Dolar 32,5004
%0.08
Euro 34,6901
%-0.12
Altın 2.496,860
%0.5
Bist-100 9.693,00
%1.77

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karşıyaka'da o mahallenin revizyon planları Meclis'ten geçti!

Karşıyaka'da o mahallenin revizyon planları Meclis'ten geçti!

Karşıyaka'da uzun süredir tartışmaların odak noktasında yer alan Cumhuriyet Mahallesi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı, Belediye Meclisi'nde oy birliğiyle kabul edildi. AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk, söz konusu imar planları için "Temennimiz Büyükşehir’de buradan geçtiği şekliyle onaylanması" yorumunda bulundu. Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise "Herkesin ortak niyeti, o bölgede beklenen planlamanın yapılması ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması yönünde" ifadelerini kullandı.

  • Ege Postası
  • 01.10.2021 - 19:11

ARDA AKDENİZ/EGEPOSTASI -  Karşıyaka Belediyesi'nin Ekim ayı meclis toplantısının ilk oturumu Cemil Tugay başkanlığında Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleşti. Toplantıda meclis gündeminde yer alan önergeler ve komisyon raporları görüşüldü.

Oturumda, görüşülen önergeler arasında, İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen, ancak itirazların ardından geri çekilen ve revize edilmesi için İmar Komisyonu’na havale edilen Cumhuriyet Mahallesi 1. Etap Revizyon Uygulama İmar Planı da vardı. Komisyondan geldiği şekilde oylanan önerge, oy birliğiyle kabul edildi.

"BÜYÜKŞEHİR'DE BU ŞEKLİYLE ONAYLANIRSA SORUN OLMAZ"

Konuya ilişkin söz alan AK Partili Meclis Üyesi Adem Öztürk grup olarak en baştan beri Cumhuriyet Mahallesi’yle ilgili duruşlarının hiçbir zaman değişmediğinin altını çizerek, “Burada süreç içerisinde geçmişe gitmeyeceğim. Önemli olan bundan sonrası. O manada geçtiğimiz 1 aylık süre içerisinde İmar Komisyonu’nun üyeleri Planlama ve Harita Müdürlüğü ile emek sarf etti. Aslında ilk başta olması gereken noktaya gelindi. Burada bu işin doğru olanı etaplanma şeklinde yapılması. Çünkü karakter olarak farklı bölgeler vardı. Emsaller konusundaki hassasiyetiniz, bizim isteklerimiz şu anda yerine geldi. Biz tamamen grup olarak bu planın arkasındayız. Gerçekten güzel bir plan olduğu kanaatindeyiz. Temennimiz bir önceki gibi olmayıp Büyükşehir’den değişiklik yapılarak geri gelmemesi. Tek ricamız Büyükşehir’de buradan geçtiği şekliyle onaylanıp geri gelmesi. İlk başta bölge halkı adına bir şeyler katmak adına biz bu plana oy verirken Büyükşehir’den değişiklikler yapılıp geri geldiğinde karşı çıkmıştık. Yanlış anlaşılmıştı. Biz ciddi emek sarf ettik, ciddi süre sarf edildi. Bu plan bu şekilde onaylanıp gelirse hiçbir sorun olmayacağını temenni ediyoruz” dedi.

"KANUNLARA TABİ OLMANIN GETİRDİĞİ YÜKÜMLÜLÜKLER VAR"

Başkan Tugay ise her vatandaşın talebini yerine getirmeyi üzerlerine vazife bildiklerini belirterek, “Sadece bazı şeylerde belli kanunlara tabi olmanın getirdiği yükümlülükler var. İçinde kalmamız gereken sınırlar var. Konu her gündeme geldiğinde hangi siyasi görüşler olursa olsun herkesin ortak niyeti, o bölgede beklenen planlamanın yapılması ve vatandaşlarımızın taleplerinin karşılanması yönünde. Ben de bu anlamda çaba gösteren herkese başta Planlama Müdürlüğü ile İmar Komisyonu’nun bütün üyeleriyle teşekkür ediyorum. İnşallah bu süreci beraber takip edeceğiz ve iyi noktaya götüreceğiz” ifadelerini kullandı.

'EMLAK KONUTLARI' İTİRAZLARI KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEK

Öte yandan Bostanlı'da Emlak Konutları olarak bilinen alandaki kentsel dönüşüm çalışmaları kapsamında düzenlenip askıya çıkarılan imar planı değişikliklerine yapılan itirazlar hakkındaki önerge de oturumda görüşüldü. CHP Grubu itirazların İmar Komisyonu'nda görüşülmesini önerdi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

AVCILAR BELEDİYESİ İLE DEPREM PROTOKOLÜ

Meclis’te Karşıyaka Belediyesi ile İstanbul’un Avcılar Belediyesi arasında deprem zararlarının azaltılması ve önlenmesi konusunda gerçekleştirilecek ortak hizmet projesi kapsamında, ortak iş birliği protokolünün imzalanması için Başkan Tugay’a yetki verilme önergesi de görüşüldü. Önerge, oy birliğiyle kabul edildi. İmzalanacak protokolün detayları hakkında bilgi veren Başkan Tugay, Karşıyaka ve Avcılar’ın deprem bölgesinde yer aldıklarına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“Protokol, herhangi bir yıkıcı depremin yaşanması durumunda belediyelerin olaya acil müdahale etme aşamasında birbirine destek olması, planlar konusunda önceden bilgi sahibi olması ve hemen bölgeye intikal ederek olayın kontrolü ile sorunların giderilmesine yardımcı olunması yönünde hazırlanacak.”

MALİ BÜTÇE TASARISI 14 EKİM'DE GÖRÜŞÜLECEK 

Başkan Tugay, oturumun kapanışında bir sonraki toplantının 6 Ekim, saat 18.00'de yine Zübeyde Hanım Nikah Sarayı'nda gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu ay üç meclis toplantısının düzenleneceğini belirten Tugay, 14 Ekim'deki üçüncü oturumda Belediye'nin 2022 Yılı Mali Bütçe Tasarısı'nın görüşüleceğini sözlerine ekledi.


 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.