Dolar 32,5034
%0.2
Euro 34,8947
%0.44
Altın 2.433,640
%-0.21
Bist-100 9.916,00
%2.05

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karakayalı’dan 'hapis cezası' iddialarına yanıt

Karakayalı’dan 'hapis cezası' iddialarına yanıt

Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı, hakkında çıkan “hapis cezası” iddialarına yaptığı yazılı açıklamayla yanıt verdi. Başkan Karakayalı, hukuki sürecin devam ettiğini söyledi ve “Hakkımda açıklanmış bir ceza yoktur. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir. Henüz kesinleşmemiştir. Hukuki süreç devam etmektedir” dedi.

  • Ege Postası
  • 07.02.2021 - 15:35

EGEPOSTASI- Dün, Kemalpaşa Belediye Başkanı Rıdvan Karakayalı hakkında sosyal medya hesabından Hz. Muhammed'e hakaret içerikli paylaşım yaptığı iddiasıyla açılan dava sonuçlanmıştı.

Başkan Karakayalı’nın paylaşımında şu ifadeler yer almıştı; “Biz pilavı eliyle yiyen, deve sidiği içen, kadın aşağılayan Arab'ın ümmeti değiliz” yazılı bir paylaşımda bulunmuştu”

Karakayalı, hakkında açılan davada 7,5 ay hapis ceza alırken, hükmün açıklanmasının ileri bir tarihe bırakıldığı öğrenilmişti.

Basında çıkan haberlerin üzerine Başkan Karakayalı, yazılı bir açıklama yaparak iddiaları yalanladı. Başkan Karakayalı, hukuki sürecin devam ettiğini hakkında açıklanmış bir ceza olmadığını söyledi.

Başkan Karakayalı, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Hakkında yer alan haberlerin yaratılmak istenen algı operasyonunun bir sonucu olduğunu ifade eden Başkan Karakayalı açıklamasında,’’ Bazı basın kuruluşlarında şahsımı hedef alan, yanlı ve gerçek dışı haberler yer alması nedeniyle açıklama yapma zarureti doğmuştur. Hakkımda verilen karar, Yargıtay’ın, Anayasa Mahkemesi’nin içtihatlarına aykırı olarak verilmiştir. Hukuka aykırı bir karardır. Hakkımda açıklanmış bir ceza yoktur. Hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı verilmiştir. Henüz kesinleşmemiştir. Hukuki süreç devam etmektedir. Bazı basın organlarında çıkan haberler asılsız olup, taraflıdır. Yüce Peygamberimiz Hz. Muhammed’e hakaret ettiğim iddiası yaratılmak istenen algı operasyonunun bir sonucudur ve gerçek dışıdır. Yapılan haberler kişilik haklarımı ihlal eden niteliktedir. Bu asılsız iddiaları yayınlayanlar hakkında gerekli yasal yollara başvurulacaktır’’ ifadelerine yer verdi.

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.