Dolar 32,2081
%-0.11
Euro 34,8604
%0.17
Altın 2.446,320
%0.57
Bist-100 10.219,00
%-0.49

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da stat isyanı!

Karşıyaka'da stat isyanı!

KARŞIYAKA'ya inşa edilecek yeni stadın yeriyle ilgili tartışmalar, yeniden alevlenirken Kulüp Başkanı Fatih Diniz, "Yalı Tesisleri'nin yerine yapılacak proje 4-5 yıl uzayacaksa, alternatif çözüm bulmaya mecburuz" dedi.

  • Ege Postası
  • 27.10.2014 - 15:36
İZMİR- Geçen haftalarda yeni statla ilgili Çiğli Selçuk Yaşar Tesisleri'nin karşısında yer alan Milli Emlak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait 45 dönümlük alanı işaret eden Başkan Diniz, "Karşıyaka Stadı'nın yerine düşünülen projeye karşı değiliz. Bunun için mücadele verdik ama inşaatı engelleyen davalar var. Proje başlayamıyor" diye konuştu.
Çözüm bulunmaması halinde bu sezon iç saha maçlarını Buca Stadı'nda oynamak zorunda kalan kulübün birkaç yıl daha kaybedeceğini dile getiren Başkan Diniz, "Ortada alternatif bir arazi var. Stat Çiğli'de inşaa edilirse mevcut Yalı Tesisleri'ne kulübün kullanımında spor salonu ve kortlar yapılabilir. Biz yeri ne olursa olsun biran önce stadımızın yapılmasını istiyoruz ve bunun takipçisiyiz" ifadesini kullandı. 
Ligde Gaziantep Büyükşehir Belediyespor ve Manisaspor'u üst üste yenen Karşıyaka'da burnu kırılan Servan ameliyat oldu. Gurbeçti futbolcu en az 2 hafta sahalardan uzak kalacak.
EGE'NİN LİDERİ
Karşıyaka, 5 Ege takımının yer aldığı PTT 1'inci Lig'in ilk 7 haftasında en iyi performansı sergileyen takım oldu. Son maçlarda istikrarı yakalayan yeşil kırmızılı ekip 7 haftayı 11 puanla geçerken Denizlispor aynı periyotta 8 puan topladı. Bucaspor 6, Altınordu ise 5 puanla tehlikeli bölgeden çıkamadı. Startta kalan Manisaspor 4 puanla ligin dibine demir attı.


ALTAY DEPLASMANDA KAYIP
SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta son 3 haftadan 7 puan aldıktan sonra deplasmanda son sıradaki Gölbaşıspor'a 2-1 mağlup olarak 5'inci sıraya gerileyen Altay, üst üste 2 galibiyet elde etme fırsatını bir kez daha kaçırdı.

Evinde 5 maçta 13 puan toplayıp mağlubiyet yüzü görmeyen, deplasmanda oynadığı 5 müsabakada ise sadece 2 puan çıkaran siyah beyazlı takım, istikrarsız sonuçlarına bir yenisini daha ekledi.

Başkan Vekili Sadettin Ünlü, Gölbaşıspor karşısında ilk yarıda iyi oynayan takımı 2'nci yarıda tanıyamadıklarını ifade ederek, "İki kötü gol yiyerek sahadan puansız ayrıldık. Kimse Gölbaşıspor'un ligin dibinde olduğuna bakmasın, bu ligde her takım birbirini yenebiliyor" dedi. Türkiye Kupası'nda perşembe günü Torku Konyaspor'u, Menemen'de konuk edecek Altay'da sakat olan Hüsamettin ve Orhan'ın durumu belirsiz.

GAMA'YA ÖDEME
Altay yönetimi, FIFA'da davalık olduğu eski futbolcusu Tiago'nun kulübü Gama'ya olan 150 bin dolarlık borcun 33 bin dolarlık ikinci taksidini yatıracaklarını belirten Başkan Aslan Savaşan, "Borcun bugün ödenmesinde pay sahibi olanların isimlerini yarın kulübümüzün resmi internet sitesinden açıklayacağız" dedi. 

Aslan Savaşan, ikinci taksidin kongrede başkanlık yarışı verdiği Murat Bora Dülger tarafından ödenmesini istemiş, Dülger ise yaptığı açıklamada kalan üç taksitte 11'er bin dolar katkıda bulunacağını bildirmişti.

TURGUTLUSPOR TIRMANIŞ PEŞİNDE
 İKİNCİ Lig Beyaz Grup'ta Centone Karagümrük ile evinde 1-1 berabere kalan Turgutluspor'un teknik Direktör Koray Cinel, kötü gidişlerine bu hafta oynayacakları Pendikspor deplasmanında nokta koyacaklarını iddia etti.

Sadullah ve Hasan Engin'in cezasının sona erdiğini, Mert, Ömer ve Savaş'ın da iyileştiğini dile getiren Koray Cinel, "Tam kadro çıkacağımız Pendikspor karşılaşmasını kazanıp tırmanışa geçeceğimize inanıyorum" dedi.

