Dolar 41,2654
%0.06
Euro 48,5359
%0.39
Altın 4.809,830
%1.14
Bist-100 10.429,00
%-2.8

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kayyum Tekin’e bir veto daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

Kayyum Tekin’e bir veto daha! Kaftancıoğlu'ndan sonra o il başkanı da reddetti

Canan Kaftancıoğlu’ndan sonra bir il başkanı daha Gürsel Tekin’i reddetti. CHP İstanbul eski il başkanlarından olan Cemal Canpolat’ın, kayyum Gürsel Tekin ile birlikte pazartesi günü İstanbul İl Başkanlığı’na gitmek için davet aldığı fakat bu daveti kabul etmediği bildirildi.

  • Ege Postası
  • 05.09.2025 - 17:17
  • Güncelleme: 05.09.2025 - 17:20

CHP İstanbul 38. Olağan İl Kongresi’nin, Ankara 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından iptal edilerek il yönetiminin mahkeme kararıyla görevden uzaklaştırılması ve yerlerine kayyum heyeti atanmasının yankıları devam ediyor. CHP İstanbul İl Başkanlığı’na kayyum olarak atanan Gürsel Tekin’in pazartesi günü CHP eski il başkanları ile beraber il başkanlık binasına gideceği iddia edilmişti.

İl başkanları arasında Canan Kaftancıoğlu’nun da adı geçerken Halk TV’nin ulaştığı bilgiye göre Kaftancıoğlu’nun kayyum Gürsel Tekin'e eşlik etmeyeceği belirtildi.

O İL BAŞKANI DA REDDETTİ!

Canan Kaftancıoğlu’nun Gürsel Tekin’e eşlik etmeyeceğinin açıklanmasının ardından CHP İstanbul eski il başkanlarından olan Cemal Canpolat’ın da, Tekin ile birlikte İstanbul İl binasına gitmeyeceği bildirildi. Canpolat’ın, Gürsel Tekin ile birlikte pazartesi günü İstanbul İl Başkanlığı’na gitmek için davet aldığı fakat bu daveti kabul etmediği öğrenildi.

NELER OLMUŞTU?

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi tarafından, CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi iptal edilmiş ve başkan olarak seçilen Özgür Çelik ve yönetimin görevden uzaklaştırılmasına hükmedilmişti. Söz konusu kararın ardından İstanbul yönetimine kayyum heyeti atanmıştı.

Kayyum olarak Gürsel Tekin, Zeki Şen, Hasan Babacan, Müjdat Gürbüz ve Erkan Narsap'a görev verilirken Hasan Babacan daha sonra kayyum heyetinden çekildi.

 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.