Dolar 32,8356
%0.21
Euro 35,2096
%0.34
Altın 2.443,810
%-0.58
Bist-100 10.471,00
%0.76

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karnesini getiren kitabını aldı

Karnesini getiren kitabını aldı

Öğrenci Veli Derneği Bayraklı Doğançay Mahallesi’ndeki öğrencilere karne gününde kitap hediye etti. ‘Karneni getir, kitabını götür’ çağrısı ile mahalledeki Mualla Muzaffer Yersek İlk ve Ortaokulu öğrencilerine kitaplar hediye eden dernek, ana sınıfı öğrencilerine de boyama kitabı ve kalemler dağıttı.

  • Ege Postası
  • 08.06.2018 - 14:01

GÜLSEN CANDEMİR/ EGEPOSTASI- Bugün milyonlarca ilk ve ortaöğretim öğrencisi karnesini alarak yaz tatiline girdi. İzmir’de ise, 850 bin öğrenci karnelerini alarak üç aylık tatile başlamış oldu. Öğrenci Veli Derneği İzmir Şubesi, Bayraklı Doğançay mahallesindeki öğrencilere okuma ve boyama kitapları hediye etti. ‘Karneni getir kitabını götür’ adlı çalışma ile mahalledeki çocukları yeni kitaplarla buluşturan dernek, yüze yakın okuma kitabı, çok sayıda da boyama kitabı dağıtırken, kalan kitap ve boyama kalemlerini ise okula armağan etti. 

Daha iyi bir eğitim dönemi beklentisi

Derneğin Konak Şube Başkanı Yusuf Çakır, öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı edinmesini Veli Derneği olarak önemsediklerini, çocukların ancak kitap okuyarak yeni bilgilere ulaşıp merak duygularını geliştirebileceklerini ifade etti. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukların kitaba daha zor ulaştığını ifade eden Çakır, Doğançay Mahallesi’ndeki çocuklarla güzel şeyler yapmayı sevdiklerini söyledi. Bugün karne alan tüm öğrencilere iyi bir tatil dileyen Öğrenci Veli Derneği şubesi başkanı Yusuf Çakır, yeni öğretim yılının daha bilimsel, çağdaş, laik, ulaşılabilir ve kamucu olmasını istediklerini ifade etti. 

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.