Üstün oynadıkları Centone Karagümrük maçında sayısız fırsattan yararlanamadıklarını vurgulayan Koray Cinel, şöyle devam etti: 

"Farklı kazanmamız gereken bir müsabakada 1 puanla yetinmek üzücü. Kısıtlı bir kadroyla mücadele etmenin sancısını yaşıyoruz. İlk 5 haftadan sonra ideal kadromuzla sahaya çıkamadık. Ancak sıkıntılı günlerin geride kaldığını düşünüyorum. Önümüzdeki süreçte taraftarımızın yüzünü güldürecek sonuçlar almaya başlayacağız."

GÖZTEPE'DE KUPA MESAİSİ
 SPOR Toto 2'nci Lig Kırmızı Grup'ta Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 yenerek zirve umutlarını artıran Göztepe, Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü Tur mücadelesinde yarın Bölgesel Amatör Lig 1'inci Grup ligderi Cizrespor'a konuk olacak. 

Cizre İlçe Stadı'nda oynanacak müsabaka saat 13.00'te başlayacak. Başkan Mehmet Sepil dahil tüm yönetim kurulu karşılaşmayı izleyecek. Sarı kırmızılı ekip, yarın saat 08.00'de özel uçakla Şırnak'a hareket edecek. Şırnak Şerafettin Elçi Havalimanı'nda Cizresporlu yöneticilerin karşılayacağı kafile buradan karşılaşmanın oynanacağı Cizre'ye geçecek, maçın ardından yine özel uçakla saat 17.00'de İzmir'e dönecek. 
İkinci Başkan Fatih Dalan, Göztepe ve Cizrespor'un dostluk köprüsü kuracağını belirterek, Cizreli futbolseverlere 2 takımın isimlerini taşıyan 1000 atkı dağıtacaklarını açıkladı.

PINAR KARŞIYAKA KUPAYI ONURSAL BAŞKANA GÖTÜRDÜ
 PINAR Karşıyaka, 27 yıl sonra 2'nci defa kazandığı Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı, Yaşar Holding ve Karşıyaka'nın onursal başkanı Selçuk Yaşar'a götürdü.

2014'te Türkiye Kupası'ndan sonra en büyük kupayı da havaya kaldıran Pınar Karşıyaka'da Basketbol Şube Başkanı Turgay Büyükkarcı, yöneticiler, Genel Menajer Selim Çınar ve Antrenör Ufuk Sarıca, verdiği destek için Onursal Başkan Selçuk Yaşar'a teşekkür etti. Kulübün en büyük hamisi olan Salçuk Yaşar ise, "Pınar Karşıyaka'yla gurur duyuyorum" dedi.

Yaklaşık 60 yıldır Karşıyaka sevdalısı olduğunu hatırlatan Selçuk Yaşar, "Aynı yıl, hem Türkiye Kupası'nı hem de Cumhurbaşkanlığı Kupası'nı kazandık. Bu bana büyük sevinç yaşattı. Elde edilen emeği bulunan herkesi gönülden tebrik ederim. Daha nice kupaları kaldırmamızı diliyorum" diye konuştu. 

Büyükkarcı ise, "Selçuk Yaşar'ın kulüp üzerindeki emeği, hakkı ödenemez. Aynı yıl içinde 2 kupa birden kazanarak onursal başkanımızı gururlandırdıysak ne mutlu bize" ifadesini kullandı.

ESKİ DOSTLAR RAKİP OLDU
Eurocup F Grubu'nda çarşamba günü Ventspils'le deplasmanda karşılaşacak Türkiye Basketbol Ligi lideri Pınar Karşıyaka'ya eski dostları rakip olacak. 2000-01 sezonunda yeşil kırmızılı ekipte forma giyen Roberts Stehmahers'in çalıştırdığı Letonya temsilcisinde 2011-12 sezonunda Pınar Karşıyaka'da oynayan Mira Chatman da yer alıyor. Grupta iki ekibin de birer galibiyeti var. Pınar Karşıyaka 2012-13'te Eurochallenge Cup'ta karşılaştığı rakibini deplasmanda 86-81, İzmir'de 84-74 yendi.

MENEMEN BELEDİYESPOR DEPLASMANIN KORKULU RÜYASI
SPOR Toto 2'nci Lig Beyaz Grup'ta deplasmanda Tavşanlı Linyitspor'u 2-0 yenen Menemen Belediyespor, deplasmanda rakiplerinin korkulu rüyası oldu.
Geride kalan 9 haftada 5 deplasman maçına çıkan sarı lacivertliler 3 galibiyet, 2 de bareberlik alarak 11 puan toplamayı başardı. Grubun en iyi dış saha performansına sahip takımı olan Menemen Belediyespor, Centone Karagümrük'ü 1-0, Keçiörengücü'nü 2-1, Tavşanlı Linyitspor'u 2-0 yenerken, Fethiyespor ve Körfez Birlikspor'la da golsüz berabere kaldı. Rakip sahada 5 kez ağları sarsan Menemen Belediyespor, yalnızca 1 gol yedi. 
Taner Taşkın'ın istifasının ardından göreve gelen ve ilk maçında Tavşanlı Linyitspor engelini aşan teknik direktör Erhan Özal, takımının performansından memnun kaldığını ve üst sıraları zorlayacaklarını açıkladı.

