösteren ancak üst ölçekli plan kararları öncesi analitik etüt ve kurum görüşlerine dayanmaksızın kentsel kullanımlara ayrılan tarım alanı, ağaçlandırılacak alan gibi özünde doğayı koruma ve geliştirme niteliği olan tüm kullanım alanlarının korunmasının ve plan onama sınırları içine dahil edilerek plan kararlarına yansıtılmasının gereklilik olduğunu hatırlatıyoruz.’’ 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.