Dolar 32,3520
%-0.4
Euro 34,7192
%-0.25
Altın 2.406,580
%-0.67
Bist-100 10.046,00
%0

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Kaymakamlıktan çöken üniversite binasına ilişkin açıklama

Kaymakamlıktan çöken üniversite binasına ilişkin açıklama

İstanbul’un Küçükçekmece ilçesindeki bir inşaatın istinat duvarının yıkılması nedeniyle hemen bitişiğindeki Arel Üniversitesi’ne ait iki bloğun bir kısmı çöktü. Küçükçekmece Kaymakamlığı, çökme yaşanmadan önce bölgede yapılan incelemenin ardından, içerisinde 71 öğrenci bulunan 1 yurt ve 128 dairenin olduğu 5 apartmanın tahliye edildiğini açıkladı. Kaymakamlığın açıklamasında, "Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir" denildi.

  • Ege Postası
  • 24.10.2022 - 12:27

Küçükçekmece'de bir inşaatın istinat duvarının dün gece saat 23:00 sıralarında yıkılması sonucunda, hemen bitişiğinde bulunan ve 3 bloktan oluşan özel Arel Üniversitesi'nin 2 bloğunda çökme meydana geldi. Çökme nedeniyle olay yerine çok sayıda itfaiye, AFAD ve polis ekibi sevk edilirken ölü ya yaralanan olmadığı bildirildi.

SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Küçükçekmece Kaymakamlığı, bugün konuya ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, dün akşam saatlerinde bir inşaat alanında fore kazıklarındaki olağan dışı hareketlilik yaşanması üzerine hemen bitişiğinde bulunan özel Arel Üniversitesi binalarının boşaltıldığı belirtildi. Bu olayın ardından bölgeye ilgili kurumların teknik ekipleri sevk edilerek çevrede geniş güvenlik önlemleri alındığını belirtildi. Açıklamada şunlar kaydedildi:

"2019 yılında bir inşaat firması tarafından başlatılan konut projesi şantiye alanının yanında bulunan İstanbul Arel Üniversitesi binası tahliye edilmiştir. Belirtilen alanda saat 23:15 sularında fore kazıklarının çökmesi sonucu İstanbul Arel Üniversitesi binasının bir kısmı çökmüş ve bina kullanılamaz hale gelmiştir. Kaymakamlığımız Kriz Merkezi tarafından, şantiye alanına komşu 5 apartman ve 1 yurt binası olmak üzere toplam 6 bina tedbir amaçlı tahliye edilmiştir. Tahliye edilen binalardaki 128 hanede ikamet eden vatandaşlarımız ile yurtta kalan 71 öğrencimiz, ilçemizde bulunan otel ve misafirhanelere yerleştirilmiştir.

Ayrıca tedbir alınan binaların bulunduğu sokakların elektrik, su ve doğal gaz akışları kesilerek olası bir afet durumuna karşı önlem alınmıştır. Meydana gelen olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Konu ile alakalı soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler yakından takip edilmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.