ALTINORDU'NUN TESELLİSİ RAKİPLERİNİN KAYBI
 PTT 1'inci Ligi'nde sahasında Kayserispor'a 2-0 mağlup olarak 7'nci haftada da galibiyetle tanışamayan Altınordu 5 puanda kalıp 14'üncü sıraya inerken tek tesellisi, 4'er puanlı Manisaspor, Orduspor, Gaziantep Byükşehir Belediyespor ve Giresunspor'un da haftayı puansız kapatması oldu. 

Kayserispor yenilgisini unutmaları gerektiğini dile getiren Futbol Direktörü Murat Dizdar, "Sonuçta Süper Lig ayarında bir takıma, iyi mücadele ederek yenildik. Hakem de sonuca etki etti" dedi. İkinci yarıda bir penaltılarının verilmediğini, yedikleri ikinci golün ise ofsayt olduğunu belirten Murat Dizdar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Yan hakem Taha'nın düşürüldüğü pozisyonda, 'penaltı' diye bağırdı, tüm oyuncular bunu duydu ama hakem Özkan Çeliker oyunu devam ettirdi. Rakip stoper Cemil'i de ikinci sarı karttan atması gerekirken buna cesaret edemedi. Kayserispor çok sert oynayıp, sürekli itiraz ederek hakemleri yıldırdı. Maç sonunda oyuncularımızı cesaretlendiren taraftarımıza teşekkür ediyoruz."

KUPA MESAİSİ BAŞLADI
Altınordu, çarşamba günü Ziraat Türkiye Kupası'nda İzmir'de oynayacağı Ofspor maçının hazırlıklarına başladı. İzmir ekibinde dizinden sak

DENİZLİSPOR 5 HAFTADIR 3 PUANA HASRET
PTT 1'inci Lig'de evinde Boluspor'a 3-0 yenilerek galibiyet hasreti 5 haftaya çıkan Denizlispor'da yüzler asıldı. 

Boluspor karşısında kötü futbol oynadıklarını dile getiren Başkan Hasan Kıbrıslıoğlu, en kısa sürede toparlanmaları gerektiğini söyledi, "Ligde zorlu bir virajdayız. Ne kadar az puan kaybı yaşarsak o kadar iyi. Futbolun üç neticesi var ancak sergilenen futbol bizi mutlu etmiyor" dedi.
Takım savunmasında sorun yaşadıklarını dile getiren teknik direktörü Özcan Bizati ise, bölgeler arasında kopukluklar olduğunu vurguladı, "Boluspor maçında çaresizlikler yaşadım. Kısıtlı bir kadromuz var. Geriye düştükten sonra taraftarımızın tepkisiyle iyice moralimiz bozuluyor. Devre arasında kaliteli takviyelere ihtiyacımız var. Kayserispor deplasmanında favori değiliz ama puan çıkaracağız" diye konuştu.

AKHİSAR BELEDİYESPOR KUPA İÇİN SAHADA
SPOR Toto Süper Lig'de öne geçtiği maçta Kardemir Karabükspor'a 2-1 yenilen Akhisar Belediyespor, Ziraat Türkiye Kupası 3'üncü tur müsabakasında yarın 3'üncü Lig 3'üncü Grup temsilcisi Büyükşehir Belediye Erzurumspor'u ağırlayacak. 

Manisa 19 Mayıs Stadı'ndaki karşılaşma saat 19.00'da başlayacak. Sadece kapalı tribünün açılacağı mücadelede biletler 6 ve 10 TL'den satılacak. Yeşil siyahlı ekipte cezalı olan Ahmet Cebe ile sakatlıkları süren Douglao ve Kenan forma giyemeyecek. Tek maçlı eleminasyon sistemine göre oynanacak turda kazanan takım adını grup aşamasına yazdıracak.

DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR DOLU DİZGİN
Ferah IŞIK/DENİZLİ,(DHA)- SPOR Toto 3'üncü Lig 2'nci Grup'ta evinde Erzincan Refahiyespor'u 4-1 yenerek üst üste dördüncü galibiyetini elde eden Denizli Büyükşehir Belediyespor puanını 18'e çıkarıp, 21 puanlı lider Eyüpspor'un arkasına yerleşti. 

Kırmızı beyazlı ekip, 4 haftada 9 basamak tırmanıp ikinci sıraya yerleşirken, pazar günü deplasmanda lig sonuncusu Çankırıspor'u yenip tırmanışa devam etmek istediklerini söyleyen teknik direktör Selahaddin Dinçel, "Üst üste gelen puan kayıplarından sonra toparlanıp çıkışa geçtik. Bundan sonra bizim için her maç final olacak. Takım olarak iyi bir hava yakaladık ve iyi futbol oynuyoruz. Sezon sonunda mutlu sona ulaşmak için elimizden geleni yapacağız" dedi.(DHA-Spor) 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.