Dolar 32,4139
%-0.21
Euro 34,7863
%-0.06
Altın 2.419,280
%-0.14
Bist-100 10.046,00
%-0.37

Pzt

-8°

Sal

-12°

Çar

-3°
Karaburun’u karıştıran iddia: CHP'li Yücel'den tepki, Kılıç'tan soru önergesi

Karaburun’u karıştıran iddia: CHP'li Yücel'den tepki, Kılıç'tan soru önergesi

MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'in tutuklanmasını talep ettiği ileri sürülen Cumhuriyet Savcısı ve eşi Asliye Ceza Hakiminin Siverek’e sürüldüğü iddiaları gündeme bomba gibi düştü. CHP’li Deniz Yücel, iddiaları sosyal medya hesabından Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sordu. Yücel açıklamasında, ‘’Adaleti sağlayan, yasaları uygulayan Hakimleri, C. Savcılarını görevlerini yaptıkları için cezalandırmak, hangi vicdana hangi yasaya uyar’’ dedi. Öte yandan CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen’in de tutuklandığı Karaburun Adliyesinde meydana gelen olayları” meclis gündemine taşıdı. 

  • Ege Postası
  • 07.09.2022 - 13:34

EGEPOSTASI-  Geçtiğimiz günlerde Karaburun Asliye Hukuk Mahkemesinde görülen gayrimenkul malvarlığı davası gergin anlara sahne olmuştu.  M. K. boşanmak istediği S.K.'nın malvarlığını kardeşlerine kaçırdığını iddia etti.

Duruşma çıkan ağız dalaşında, iddiaya göre S.K, oğullarının ve duruşmayı izleyen M.C.'nin üzerine yürüdü. Arbedeye duruşmayı izleyen MHP İlçe Başkanı Erkan Özen ve yanındaki 10 kişilik grup da dahil oldu.

İddiaye göre Cumhuriyet Savcısı, MHP İlçe Başkanı Özen'in tutuklanmasını talep etti.  CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İlçe Başkanı Özen'in tutuklanmasını talep eden Cumhuriyet Savcısının ve eşi Asliye Ceza Hakiminin gece yarısı Siverek'e sürüldüğünü iddiaları üzerine Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a soru yöneltti. 

Yücel: Hangi vicdana hangi yasaya

Deniz Yücel twitter üzerinden yaptığı açıklamada, ‘’ Karaburun Adliyesinde bir davada olay çıkaran MHP Karaburun İlçe Başkanı Erkan Özen'i tutuklamaya sevk eden C. Savcısı ve eşi Asliye Ceza Hakiminin gece yarısı kararnamesiyle Siverek'e sürüldüğü ve bugün Karaburun adliyesinde duruşmaların yapılamadığı bilgisi doğru mu? Eğer doğruysa; Adaleti sağlayan, yasaları uygulayan Hakimleri, C. Savcılarını görevlerini yaptıkları için cezalandırmak, hangi vicdana hangi yasaya uyar. Adaletin sağlanması iktidar ortağınızın memnuniyetinden daha mı az değerli?’’ ifadelerini kullandı.

Salıcı: Adalet yok

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı sosyal medyadan tepki gösterdi. Salıcı, "Mhp ilçe başkanı Erkan Özen insanlara saldırıp, hakim ve savcı tehdit edecek kadar ileri gidebiliyor. Çünkü adalet yok, buna güvenerek istediğini yapmaya kalkıyor. Tesadüf ki tutuklamaya sevk eden savcı ve karara itirazı reddeden hakim, Şanlıurfa'ya görevlendiriliyor!" ifadelerini kullandı.

CHP'li Kılıç iddiaları meclise taşıdı 

CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “Karaburun MHP İlçe Başkanı Erkan Özen’in de tutuklandığı Karaburun Adliyesinde meydana gelen olayları” meclis gündemine taşıdı. Hazırladığı yazılı soru önergesini Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na sunan Sevda Erdan Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, AKP-MHP ittifakının oluşturduğu “Cumhur İttifakı Yargısı”nın skandallarına bir yenisinin daha eklendiğini belirtti. Karaburun Adliyesi’nde yaşanan son olayın, “Cumhur İttifakı Yargısı’nın geldiği ve kimsenin kabul edemeyeceği son noktayı gösterdiğini belirtti.

Kılıç, Bekir Bozdağ'a tepki gösterdiği açıklamasında, '' Türkiye’de adalet sistemi yerle bir edilmiştir, hukuk katledilmektedir. Neredesin Bekir Bozdağ? Bu nasıl adalet? Hukukun sana göresi bana göresi olur mu? Adalet siyasi partilere göre işlemez, işleyemez! Koca koca adalet sarayları yaptılar içerisinde adalet yok. Adaletin olmadığı yerde Adalet Bakanı olsan ne olur? Ortada devlet dediğimiz mekanizmanın ufacık bir kırıntısı kaldıysa bunun hesabı sorulmalı. Karaburun MHP İlçe Başkanını tutuklayan hakim ve savcı eşinin İzmir’den Şanlıurfa’ya sürülmesini nasıl açıklayacaksınız ey AKP- MHP yargısı… Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu liderliğindeki Cumhuriyet Halk Partisi ve millet ittifakı olarak, iktidara geldiğimizde hukukun üstünlüğünü savunup, üstünlerin hukukunu yeneceğiz'' ifadelerini kullandı. 

https://www.egepostasi.com/yerel-politika/tacettin-bayir-dan-karaburun-daki-surgun-iddialarina-tepki-h290051.html

Yorum Yazın

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz

Yorum yazma kurallarını okudum ve kabul ediyorum.

Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yukarıdaki alan boş bırakılamaz
Yorumlar
Yeniden eskiye
Eskiden yeniye
Öne çıkanlar

Bu habere hiç yorum yapılmamış... İlk yorum yapan sen ol.