Dolar 47,5166
%0.18
Euro 54,8508
%0.12
Altın 6.175,371
%-1.31
Bist-100 13.458,10
%1.24

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka’da KSK krizi büyüyor.. Çiftçioğlu’ndan belediyeye sert çıkış: 'Bir oda bile çok mu?'

Karşıyaka’da KSK krizi büyüyor.. Çiftçioğlu’ndan belediyeye sert çıkış: 'Bir oda bile çok mu?'

Eski AK Parti Karşıyaka yöneticisi ve önceki dönem Karşıyaka Belediyesi Başkan adayı İsmail Çiftçioğlu Karşıyaka Spor Kulübü’nün salondaki yönetim odasından tahliye edilmesine tepki gösterdi. Belediyenin “gençler” ve “kamu yararı” gerekçelerini eleştiren Çiftçioğlu, boşaltılan alanın hâlen atıl durumda olduğunu savunarak, “114 yıllık bu tarihi çınara hizmet, gençlere hizmettir” dedi.

  • Ege Postası
  • 31.07.2026 - 17:01
  • Güncelleme: 31.07.2026 - 17:20

EGEPOSTASI - Karşıyaka Spor Kulübü’nün Mustafa Kemal Atatürk Spor Kompleksi’nde kullandığı yönetim odasından tahliye edilmesine yönelik tepkiler sürüyor.

Eski AK Parti Karşıyaka yöneticisi ve önceki dönem Karşıyaka Belediyesi Başkan adayı İsmail Çiftçioğlu, Karşıyaka Belediyesi’nin kararına sert sözlerle karşı çıktı. Belediyenin 2026 yılı bütçesinin 5 milyar lira olduğunu hatırlatan Çiftçioğlu, geniş kaynaklara sahip bir belediyenin semtin en önemli değerlerinden biri olan KSK’nin kullanım alanını sonlandırmasını kabul edilemez bulduğunu belirtti.

“BU KULÜBE HİZMET, GENÇLERE HİZMETTİR”

Karşıyaka Spor Kulübü’nün 114 yıllık geçmişiyle kentin çocuklarını ve gençlerini yetiştiren önemli bir kurum olduğunu vurgulayan Çiftçioğlu, şu ifadeleri kullandı:

“Karşıyaka Belediyesi’nin 2026 bütçesi 5 Milyar’dır. Karşıyaka kaynaklarıyla güçlü olan dinamik yapısıyla yatırıma ve gelişime açık olan bir belediyedir. Böylesine imkan genişliğinin olduğu bir yerde gençlerimizin geleceği için denilerek semtin değeri olan kulüp yönetim odasının tahliye kararını hayretle karşıladım. 114 yıllık bu tarihi çınar; bu kentin çocuklarını, gençlerini büyüten geliştiren, bir sevda ve değerler uğruna yetiştiren bir kulüptür. Bilinmelidir ki; bu kulübe hizmet gençlere hizmettir.”

“BOŞALTILAN ALAN HÂLÂ ATIL DURUMDA”

Tahliye kararının “kamu yararı” gerekçesiyle alınmasına da tepki gösteren Çiftçioğlu, söz konusu alanın boşaltılmasına rağmen kullanılmadığını ileri sürdü:

“Kamu yararı denilerek boşaltılan kulüp binasının da halen atıl bir şekilde durması da maalesef belediyenin açıklamasını anlamsız kılmaktadır.”

“BİRAZ OLSUN KARŞIYAKA SEVDASI GÖSTERİLEMEZ MİYDİ?”

Çiftçioğlu, belediyenin KSK’ye yönelik kira uygulamasını da eleştirerek açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bir Karşıyaka sevdalısı olarak merak ettiğim şey şudur ya da sormak istediğim. Nisan 2026 dönemi itibariyle; ‘gençler’, ‘kamu yararı’ veya ‘KSK’nın geleceği’ denerek kulübümüze düzenli bir şekilde belediye tarafından 1 milyon kira bedeli kazığı dayatılmıştı. Kulübümüzün de kamu yararına çalıştığı göz önünde bulundurularak, bu ihanet sözleşmesinin maddelerine en azından bu odayı da dahil edip biraz olsun Karşıyaka sevdası taşıdığınız gösterilemez miydi?”

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.